yemek ve pasta tarifleri;)

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
saolasın ebrarım eyvallah
yarın bişeyler uydurmam lazım ama biraz daha kolay bişeyler yazabilirmisin varmı elinde?
ben pek kek yapamam da.
 

ebrar))

Paylaşımcı
Katılım
1 Eyl 2006
Mesajlar
245
Tepkime puanı
1
Puanları
0
ÇİKOLATA SOSLU KEK

Malzemeler
1 Adet yumurta
1.5 Su bardağı toz şeker
1.5 Su bardağı süt
3/4 Su bardağı ayçiçek yağı
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
2.5 Su bardağı un
Sos için :
1 Büyük paket fındıklı çikolata
Yarım su bardağı süt
2 Çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı
· Yumurta ve 1.5 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın.
· 1.5 su bardağı süt ve ayçiçek yağını ilave edin ve bir süre daha çırpın.
· Ayrı bir kapta vanilya, kabartma tozu ve unu karıştırın.
· Süt ilave edin ve çırpmayı sürdürün.
· Karışımı yağlanmış, unlanmış fırın tepsisine yayın ve pişirin.
· Orta ısılı fırından alıp hafiçe ılıtın.
· Sos için; çikolatayı benmari usulü eritin.(veya çikolatayı cezveye koyun ve sıcak su içine oturtun, kısık ateşte eriyene dek sürekli karıştırın.)
· Yarım su bardağı süt ve 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyip karıştırın.
· Keki dilimleyin, hazırladığınız sosu sıcak üzerine gezdirin ve servis yapın.
 

:)zeynep(:

Hakve
Katılım
9 Ağu 2006
Mesajlar
5,094
Tepkime puanı
70
Puanları
0
Konum
Yalova
img1553cq4.jpg


Malzeme Listesi:
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
Yarım su bardağı çiçek yağı
Yarım su bardağı maden suyu
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
Yapılışı:

Şeker ve yumurta 2-3 dakika çırpılır. Sırasıyla yağ, maden suyu, kabartma tozu ve un katılarak akışkan kıvamlı bir kek hamuru elde edilir.

Ben yarısına kakao ilave ederek küçük kek kağıtlarında pişirmeyi tercih ettim. Krema sıkma poşeti içine koyduğum kakaolu malzeme ile de sade keklerin üzerini süsledim. Çocukların çok hoşuna giden şekiller yapılabilir.

175 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika yeterli oluyor (Küçük kekler için). Fırında fazla kalmamasını öneriyorum, pişer pişmez fırından çıkarırsanız son derece yumuşak ve lezzetli oluyorlar.

Arzu ederseniz 26-28 cm’lik kek kalıbında da yuvarlak olarak pişirebilirsiniz. Aynı sıcaklıkta 35-40 dakika.
 

:)zeynep(:

Hakve
Katılım
9 Ağu 2006
Mesajlar
5,094
Tepkime puanı
70
Puanları
0
Konum
Yalova
AŞURE

MALZEMELER
1/2 kg buğday
1 çay fincanı pirinç
200 gr kuru ceviz
200 gr kuru fasulye
100 gr pilav fıstığı
200 gr nohut
1 kg toz şeker
4 adet limon
200 gr fındık
50 gr kuş üzümü

HAZIRLANIŞI
Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın. Tencereye koyup, üzerini üç-dört parmak aşacak kadar su ilave edin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun. Kanştırarak beş dakika pişirip, ateşten alın. Üzerine de sıkıca bir bez örtüp sıcak bir yerde, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri de yumuşayıncaya dek haşlayın. Bekleyip kabarmış olan pirinç ve buğdayları biraz sıcak su ilavesiyle ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına özen gösterin, sürekli tahta bir kaşıkla karıştırın. Bir süre sonra altını biraz kısıp, kabuklan soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın. Ağır ateşte pişmeye devam ederken, karıştıra karıştıra bir kg şekeri de ilave edin. Ateşten almaya yakın limonları da rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın. Son olarak, arzunuza göre ateşten almadan bir fincan gül suyunu ilave edebilirsiniz. Soğumadan kaselere koyup kaldırın. Fındık ve cevizi kavrup çekin, biraz pilav fıstığını kavurun, kuş üzümünü de ayıklanıp hafifçe çevrin. Bunları ayrı ayrı kaplarla, servis yaparken aşurenin üzerine serpmek için sunabilirsiniz. Ayrıca aşurenin içine kuru bakla, incir, kayısı, kestane gibi malzemeler de koyabilirsiniz.

AFIYET OLSUN!
 

:)zeynep(:

Hakve
Katılım
9 Ağu 2006
Mesajlar
5,094
Tepkime puanı
70
Puanları
0
Konum
Yalova
Havuçlu Toplar

MALZEMELER
1 kg havuç
1 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı şeker miktarı azaltılabilir)
1 paket petibör bisküvi
100 gr ceviz içi
hindistan cevizi
1 lt su

HAZIRLANIŞI
Havuçları rendeleyip şeker ve su ilavesiyle pişirelim. Bisküvileri toz haline getirelim. Dövülmuüş cevizleri ve pişirdigimiz havuçlarin suyunu suzerek hepsini karıştıralım.
Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hindistan cevizine bulayalım. Buzdolabında biraz dinlendirelim.



Emmargah ablam canum benummmm. bak gel buraya sana bundan yapıcam bütün arkadaşlarım benden hep bunu ister fena olmuo hani:)
 

:)zeynep(:

Hakve
Katılım
9 Ağu 2006
Mesajlar
5,094
Tepkime puanı
70
Puanları
0
Konum
Yalova
Güllaç

MALZEMELER
4 yaprak güllaç
1 kilo süt
1 bardak şeker
200 gr çekilmiş ceviz
1 bardak gül suyu
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI
Süt, şeker ve vanilya ile kaynatılır. Kaynayan süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır. Güllaçlar bu ılık süte batırılıp, çıkarılır ve bir payreks kaba yayılır. Aralarına ve güllaçların üzerine ceviz serpilir. Arzuya göre gül suyu konulur.

NOT : İsteğe göre güllaca lohusa şekeri, hindistan cevizi rendesi veya kaymak ilave edilebilir.




:) AFIYET OLSUN! :)
 

:)zeynep(:

Hakve
Katılım
9 Ağu 2006
Mesajlar
5,094
Tepkime puanı
70
Puanları
0
Konum
Yalova
Şekerpare

MALZEMELER
6 fincan un
2 fincan zeytinyağı
1 yumurta
1 kabartma tozu
100 gram beyaz badem

Şerbeti için:
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker

HAZIRLANIŞI
Bütün malzeme karıştırılır. Ufak toplar halinde yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine badem konur. Orta hararette 45 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra su ve şekerle 15 dakika kadar kaynatılan şerbet sıcak olarak üzerine dökülür.
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Emmargah ablam canum benummmm. bak gel buraya sana bundan yapıcam bütün arkadaşlarım benden hep bunu ister fena olmuo hani:)

canım benim inşaallah nası merak ediyorum sizleri bi bilsen en çokta sizin bi bücür varya:whistling[1]: gönül ablam duymasın onu merak ediyorum:) Rabbim nasip ederde gelirim inşaallah bigün.
 

:)zeynep(:

Hakve
Katılım
9 Ağu 2006
Mesajlar
5,094
Tepkime puanı
70
Puanları
0
Konum
Yalova
Balkabakli Pasta

41bf38763a412mf7.jpg


Malzemeler
Yarim kg küp dogranmis balkabagi
2 su bardagi toz seker
2 dilim sade hazir kek
1 su bardagi portakal suyu
2 paket krem santi
1 paket kayisi jölesi
1 su bardagi sicak su
1 su bardagi soguk su
1 kahve fincani cekilmis cevizici


Yapilis Tarifi
Balkabaklarini genis bir tencereye alip tozsekerini üzerine serpin.Kapagi kapali olarak kisik ateste 35-40 dakika kadar kabak tatlisi pisirir gibi pisirin(basincli tencerede daha cabuk piser).sogumaya birakin.

Kek dilimlerinin ic yüzeylerini portakal suyu ile islatin.Krem santiyi soguk sütle cirpip 30 dakika buzdolabinda bekletin.Kabak tatlisi soguyunca blenderle ezerek püre haline getirin.Jöleye 1 bardak sicak suyu ilave ederek eriyinceye kadar karistirin.1 bardak soguk suyu ilave edin ve tekrar karistirin ve kabak püresinin icine ilave edin.Iyice karistirip buzlukta 10 dakika bekletin.

Kekin alt dilimini düz servis tabagina alip kabak püresinden kalin bir kat halinde üzerine yayin.Ceviz ici serpip bir miktar krem santi yayin.ikinci kat keki oturtun.Kalan kabak püresi ile kekin üzerini ve yanlarini kaplayin.Buzdolabinda donduktan sonra üzerini krem santiyle süsleyin.

Afiyet olsun...
 

:)zeynep(:

Hakve
Katılım
9 Ağu 2006
Mesajlar
5,094
Tepkime puanı
70
Puanları
0
Konum
Yalova
canım benim inşaallah nası merak ediyorum sizleri bi bilsen en çokta sizin bi bücür varya:whistling[1]: gönül ablam duymasın onu merak ediyorum:) Rabbim nasip ederde gelirim inşaallah bigün.

Gel ablam gel gelll....ne olursan ol yine gel bak ben sana neler yapıcam :O
 
B

.BeYzA.

Guest
Balkabakli Pasta

41bf38763a412mf7.jpg


Malzemeler
Yarim kg küp dogranmis balkabagi
2 su bardagi toz seker
2 dilim sade hazir kek
1 su bardagi portakal suyu
2 paket krem santi
1 paket kayisi jölesi
1 su bardagi sicak su
1 su bardagi soguk su
1 kahve fincani cekilmis cevizici


Yapilis Tarifi
Balkabaklarini genis bir tencereye alip tozsekerini üzerine serpin.Kapagi kapali olarak kisik ateste 35-40 dakika kadar kabak tatlisi pisirir gibi pisirin(basincli tencerede daha cabuk piser).sogumaya birakin.

Kek dilimlerinin ic yüzeylerini portakal suyu ile islatin.Krem santiyi soguk sütle cirpip 30 dakika buzdolabinda bekletin.Kabak tatlisi soguyunca blenderle ezerek püre haline getirin.Jöleye 1 bardak sicak suyu ilave ederek eriyinceye kadar karistirin.1 bardak soguk suyu ilave edin ve tekrar karistirin ve kabak püresinin icine ilave edin.Iyice karistirip buzlukta 10 dakika bekletin.

Kekin alt dilimini düz servis tabagina alip kabak püresinden kalin bir kat halinde üzerine yayin.Ceviz ici serpip bir miktar krem santi yayin.ikinci kat keki oturtun.Kalan kabak püresi ile kekin üzerini ve yanlarini kaplayin.Buzdolabinda donduktan sonra üzerini krem santiyle süsleyin.

Afiyet olsun...


ya hazır buraya bu konuyu açmışınız benim bi sorum olacak, yukardaki tarifi denediniz mi peki? yoksa alıntı m? görünüş harika!!!!
 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0
FIRINDA MAKARNA
Malzemeler:

(6 Kişilik)

yarım paket fırın makarna
6 su bardağı su ( makarnayı haşlamak için)
3 adet yumurta
1 su bardağı peynir rendesi
1 su bardağı süt
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
10-12 dal yaprakları temizlenip kıyılmış maydanoz.
tuz, karabiber
Üzerine:

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:

Makarnaları su ile 15-20 daki haşlayıp. Süzün. Hemen içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ katın ve yapışmaması için karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurtaları, peyniri,maydonozu, sıvı yağını ve sütü karıştırın
Bu harca makarnalarıda karıştırın.
Kare bir borcamı tepsiyi margarin ile yağlayıp çok az un serpin ve makarnalı harcı tepsiye boşaltın.
üzerine kaşar peyniri rendesini serpin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar fırınlayın.
Afiyet olsun.
 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Limonlu Kek
Malzemeler
250 gr Margarin
1 Bardak Şeker
1 1/2 Bardak Un
1/2 Kahve Kaşığı Tuz
3 Adet Yumurta
3 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
2 Kahve Kaşığı Vanilya
1 Adet Limon Kabuğu (Rende)

yapilisi
Margarin, şeker ve tuzu çırpma teli ile köpük olana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker katarak yedirin. Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğunu harmanlayarak karışıma katın, karıştırın. Kek kalıbını yağlayın. Karışımı dökerek kızdırılmış fırında 45 dakika pişirin.
Not: Karışımı kalıba dökmeden önce 1 çay bardağı kuru üzüm, 1 çay bardağı çekilmiş fındık, 1 çay bardağı çekilmiş badem, 1 çay bardağı çekilmiş ceviz ilave edebilirsiniz.
 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Üzümlü Kek (8 Kişilik)

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1.5 su bardağı toz şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 su bardağı un
1 çay bardağı kuru üzüm


Yemeğin Tarifi
Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.
Kuru üzümü yıkayıp üzerine az miktarda un serpip hazırladığınız kek hamurunun içersine ilave ederek karıştırın.
150 derecede 45 dakika pişirin ve servis yapın
 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0
KISIR
Malzemeler
• 1 yemek kaşığı d. salçası
• 2 su bardağı ince bulgur
• 2 su bardağı sıcak su
• 1 yemek kaşığı biber
• 1 demet maydanoz
• 4 adet taze soğan
• 4 adet taze sarımsak
• 1 orta boy kuru soğan, Tuz
• 2 yemek kaşığı nar ekşisi
• 1 yemek kaşığı kuru nane
• 2 yemek kaşığı pulbiber
• 1 tatlı kaşığı karabiber.

yapilisi
Leğenin içine tuz, ince bulgur ve salça konur. Kaynar su ile karıştırılarak üzeri kapatılır, 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta kuru soğan, ince ince ayrı bir kaba kıyılır; başka bir kaba yeşil soğan, sarımsak ve maydanoz ince ince doğranır. Dinlenmeye bırakılan bulgurun içine baharatları ve ince kıyılmış kuru soğan konur ve çok az yoğrulur. Yoğurma işi bittikten sonra içine doğranmış yeşil soğan, maydanoz, nar ekşisi, yeşil sarımsak ve yağ ilave edilerek iyice harmanlanıp karıştırılır. Marul, turşu ve ayranla birlikte servis yapılır.
Süresi : 70-80 dk.
 

EbRu

Paylaşımcı
Katılım
10 Haz 2006
Mesajlar
336
Tepkime puanı
3
Puanları
0
loves eline sağlık acaba sen bunların hepsini kendin yaptınmı :O
 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0
loves eline sağlık acaba sen bunların hepsini kendin yaptınmı :O
sadece üzümlü keki yapmadim onuda ins. bu hafta yapacagim istersen sanada bir dilim yolllayim :O
ya saten kekler basit normal kek malzemesi kullaniliyor hepsindede sadece degisik olarak birinde limon kabugu rendesi digerindede üzüm var
sen beni yemek konsunda beceriksiz sandin galiba beni arkadaslarim iyi tanirlar yemek konusunda neler yaptigimi iyi bilirler
istesem internetten kopyala yapistir seklinde 10 yada daha fazla yemek tarifi yapistirirdim buraya ama sizin isinize yaramiydi orasini bilemem ilk sayfaya gül tatlisi ekledim bi dene istersen hosuna gider belki ben denedim cok guzeldi :O
 

ebrar))

Paylaşımcı
Katılım
1 Eyl 2006
Mesajlar
245
Tepkime puanı
1
Puanları
0
o zaman tatlı tarifi veriyim
 

ebrar))

Paylaşımcı
Katılım
1 Eyl 2006
Mesajlar
245
Tepkime puanı
1
Puanları
0
ELMALI PASTA

Elmalı pasta için önce 2 elmayı soyup, çekirdek yuvalarını çıkarıyor ve halka halka kesip geniş bir borcama diziyorsunuz. üzerine de birer yemek kaşığı tarçın ve toz şeker döküyorsunuz. ayrı bir kapta 2 yumurtayı, 1,5 su bardağı toz şekeri, 1,5 su bardağı kekun'u ve 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağı karıştırıp elmaların üzerine döküyorsunuz. önceden ısıtılmış 170C fırında pişiriyorsunuz. pasta pişerken 1 poşet krem şantiyi yarım su bardağı sütle hazırlayıp, pastanız pişip soğuduktan sonra üzerine sürüyorsunuz.

TALI TARİFİ BULAMADIM YA BAĞIŞLAYIN:O AMA BULMAYA ÇALIŞCAM
 
Üst