yemek ve pasta tarifleri;)

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
hakkaten umutsuz ya karadeniz mutfağı çok ayrı ve ben sizin yemekleri (yukardaki kuymakta dahil) bi çoğunu yiyemiyorum.ben akdenizli olduğum için damak kültürü çok farklı oluyor.hani aklımdan geçirmediği değil Rabbim eşim karadenizli olmasın ya o aç kalır ya ben diye:Ohoş gerçi bende bu beceriksizlik olduktan sonra eşim türkiyenin dört bir tarafı farketmez gene de aç kalır gibime geliyor.
 

ibrahimi

Has Uşak
Katılım
19 Haz 2006
Mesajlar
23,463
Tepkime puanı
1,831
Puanları
0
Yaş
37
Konum
forvet arkası
:)
bizim mutfak evrenseldir :whistling[1]:
hı o damadın aç kalacağı kesin ama :O
 

Zeynep Özmen

Kevok_84
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
3,306
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Kuru Kayısı Hoşafı

Kuru kayısı 24 adet 150 gram
Su 7 1/2 su bardağı 1.5 kg
Şeker 1 su bardağı 180 gram
Yapılışı:
Kayısıları yıka, suyu koy, yarım gün ıslat. Kendi suyu ile yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir. Şekeri kat, 5 dakika daha pişir, ocağı kapat.
 

ArZu

GülenAy
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
30,610
Tepkime puanı
2,100
Puanları
0
Konum
Kayıp Şehir...
Web sitesi
www.arzuzum.blogcu.com
kuy15mkoo5.jpg

Kuymak

Malzemeler:
Taze süt kaymağı veya 4 kaşık tereyağı, göz kararı su, tuz, fırınlı mısır unu, imansız peynir (1 Kase peynir doğranmış), 1 kaşık dolusu tereyağı


Yapılışı:
Kaymağı veya tereyağını tavaya koyduktan sonra eriyince bir miktar su katılırSu kaynadıktan sonra tuzu katılır. Unu tahta kaşıkla kaynayan suya yavaş yavaş karıştırarak katılır. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Peyniri katıldıktan sonra hafif ateşte fıkırdamaya başlayınca ateş söndürülür. 2-3 dakika sonra peynir çekilecek tarzda tavada döndürülür. Ortasına bir kaşık tereyağı koyulur ve sıcak servis yapılır


Önemli Not : Kuymak Yemeyen daha Hayatın Tadına varmamıştır :))
 

uzAyli

İhvan Forum Üye
Katılım
23 Ağu 2006
Mesajlar
7,903
Tepkime puanı
2,001
Puanları
0
Yaş
123
Konum
Uzay

[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Plum"]Önemli Not : Kuymak Yemeyen daha Hayatın Tadına varmamıştır :)) [/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE]

ya valla ben hic yemedim ama pek de böle tatli gözükmüyo :D
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
arzu abla yaaa.
ben yiyemiyorum laz yemeklerinin çoğunu hamsi hariç o da denizden çıkıyor diye:O
hele hele kuymak hiç yiyemedim.:(
yapan güzel yapmış(mış)ondan değil sorun sanırım bende.
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
top kurabiye

250 gr margarin
4 kaşık pudra şekeri
3 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın

hamur kabına unu koyun.unun ortasını açın ve şekerini koyup yoğurun içine ceviz ilave edin.daha sonra yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bastırmadan yuvarlayarak tepsiye dizin.elinizde kalan pudra şekerine tarçın karıştırın fırından çıkan kurabiyenin her tarafına ekleyi...AFİYET OLSUN

yengem yapmıştı süper olmuştu...tavsiye ederimm:yahoo:
 

Gülçehre

Asistan
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
858
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
35
Konum
...Malatya...
bayağı bi tatlı kurabiye kek taifi var bende baktımki börek felan varmı evde yufka bayatlayacak...ama ben kitaptan bi yapayım güzel olursa muhakkak tarifini buraya eklerim...

bu arada kuymak gerçekten harika oluyor ben gece ni 1 inde yediğimi hatırlıyorum yemeyenlere tavsiye edilir

selametle
 

Gülçehre

Asistan
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
858
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
35
Konum
...Malatya...
yazacağım dedim şimdi yazmazsam çok ayıp ederim..;)

Peynirli Börek:
3 yumurta
3 su bardağı süt
6 hazır yufka
yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
yaklaşık 1 deste maydonoz
2_3 kalıp ta peynir

Yapılışı:
süt yağ ve yumurtayı iyice karıştırma teli ile karıştırıp kabın üst kısmında oluşan bol yağlı tabakadan 1 su bardağı ayırıyoruz(ki böreğin en üstüne dökelim)

yağlanmış tepsiye 1.yufkayı koyuyoruz,üzerine hazırladığımız sıvı harcı koyuyoruz,sonra 2. yufkayıda aynen serip üzerine sıvı harcı koyuyoruz 3. yufkaya sıra geldiğinde üzerine maydonozlu peynirli karışımdan koyuyoruz(maydonozlar ince kıyılmış,peynirde rendelenmiş olacak)

4.yufka ve 5. yufkada 1 ve 2 gibi yapıyoruz son olarak 6. yufkayı serip üzerine en başta ayırdığımız 1 su bardağı olan karışımı döküp böreğimizi fırına sürüyoruz...

gerçekten çok kolay beyefendilerin bile kolaylıkla yapacağı bi tarif selam ve dua ile...
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
اَحَد kardeş..börek tarifleri yok.sayfamızda evet.zaten elim değmiyor değemiyor bu taraflara bi süredir...hm ama inşaallah bizimde yemek tariflerimiz olacak.sizinde tariflerinizi bekliyoruz;)
 

zelal

Asistan
Katılım
13 Haz 2006
Mesajlar
970
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Çok güzel tarifler bir tanesini bu hafta sonu deneyeceğim inşallah :)
 

Gülçehre

Asistan
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
858
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
35
Konum
...Malatya...
ekmek fırında

acaip pratik vede bayat ekmeği en iyi şekilde kullanacağımız bi tarif...piştiğinde çıtır çıtır harika oluyor..mutlaka deneyin kardeşler bi lezzetli bi lezzetli oluyoki sormayın..:yahoo:

__ekmek fırında__

1 tane bayat ekmek
3 yumurta
2 kibrit kutusu kadar ufalanmış peynir
3 çorba kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
kıyılmış maydonoz
ırmızıbiber
karabiber
tuz(peynir tuzlu ise gerek yok)

HEPSİNİ KARIŞTIRIP DİLİMLEDİĞİMİZ BAYAT EKMEĞİN ÜZERİNE Bİ GÜZEL SÜRÜYORUZ..sonrada fırınımıza sürüyoruz sıcaklığını ve süresinide siz ayarlarsanız iyi olur...:good[1]:
 

dré@m

...uzaklarda...
Katılım
24 Eki 2006
Mesajlar
1,980
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Konum
Kayseri
Web sitesi
www.ihvan-forum.com
ben de bayat ekmekleri değerlendiriyorum bu şekilde ama yoğurt sürmüyordum üzerine bir de öyle denerim artık:) sağol kardeşim ;)
 

Gülçehre

Asistan
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
858
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
35
Konum
...Malatya...
afiyet bal şeker olsun ,ama sıcak sıcak yeyin çay yerinede sütü tavsiye ederim :)
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
اَحَد;106934' Alıntı:
acaip pratik vede bayat ekmeği en iyi şekilde kullanacağımız bi tarif...piştiğinde çıtır çıtır harika oluyor..mutlaka deneyin kardeşler bi lezzetli bi lezzetli oluyoki sormayın..:yahoo:

__ekmek fırında__

1 tane bayat ekmek
3 yumurta
2 kibrit kutusu kadar ufalanmış peynir
3 çorba kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
kıyılmış maydonoz
ırmızıbiber
karabiber
tuz(peynir tuzlu ise gerek yok)

HEPSİNİ KARIŞTIRIP DİLİMLEDİĞİMİZ BAYAT EKMEĞİN ÜZERİNE Bİ GÜZEL SÜRÜYORUZ..sonrada fırınımıza sürüyoruz sıcaklığını ve süresinide siz ayarlarsanız iyi olur...:good[1]:

ekmeklere her hangi bi operasyon yapmıyoruz değilmi:thinking: hani sadece bayat ekmekleri dilimliyoruz yani:confused1[1]:
 
Üst