yemek ve pasta tarifleri;)

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Çikolatalı Kek

Kullanılacak Malzeme
250 gr un
2 adet yumurta
125 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
125 gr pudra şekeri
90 gr bitter çikolata
2 çay kaşığı karbonat

Yaplışı
Margarin ve şekeri krema haline getirin, yumurtaları ilave edip, krema iyice hafifleyinceye dek çırpın. Su buharına tutup, erittiğiniz çikolatayı, biraz soğutup buna katın. Un ve yoğurdu azar azar, ve sürekli karıştırarak ilave edin. Yağlayıp, unladığınız bir kalıba boşaltın ve orta hararetli fırında 35-40 dakika pişirin.
afiyet olsun
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
erişte

Erişte (4 Kişilik)



Malzemeler
1/2 Kg Erişte
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
100 gr Ceviz
Bir Miktar Tuz


Yemeğin Tarifi
Erişteyi, tuzlu bol suda haşlayalım. Bu arada cevizleri irice dövelim. Bir başka tencereye tereyağını kızdıralım. Cevizi tencereye alarak kavuralım.
Haşlanmış erişteyi cevizlere katarak karıştıralım. Sıcak olarak cevizli eriştemizi servis yapalım.
Not: Dilerseniz erişteye ceviz katmayıp, servis tabağında eriştenin üzerini cevizlerle süsleyebilirsiniz
 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0
bende bugünlerde bişeyler yazarım ama korkmayın ben değil annemin yaptığı türden şeyler inşaallah.
bu arada loves kardeş Allah razı olsun bende aklmdan geçirdim ıspanaklı kek olsa falan diye.Rabbim nasip etti.en yakın zaman da yapmayı düşünüyorum.bakın şimdi de aklımdan ıslak kek geçti:blink:


:whistling[1]:
ISLAK KEK

malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
kabartma tozu
vanilya
1 su bardağı vişne suyu

hazırlanması:

1. 4 yumurtayı, 2 su bardağı şeker, 2 çorba kaşığı kakao, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ile karıştırın. bu karışımdan bir su bardağı ayırın.
2. kalan karışıma 1 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın. (ben önce un ve vanilyayı ekleyip karıştırdım, ardından kabartma tozunu ilave edip düşük hızda bir-iki kez daha karıştırdım.)
3. kek malzemenizi kare borcama dökün, 180C'de 50 dakika pişirin. pişince fırını kapatın, üzerine vişne suyunu döküp, 3-5 dakika çekmesini sağlayın. vişne suyunu çekince ayırdığınız sütlü-kakaolu karışımı kekin üzerine dökün. keki kapalı fırına tekrar koyup harcı fırının ısısıyla çekmesini sağlayın.
4. isterseniz üzerine krem şanti sürerek yada pudra sekeri koyarak servis yapın.
afiyet olsun
 

ibrahimi

Has Uşak
Katılım
19 Haz 2006
Mesajlar
23,463
Tepkime puanı
1,831
Puanları
0
Yaş
37
Konum
forvet arkası
Renkli şekerli browni

eğer çocuklarınız varsa çok sevecekler..
Tabi büyüklerde...

414de3014782e.jpg


Malzemeler
7 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
2 su bardağı tozşeker
5 yumurta
1 paket
vanilya
1 su bardağı kakao
2 su bardağı un
3 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı
tuz
2 paket
kabartma tozu
Hazır çikolata sosu
Renkli granül şekerler


--------------------------------------------------------------------------------
Yapilis Tarifi
Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelip koyulaşana kadar çırpın. Yumurta, vanilya, kakao, un, ceviz, tuz ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Karışımı tepsiye döküp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.Soğuduktan sonra 2x10 cm'lik dilimler kesin. Her birini tahta çubuklara batırıp çikolata sosa bulayın. Üzerlerine renkli granül şeker serpip servis yapın.
Afiyet olsun...


puhaha :O
emmergah sen ilk önce yemek yapmayı öğren sonra tatlı kısmına geç
tatlılardan başlama yanılırsın :O
sitenin birinde gördüm görüntüsü hoşuma gitti :O buraya aktardım ;)
eee eklemesi benden yapıp yollaması sizden :whistling[1]:
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
evet umutsuz az kaldı sana bi tatlı yapacam içine de zehir katacam:)zaten sende de nerde beleş oraya yerleş beleş olsun da... öğrenci mantığı vardır eminim.böylelikle bitecek olay:Oşaka şaka tamam kıyamam
ama bak ben çok pis inadımdır.alır gelirim elde tepsiler şaşar kalırsın demedi deme:yahoo:


tarif iiçinde eyvallah güzel görünüyorlar.
hıfzı lisan da bize güyaaaa bi etimekli pasta tariifi yazacaktı ama iştee göründüğü gibi umutsuz bile yazı hıfzılisan:whistling[1]: bilemiyorum artık:whistling[1]:
 

hıfz-ı lisan

perekli..
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
4,381
Tepkime puanı
340
Puanları
0
Konum
İstanbul/Kartal
emmargah canım :D kırdırma kafanı emi..

o tatlıyı yapmak her yiğidin harcı değildir ondan vermedim ben sana tarif :p kendi ellerimle yapılmışını yollayacağım :D
 

ibrahimi

Has Uşak
Katılım
19 Haz 2006
Mesajlar
23,463
Tepkime puanı
1,831
Puanları
0
Yaş
37
Konum
forvet arkası
YA BASİT BASİT TARFİLER :O
etimek pastası kadar basit bişi yoktur eminim :whistling[1]:
buraya da yok çikolotalı kek yok bilmem ne.
ohooo onları yapamıyosanız zaten :O bırakın siz bu işi
şöyle zor işeyler ekleyin şuraya :O

emmergah geLLL farketmez yani hiç hayır demem :whistling[1]:
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
o zamannn hıfsılisan ben bu etimekli pasta işini unutayım canım.:thinking:
kıss hakkaten yazsana tarifi yarın misafirim gelecek hemen şıftırırım söle çabuk markete gideyim birazdan..öhü öhü neyse şimddi umutsuza geçelim..iyide sen daha kuymak nasıl yapılır onu bilmiyosun hemen arzuya atıyosun kozları:)sen yazsana tarif aklından o zaman bizde seni alkışlayalım:shake2[1]:
 

:)zeynep(:

Hakve
Katılım
9 Ağu 2006
Mesajlar
5,094
Tepkime puanı
70
Puanları
0
Konum
Yalova
ÇİĞ KÖFTE

Mazemeler:
1/2kg ince köftelik bulgur
1/2kg çiğ köftelik kıyma(en az iki üçdefa makineden geçmiş)
acı biber salçası
domates salçası
5 sap tazesoğan
1 bağ maydonoz tuz
isot
pul biber
kimyon
kara biber
servis için marul
ve lavaş pide

Yapılışı:
önce çiğ köfte tewpsisine bulgur yayılarak üzerine 1/5 bardak ılık su dökülür ve 5 dk beklemeye bırakılır bu sırada kıyma bi miktar tuz isoy pul biber kara biber ve kimyon karıştırılarak bi süre yoğurulur ve dinlenmeye bırakılır suyu emen bulgur biber ve domates salçası ile iyice yoğurulur dinlenmeye bırakılan kıyma ve bulgur karıştırılarak iyice yoğurulmaya baslanır bu sırada ara sıra tadına bakılarak acı ve tuz durumu isteğe göre ayarlanır bulgurun agızda sertliği hissedilmeyene kadar yoğurmaya devam edilir en son çok ince kıyılmıs maydanoz ve taze soğan eklenip birbirine iyice karıstırılır.

Servis Önerileri:
hazırlanan köfte elimizin dört parmagı ile(bas parmak hariç)alınarak sıkılıp hazırlanır limon marul velavaş pide ile servis yapılır
 

:)zeynep(:

Hakve
Katılım
9 Ağu 2006
Mesajlar
5,094
Tepkime puanı
70
Puanları
0
Konum
Yalova
Fındıklı Kurabiye

Mazemeler:
3 yumurta
1 su bardagı şeker
1 su bardagı un
1 paket nişansta(500gr) 1 paket margarin(250gr)
1 paket kabartma tozu
1 çay bardagı ezilmiş fındık

Yapılışı:
fındık hariç birinin beyazı ayrılmış 3 yumurtayı oda sıcaklıgındaki margarini ve diger bütün malzemeyi karıştırıp kulakmemesi yumuşaklıgında bir hamur elde edene kadar yogur daha sonra ceviz büyüklügünde parçalar koparıp önce ayırdıgın yumurta akına sonrada fındıga bulayıp tepsiye diz.200derecede 15-20 dakika pişir.tadı ve görüntüsü harika çocukların bayılacagı müthiş bir kurabiyedir.AFİYET OLSUN
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
hıfsı lisan zeynepe bakıpta utansak mı:whistling[1]: kısss ne diyosun bu işe:whistling[1]:
 

:)zeynep(:

Hakve
Katılım
9 Ağu 2006
Mesajlar
5,094
Tepkime puanı
70
Puanları
0
Konum
Yalova
*** KAYISI GÖZLÜ KURABİYE ***

MALZEMELERİ

*125 gr margarin
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*2 adet yumurta
*1 kase kayısı marmelatı
*2 yemek kaşığı yoğurt
*4-5 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay bardağı toz şeker
*Aldığı kadar un

YAPILISI

Yumurtalardan birisinin beyazını ayırın. Yoğurma kabına yumurtaları, margarini, yoğurdu, toz şekeri ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Kalıpla yuvarlaklar kesin. Yarısını fırın tepsisine dizin. Kalan yarısının üzerlerini ufak yuvarlak kalıpla göz göz delin. (bunun için temiz bir ruj kapağı da kullanabilirsiniz) Üzerine yumurta beyazı sürüp toz şekeri serptikten sonra fırın tepsisine alın. 160 derecede ısıtılmış fırında beyaz olarak pişirin. Soğuyunca aralarına kayısı marmelatı sürüp delikli tarafı üst tarafa kapatın. Servis tabağına dizip servise sunun.

AFİYET OLSUN!!!
 

hıfz-ı lisan

perekli..
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
4,381
Tepkime puanı
340
Puanları
0
Konum
İstanbul/Kartal
Etimek Tatlısı

malzemeler:
1 paket etimek

şerbeti için;
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
limon

muhallebisi için;
3 kahve fincanı un
3 kahver fincanı şeker
1 litre (5 bardak) süt
1 paket vanilya
50 gram margarin

üzeri için;
yarım kilo çilek
1 su bardağı şeker

yapılışı;
etimekleri geniş bir borcama tek sıra halinde diz.iyice kaynatmış olduğunuz şerbeti etimeklerin üstüne dök (kenarda beklesin o öyle :D).
geçelim muhallebisine;3 kahve fincan unu ve üç kahve fincan şekeri kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavur (dikkat et dibi tutmasın :p) daha sonra 1 litre sütü ilave et iyice karıştır kıvama gelene kadar.Vanilya ve 50 gram margarinide ekle karıştırarak biraz daha pişir (katı olması gerekiyor).bu hazırlamış olduğun muhallebiyi robotta 10 dakika çek ve şerbetini daha önceden dökmüş olduğun etimeklerin üzerine dök.Demiştimya bu mevsimde çiçek olmaz (dilersen tatlı bir başka meyvede olur) yarım kilo çileği (temizlenmiş dememe gerek yok sanırım :O) robatta püre haline gelene kadar çek daha sonra 1 su bardak şekeri ilave et 3-4 dakika daha robatta çek muhallebinin üstüne dök.dolapta 1 saat beklet ;) isterseniz hazır jölede kullanabilirsiniz (arkasında yazar yapılışı onuda mı ben söyliyeyim :D) budamı olmadı döğülmüş fındık, ceviz üzerine bolca dökebilirsiniz.

ne tarif oldu ama ee kopyala yapıştır yapmıyoruz :whistling[1]:
buyur emmargah :O anca sen anlarsın çünkü
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
teşekkür mi etmem gerek hakaret oldu diye kızmam mı lazım pek kestiremedim.neyse ikisinin ortası:O
ya çok uzunmuş bunun işi be canım.
ben bu kadar uğraşamam ki.:blink:
neyse bi makarnayla kandırırım ben bizimkini yarın:O
saolasın eyvallah:O
 

hıfz-ı lisan

perekli..
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
4,381
Tepkime puanı
340
Puanları
0
Konum
İstanbul/Kartal
gır gır gibi oldu anlatışım ama evet biraz zahmet istiyor ;) ancak çokta güzel bir tatlı üstelik hafifte :) olmadı ben yapar yollarım be canım..
 

ebrar))

Paylaşımcı
Katılım
1 Eyl 2006
Mesajlar
245
Tepkime puanı
1
Puanları
0
BOMBA KEK

Malzemeler
6 Adet yumurta
6 Kahve fincanı un
6 Kahve fincanı tozşeker
3 Çorba kaşığı kakao
2 Adet muz
Kreması için :
7 Çorba kaşığı tozşeker
6 Çorba kaşığı mısır nişastası
3 Çorba kaşığı un
1 Litre süt
6 Çorba kaşığı hizdistancevizi
Yarım paket margarin

Hazırlanışı
· Yumurta ile şekeri çırpın.
· Unu ilave edip, çırpmaya devam edin.
· Hamuru ikiye ayırın.
· Ayrılan hamurlardan birini yağlı kağıt serilmiş tepsinin yarısını kaplayacak şekilde enlemesine dökün.
· Diğer hamurun yarısına da 3 çorba kaşığı kakaoyu koyup, karıştırın ve aynı şekilde pişirin.
· 170 dereceli fırında pişirin.
· Fırından alıdığınız pandispanyaları sade kek alta, kakaolu kek üste gelecek şekilde yerleştirin.
· Pandispanyalar sıcakken bir kenarına 2 adet muz koyup, rulo şeklinde sarın.
· Ruloları yuvarlak dilimleyip, birkaç tanesini ayırın.
· Kalanını yuvarlak ve derin bir kaba ortası alçak, kenarları dolu olacak biçimde sıkıca bastırıp, dizin.
· Bu arada tozşeker, mısır nişastası, un ve sütü çırpıp, muhallebi kıvamında pişirin.
· Ocaktan aldığınız kremayı hindistanceviziyle 5-10 dakika çırpın.
· Daha sonra margarini ekleyip, çırpmaya devam edin.
· Ilık kremayı kek dilimlerinin ortasına dökün.
· Ayırdığınız birkaç yuvarlak dilim ile kremanın üzerini kapatın.
· Yarım saat buzlukta bekletin.
· Daha sonra buzdolabına koyup, bir gece bekletin.
· Ters çevirip, dilimleyerek servis yapın.
 
Üst