yemek ve pasta tarifleri;)

Gülçehre

Asistan
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
858
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
36
Konum
...Malatya...
kolay tavuk göğsü

Kolay tavuk göğsü

1 KİLO SÜT
1 SU BARDAĞI UN
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
1 PAKET VANİLYA
YARIM PAKEY MARGARİN

tencere içine margarini koyup ocağa alıyoruz,yağımız eridikten sonra unu ilave edip kısık ateşte çırpma teli ile karıştırarak yaklaşık 5 dk kavuruyoruz.ocaktan ara sıra alıp ılık hale getiriyoruz .istediğimiz hale gelince pirinç ununu,toz şekeri,vanilyayı,sütü döküp tekrar ocağa alıyoruz.yaklaşık 5 dk karıştırıyoruz.ocaktan alıp ılık hale gelince mikserle 4_5 dk karıştırıyoruz.geniş borcam kabına koyup dolaba koyuyoruz(ılık iken)


dolaptan aldıktan sonra üzerine fındık ya da ceviz serpip dilimleyerek servis tabağına alıyoruz.


eğer rulo yapıp sarmak istiyorsanız fırın tepsisinin altınabisküvi ya da toz fındık serip sarabilirsiniz..


NOT:YAPINCA GÜZELLİĞİNDEN PARMAKLARINIZI KATIK EDEBİLİRSİNİZ

dua ile
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
yukardaki tarifi yapma niyetindeyim:thinking:inşaallah güzel olur..teşekkürler.
 

gönül

Paylaşımcı
Katılım
21 Haz 2006
Mesajlar
236
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
ablammm aslında bu bölüüm tam bana göree biliyyom ama bu günlerde yoğunumm inş yakında sizlere çok güzel tarifler vericem hemde hepsii kendimce denenmiş vede leziz tarifler;)
sanırıım bu konuda formun en kıdemlisii beniim :whistling[1]: yani övünmek gibi olmasıın hattaa bıktım diyebiliriim:whistling[1]:
ömrüm mutfakta geçiyoo yaa:crying: işin kötüsü tariflerimi her zaman sorabileceğiniz biride var formdaa:))zeynep:)):O yorumu ondan alırsınız SELEMATLE.....
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
kandil simiti

1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
iki yumurta
3 yemek kaşışı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sirke
1 yemek kaşığı simit mahlebi


yumurtanın birini beyazını ayırıllır gerisini hepsi yoğurulur.küçük küçük parçalar halinde simitler yapılır.
önce yumurtanın akına..sonrada susama batırılır.sadece bir tarafı susama batırılsa yeterlidir.tepside çok az yağlanabilirmiş.:O tarifi gönül ablam bana anlattığı için gayet açık anlamayan arkadaş olduğunu pek zannetmiyorum..afiyet olsun.
saolasın ablacuğummm bidenesinn sen.
 

Gülçehre

Asistan
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
858
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
36
Konum
...Malatya...
harika yemek..

isimsiz yemek(çok harika ya hu,orman kebabına benziyor)

kuşbaşı et
patates
havuç
yeşil biber(sivri,acısı daha bi güzel oluyor)
kekik
kırmızı biber
soğan
tuzyağ(tereğağı,kuyruk yağı)

gelgelelim yapılışa(dün yaklaşık 2,5 saat bu yemekle uğraştım söylemesi ayıp)

öncelikle eti derin bi tencerede haşlıyoruz etin miktarına göre (mesela benim misafir çoktu 1__1,5 saat haşladım)

soğanımızı birazcık yağda bi güzel kırmızı biberle kavuruyoruz,diğer bi teflonda kuyruk yağını eritip içine haşlanıp süzülmüş etimizi atıyoruz beraber kavuruyoruz,etin üzerine bola bol kekik atıyoruz karıştırıyoruz



derken küp küp patatesleri doğrayıp kızartıyoruz,biber ve havuçlarıda kızartıyoruz(biber menemenlik doğranır havuçsa cacığa doğranan salatalık gibi küçük)(tuzunu heryerde atabilirsiniz)

biberi,havucu,soğanlı karışımı etimiz ile bir de teflonda karıştırıyoruz sonrada,
bi fırın tepsisinde kızaran patatesimizle etli karışımı bi güzel karıştırıp fırına sürüyoruz üzeri hafif kızarınca tamamdır(acaip leezzetli hımmmm :) )

isterseniz etin suyundan pilav ve de çorbada yemegin yanına güzel oluyor..

ben buraya sadece yaptığım tariflerin güzel olanlarını ekliyorum merak etmeyin hepsi tadılmış güzel tarifler

selametle(ama mutlaka deneyin yiyenlerin beğeneceğine eminim_Rabbim herşeyi daha iyi bilir)

afiyet olsun
 

demsaz

Üye
Katılım
11 Ara 2006
Mesajlar
35
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
katre.forumup.net
Esmerim veya tiramisü



Malzemeler:

1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı nescafe
1 adet pandispanya keki veya hazır kek
2 tatlı kaşığı kakao

Kreması için:

500 gr. süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 yumurta sarısı
200 gr. labne peyniri

Yapılışı:

Nescafe ve toz şekeri bir bardak sıcak su içinde eritin. Servis kalıbındaki pandispanyaya iyice yedirip sıkıştırın.

Süt, un, şeker ve yumurtayı pişirerek krema yapın. Krema piştikten sonra labne peynirini bu karışıma bir mikser yardımı ile yedirin. Hazırlanan kekin üzerine kremayı dökün. Servis yaparken üzerini kakao ile örtün

T0_-1_1818567.jpg
 

Yusuf Bahar

Profesör
Katılım
6 Eki 2006
Mesajlar
1,911
Tepkime puanı
15
Puanları
0
Yaş
40
Konum
Gaziantep
Web sitesi
www.yusufbahar.org
YUVARLAMA:
211152.jpg


Gaziantep’te her yıl Bayramlarda yoğurt kullanılarak yapılan özel yuvarlama yemeğidir. :) sadece bayramdan bayrama yapılır.

10 kişilik Pişirme Süresi : 45 dakika

Malzeme

250 gr. kuşbaşı koyun eti
150 gr. dana kıyma
1 kahve fincanı pirinç (Yıkanıp dövülmüş)
½ su bardağı nohut (Kabarmış, dövülmüş)
3 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
2 çorba kaşığı Bizim Ayçiçek Yağı
1 yumurta
1,5 su bardağı İçim Yoğurt (Süzme)
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı


• Nohudu, pirinci, kıymayı, tuzu ve karabiberi bir tepsiye koyup iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde yuvarlayın.
• Diğer bir kap içinde İçim yoğurda, soğana biraz renk aldırıp içine eti koyun ve 5 dakika kavurun.
• Üzerine 4 su bardağı su koyup kaynatın. 25 dakika pişmeye bırakın.
• Pişen etin içine köfteleri ilave edin. Pişerken terbiyesini hazırlayın.
• Çukur kap içinde yoğurdu ve yumurtayı iyice karıştırıp kaynayan çorbanın suyundan ilave edin.
• Karıştırdıktan sonra üzerine boşaltın. Lezzetini kontrol edin.
• Servis yaparken kırmızı biber ve kuru nane serpiştirin.
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
ıspanaklı kek yapmak üzere mutfağa gidiyorum :thinking:
hakkınızı helal edin arkadaşlar:Olovess kardişş duydunmu :)
gidipte gelememek var :pbiliyorum sen yapınca güzeldirde ben yapacan nası olur:)
ellerinizi sağlık çok güzeller yaa...ammar kardeşinde tarifi çok güzel görünüyor...demsaz tiramusu da güzel....acaba onu mu yapsam:Oemeğinize sağlık. Hak razı olsun:)
 

Gülçehre

Asistan
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
858
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
36
Konum
...Malatya...
fırın patates

::Fırın patates::

250 gr kıyma
1 kg patates
250 gr kaşar
yeşil biber
domates
soğan
tez
karabiber


patates püre haline getirilir,kıymayı yeşil biber tuz ve karabiberle kavurulur...patatesleri elimizde top haline getirip içini biraz oyuyoruz(içli köfteninki gibi) sonra içine kıtmalı karışımızı ekleyip kapatıyoruz.yağlanmış tepsimize üzerine kaşarlarımızı ekleyerek sıcak fırınımıza sürüyoruz

:good[1]:
gayet pratik bi yemek
afiyet olsun
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
elinizde makarna sosu tarifleri varmı اَحَد ,gönül abla,loves kardeş forum ahalisi...pratik olursa da iyi olur..inşaallah yazın arkadaşlar:friends:
 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0
arkadaslar bu aralar fazla bakamiyorum siteye eger gec cevap verirsem kusura bakmayin iste size bir kac tane sos tarifi

DOMATES SOSU
Malzemeler :
• 500 g domates
• 1 soğan
• 2 diş sarmısak
• 2 kaşık zeytinyağı
• 10 g (1 Tatlı kaşığı) nişasta
• 1 defne yaprağı
• 1 tutam taze kekik
• Maydanoz
• Tuz ve karabiber

Hazırlanışı :
Domatesleri, soğanı, sarmısağı ve maydanozu karıştırın ve tencereye koyun. Tuz ve karabiberi, sonra da defne yaprağı ile kekiği ekleyin. Zeytinyağını ve çok az suyla karıştırılmış nişastayı ilave edin. 20 dakika kısık ateşte pişirin. Sos koyulaştığı zaman servis yapın
 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Acili sos
Malzemeler :
• 300 gr soyulmuş domates
• 5 adet fesleğen yaprağı
• 2 adet acı kırmızı biber
• 3 diş sarmısak
• Tuz

Hazırlanışı :
Sarmısakla kırmızı biberi ince kıyıp, ateşte koyup biraz soldurun.

Fesleğen yaprakları ile domatesleri de ince kıyıp buna ilave edilin. Tuzunu ekleyip tencereyi kapatın. 15 dk kadar pişirin.

Bu zaman sonunda sos hala çok sıvı ise,tekrar kapaksız olarak ateşe koyun. Tam kıvamına gelince bir kaşık saf zeytinyağı ekleyin. Bu sosu makarnanın için kullanabilirsiniz.
 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yer elmalı makarna sosu
Malzemeler
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3-4 adet yer elması (soyulup, rendelenmiş)
2 adet orta boy
domates (tavla zarı formunda küp küp doğranmış)
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
tuz


Yapilis Tarifi
Zeytinyağını tavaya aktaralım ve kızar kızarmaz rende yer elmalarını ekleyip, 2 dakika kadar kavuralım. Hemen domatesleri ilave edip, 2-3 dakika pişirelim. Üzerine ceviz, tuz ve karabiberi koyup, yaklaşık 1 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
Sonra da süzülen makarnayla karıştırıp, arzu ederseniz yarım su bardağı rende parmesan ya da kaşar peyniri ile servise sunalım.
Afiyet olsun.
 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0
MAKARNA SOSU
1 adet kırmızı dolmalık biber
500 gram kıyma
2 adet çarliston sivri biber
2 diş sarımsak
5 adet soyulmuş domates
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı margarin
2 orta boy soğan
tuz

Yapılışı Biberlerleri, sarımsağı ve soğanı iyice kıyın. Yağı derin tavaya atın ve kızdırın. Arkasından soğanları atın . Biraz kızarttıktan sonra kıyılmış biberi ve kıyılmış sarımsağı tavaya ekleyip kızartın.

Ardından kıymayı ekleyip iyice kavurun. Buna biber salçasını katıp birlikte kavurun daha sonra ince kıyılmış domatesleri ekleyin ve tuzunu atın. Bir bardak su ekleyin. iyice pişirin. Üzerine de sarımsaklı yoğurt döktüğünüzde nefis bir sos olmuş olur.
 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0
BEZELYELI MAKARNA SOSU
MALZEMELER
1 küçük teneke bezelye(karışık da olabilir)
1 kutu hazır soyulmuş domates
1 adet soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
biraz tuz ve karabiber
margarin veya zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Önce küçük küçük doğranmış soğanı biraz margarinde veya zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra küçük küçük doğranmış kırmızı dolmalık biberi ve sarımsağı içine atıp birlikte kavurun. Suyunu süzdüğünüz bezelyeleri de içine ilave edin. 1,5 yemek kaşığından biraz fazla olan domates salçasını ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını da içine ilave edin. Sonra
tenekede hazır soyulmuş dometesleri doğrayıp suyu ile birlikte içine ilave edin. Birazcık tuz ve karabiber atın ve biraz karıştırın eğer suyu azsa biraz ılık su ilave edin sonra tencere/tava kapağını kapatın ve altını açarak pişmeye bırakın.
 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0
ıspanaklı kek yapmak üzere mutfağa gidiyorum :thinking:
hakkınızı helal edin arkadaşlar:Olovess kardişş duydunmu
gidipte gelememek var :pbiliyorum sen yapınca güzeldirde ben yapacan nası olur
ellerinizi sağlık çok güzeller yaa...ammar kardeşinde tarifi çok güzel görünüyor...demsaz tiramusu da güzel....acaba onu mu yapsam:Oemeğinize sağlık. Hak razı olsun:)
helal olsun hakkimda eh artik yapinca bizide unutmassin heralde tabi önce sen bi dene tadina bak sonra hastanelik olmayalim hepimiz :) sana bisey olmamissa demekki korkulacak bisey yok kek olmus demektir....
ya buarada emmargah yukarida verdigin simit tarifimi simdi simitin icine sirkedemi ekleniyormus yeni duyuyorum...:thinking:
 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0
patlican soslu makarna

Malzemeler:

- 1 paket spagetti,
- 2 adet patlıcan,
- 4 adet domates,
- 3 diş sarmısak,
- 1 adet kesme şeker,
- Tuz, karabiber,
- 100 gr. kaşar peyniri,
- 2-3 yemek kaşığı fındık,
- 1 su bardağı sıvı yağ.


Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayın. Biraz tuzlu suda bekletin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Kıyılmış sarmısak, domates, şeker, tuz ve karabiberi karıştırın. Tencerede 3 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırıp domatesli harcı katıp suyunu çekene kadar pişirin. Patlıcanların suyunu sıkın. Sıvıyağda pembeleşene kadar kızartın. Domates sosuna ekleyin. Rendelenmiş peynirin yarısını ilave ettikten sonra 1 dakika daha pişirin. Bir tencereye 8 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuz koyup kaynatın. Makarnayı kaynayan suya katıp 9 dakika pişirip süzün. Servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu üzerine dökün. İri dövülmüş fındık ve kalan rendelenmiş peyniri serpip servis yapın.

Afiyet olsun.
 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Kabak Tatlısı

Malzemeler
2 kg. bal kabağı
5 adet karanfil
1 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Hazırlanışı
Kabağı doğrama tahtası üzerinde keskin bir bıçakla 2 cm. kalınlığında 6 cm. uzunluğunda dilimlere ayırın. Dilimlerin iç kısımlarındaki çekirdek boşluğunu keserek çıkarın. Dışlarındaki kabuğu 1/2 cm. kalınlığında soyun. Ayıklanmış kabakları bol suya koyup yıkayın. Kabakları bir tencereye tercihen tek sıra, en fazla iki sıra halinde dizin. üzerlerine karanfili serpiştirin. Suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dk .pişirin. Bu süre sonunda tncerenin kapağını açıp, şekeri serpin. Kapağı kapatarak 10 dk. daha pişirin. Atşten alıp bir kenarda soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca kapağını açarak servis tabağına aktarın. üzerine çekilmiş ceviz içi serpiştirerek servis yapın.
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
teşekkür ederim loves çok güzel tarifler...:shake2[1]: bu arada evet kek güzel oldu herkese tavsiye ederim yapsınlar inşaallah:)
 
Üst