yemek ve pasta tarifleri;)

ArZu

GülenAy
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
30,610
Tepkime puanı
2,100
Puanları
0
Konum
Kayıp Şehir...
Web sitesi
www.arzuzum.blogcu.com
Hamsili Pilav (8-10 Kişilik)

ymk486mt3.jpg
Malzemeler
500 gr Baldo Pirinç
800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi
100 gr Tereyağı
1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü
1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık
1 Soğan
1 Domates
3 Su Bardağı Et Suyu
1 Dal Maydanoz
1 Dal Dereotu
1 Dal Taze Nane
Tuz, Karabiber, Yenibahar


Yemeğin Tarifi
Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün.
Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Fıstığı ekleyip kızarıncaya kadar kavurun. Kuş üzümü ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Et suyu, domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın. Dereotu, maydanoz ve taze naneyi kıyıp hazırladığınız pilava ilave edin. Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayip demlenmeye bırakın.
Hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız iç pilavı yayın ve kalan hamsileri dizin. Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin. Tepsiyi başka bir tepsiye çevirip altını da kızartın. Sıcak servis yapın.


Bu pilav adımca için yazılmıştır...en kısa zamanda hamsili pilav yapılacaktır...:O :O :O :O :O
 

ArZu

GülenAy
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
30,610
Tepkime puanı
2,100
Puanları
0
Konum
Kayıp Şehir...
Web sitesi
www.arzuzum.blogcu.com
Hamsili Pilav (8-10 Kişilik)

ymk486mt3.jpg
Malzemeler
500 gr Baldo Pirinç
800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi
100 gr Tereyağı
1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü
1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık
1 Soğan
1 Domates
3 Su Bardağı Et Suyu
1 Dal Maydanoz
1 Dal Dereotu
1 Dal Taze Nane
Tuz, Karabiber, Yenibahar


Yemeğin Tarifi
Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün.
Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Fıstığı ekleyip kızarıncaya kadar kavurun. Kuş üzümü ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Et suyu, domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın. Dereotu, maydanoz ve taze naneyi kıyıp hazırladığınız pilava ilave edin. Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayip demlenmeye bırakın.
Hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız iç pilavı yayın ve kalan hamsileri dizin. Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin. Tepsiyi başka bir tepsiye çevirip altını da kızartın. Sıcak servis yapın.


Bu pilav adımca için yazılmıştır...en kısa zamanda hamsili pilav yapılacaktır...:O :O :O :O :O
 

:)zeynep(:

Hakve
Katılım
9 Ağu 2006
Mesajlar
5,094
Tepkime puanı
70
Puanları
0
Konum
Yalova
Pizza

pizzahutpizzabh0.jpg


Mazemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı toz maya
1 su bardağı ılık su ya da süt
1 su barağı rendelenmiş kaşar
Yarım halka sucuk
4 adet sosis
1 rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı salça

Yapılışı:
Sıvı yağ,su,yoğurt,maya,ılık süt ve alabildiğince un katılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri ıslak bezle örtülüp 15 dk dinlendirilir Yağlanmış tepsiye ince br şekilde hamur yayılır. Üzerine salcalı domates rendesi sürülür.Sucuk ve salamlar dağıtılır.Kaşar peyniri serpilip 175 derecede pişirilir.

Servis Önerileri:
İsteğe göre malzemeler zenginleştirilir. Zeytin,bezelye de konulabilir.
 

dré@m

...uzaklarda...
Katılım
24 Eki 2006
Mesajlar
1,980
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Konum
Kayseri
Web sitesi
www.ihvan-forum.com
zeynepcim teşekkür ederiz

ben bunu yaparken ılık sütle şekeri ve mayayı karıştırıyorum 5 dk falan bekleyince kabarıyor ki hamurun da kabarmasını sağlıyor.

çok güzel oluyor gerçekten deneyin mutlaka arkadaşlar :)
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
zeynep biz zemahşeriyle akşamın sekizi karnımız tıka basa dolu olduğu halde acaba yapsak mı Allah'ım süperr görünüyor falan dedik:)hatta masaüstü yapacaktı zemahşeri resmi:)elinden zor aldım pc'yi:)teşekkür ederim canım benim.....
arzu sana da teşekkürler..ellerine sağlık.
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
zemahşeri can özel special tariflerinden versene:whistling[1]:
 

mutahhara

Üye
Katılım
24 Ara 2006
Mesajlar
44
Tepkime puanı
1
Puanları
0
.:kremali patates:.

8-9 tane orta boy patates
1 paket sade krema (krem santi diil..bunu yazayim dedim cünkü bu tarifi verdigim bi arkadasim krem santi kullanmişti..tabiki hoş birşey cikmadi ortaya :) )
kaşar rendesi,tuz..

yapilişi:

patatesleri soyup "cips" gibi ince ince doğruyoruz..tuzluyoruz..sonrada bir paket kremayi döküp kariştiriyoruz..bu karişimi borcama döküp üstüne kaşar rendesi koyun..180-200 derecelik firinda "kaşarlar eriyip üstü kizarana kadar" pişirin..ama tabi firindan cikarmadan patateslerede bi bakin ki pişmişmi..firindan firina değişiyor pişirme süresi cünkü..

afiyet olsun..herşeyin yanina yakişiyor..gerek sebze,gerek makarna pilav gerek izgara..tekrar afiyet olsun..
 

AlAcA

Paylaşımcı
Katılım
24 Ara 2006
Mesajlar
117
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Konum
CoRuM
walla arkadaşlar verildimi bilmiyorum ama size patatesli yumurta tarifi verebilirim :D
 
B

.BeYzA.

Guest
emmergah için özel pasta:))

ŞEHADET in PASTASI:

pandispanya için:

6 kaşık(tepeleme) un
5 kaşık şeker
3 yumurta
1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya

yapılışı: şekerle yumurta çırpılır boza kıvamına gelince un ve kabartma tozunu ekleyip, bekletmeden önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. (çok fazla pişmemesi lazım, bisküvi gibi sert olur yoksa, üzeri hafif pembeleşince fırından çıkarmak lazım.)
pandispanya pişince ikiye ayırıp ortasını süt ile ıslatıyoruz ve aşağıdaki kremayı sürüp dilediğimiz meyvalardan koyabiliriz

kreması için:

4 bardak süt
1 bardak şeker
4 yumurta
1 fincan pirinç unu
yarım fincan nişasta
1 tutam tuz
1 kahve kaşığı vanilya

yapılışısüte şekerin yarısından fazlası ve bir tutam tuz katılarak, kaynatılır. Ayrı bir tencereye dört yumurta sarısı, kala şeker ile vanilya da katılarak karıştırılır. Sonra pirinç unu, nişasta katılarak tekrar karıştırılır. Karıştırılan bu malzemeler içersinde soğumaya bırakılan süt katılarak ateş üzerine konur, süratli şekilde karıştırarak pişirlir.


not: bu krema içine sürülür üzerine krem şanti daha güzel olur. yine üzerini istediğimiz meyvalarla süsleyebiliriz...afiyet olsun!

Emmergah bak bunu yap çok güzel oluyor ;)
 

Kajin

Paylaşımcı
Katılım
10 Haz 2006
Mesajlar
240
Tepkime puanı
0
Puanları
0
beşamel soslu mantar tava

malzemeler;
mantar
1 adet iri soğan
1-2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
isteğe göre tavuk göğsü konulabilir...ben vejeteryan olduğumdan koymam.
1-2 adet domates
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı yağ
beşamel sos için;
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı margarin
yaklaşık 3 bardak un kıvamı koyu boza olcak
hazırlanışı;
bir orta boy tepsiye yıkanmış mantarlar büyük şekilde doğranır ve tepsiye yayılır.ardından havuç lar küp küp,soğan ise büyük halkalar halinde tdoğranıp yayılır tepsiye...
bezelyede eklenir.daha sonra bir kase içinde salça ve yağ biraz sulandırılır ve malzemelerin üstüne dökülür..
200 derece de fırına koyulur..
daha sonra bir tavada un ve margarin kavrulur ve sütü de ekleyip koyu bozakıvamına getirilir...
pişmekte olan daha doğrusu pişmesine ramak kala fırın açılır ve tepsiyi çıkarıp hazırladığınız sosu döküp tekar fırına koyarsınız..sos pembeleşinceye kadar tekar pişirilir..
bu yemeği iftardan 1-2 saat evvel pişirirseniz daha kıvamlı oluyor.

herkese afiyet olsun..mutlaka deneyin
 

Kajin

Paylaşımcı
Katılım
10 Haz 2006
Mesajlar
240
Tepkime puanı
0
Puanları
0
acılı kurabiye urfa işi :D

MALZEMELER

1 paket margarin
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kağşığı karbonat
1 fincan sirke
Un
1 yumurta
Susam

HAZIRLANIŞI

Yumurtanın sarısıyla beyazı ayrılır.Yumurtanın sarısı diğer bütün malzemelerle birlikte karıştırılır.Un ise alabildiğince konulur. Hamur hazırlandıktan sonra çeşitli şekiller verilerek üstü önce yumurtanın beyazına sonra susama batırılır.Bu işlemler bittikten sonra fırına verilir.
ben denemedim bir siz deneyin eger güzel olursa bende yaptırırım :)
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Emmergah bak bunu yap çok güzel oluyor ;)


tamam canım inşaallah şu ana kadar sadece bi kere kek hamuru tutturabildim ama inşaallah bunu becerebiirim heleki pandispanya:thinking: inşaallah canım teşekkür ederiss.
walla arkadaşlar verildimi bilmiyorum ama size patatesli yumurta tarifi verebilirim :D
kardeş sucuklu yumurta tarifi vermişti bizim yiğido ama patetesli yok ...ne demek tabi ki ekleyebilirsin:)
nupelda acılı kurabiye nası bişeymiş ya:blink:
 
B

.BeYzA.

Guest
tamam canım inşaallah şu ana kadar sadece bi kere kek hamuru tutturabildim ama inşaallah bunu becerebiirim heleki pandispanya:thinking: inşaallah canım teşekkür ederiss.

kardeş sucuklu yumurta tarifi vermişti bizim yiğido ama patetesli yok ...ne demek tabi ki ekleyebilirsin:)
nupelda acılı kurabiye nası bişeymiş ya:blink:

emmergah bak nasıl düştün hemen yaa...bi pasta tarifi yazim bakim gelcek mi dedim hemen gelmişin ya senin daha süren dolmadı ki, hani izin kağıdı almıştın:D :D git pazara kadar gelme ders çalış, böyle sınavı kazanamazsın:O :D

pastanı ben yapıp gönderirim sana:whistling[1]:
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
emmergah bak nasıl düştün hemen yaa...bi pasta tarifi yazim bakim gelcek mi dedim hemen gelmişin ya senin daha süren dolmadı ki, hani izin kağıdı almıştın:D :D git pazara kadar gelme ders çalış, böyle sınavı kazanamazsın:O :D

pastanı ben yapıp gönderirim sana:whistling[1]:

evet ya hakkaten:whistling[1]: bu arada aramızda kalsın meal ödevide gitti...hafta boyunca aklıma bile gelmedi:blink: şimdi görünce farkettim:whistling[1]: bakınıp çıkıyorum tamam :whistling[1]:
 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0
karsketesqo3.jpg

kars ketesi
2 su bardağı süt

1 su bardağı su

gr. pakmaya

1 yemek kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

Aldığı kadar un

250 gr. tereyağ(yufkaları yağlamak için)

200 gr. sıvıyağ(yufkaları yağlamak için)

2 yumurta sarısı(üstüne sürmek için)

HAZIRLANIŞI

1-)Ilık sütte maya eritilir. Su, tuz, şeker ve aldığı kadar un ilave edilip, yumuşak bir hamur elde edilir.
hamurex0.jpg

2-)On dakika yoğrulur. Üstü nemli bir bezle örtülüp mayalanması için sıcak bir yerde yirmi dakika bekletilir.

3-)Hamur eşit parçalara bölünerek yuvarlanır.(bu malzemeyle yaptığım hamurdan 9 yufka, 8 kete oldu. Çünkü birini fırında unuttum, yaktım)
resm2eu5.jpg


4-) Unlanarak tek tek açılır. Tereyağ eritilir, sıvıyağ karıştırıp kaynatılır.
ailmasioj5.jpg


5-)Açılan yufka geniş bir tepsi veya tezgahta yağlanır. Kenarlarından esnetililerek , büyütülür
bytmemi5.jpg


6-)El genişliğinde şeritlere bölünür. İlk parçadan başlayarak el genişliğinde katlanır. Katlanan parçanın yağ akan tarafı içe gelecek şekilde koyulur, bütün parçalar bu şekilde katlayarak bir yufka bitirilir.
kesmoo1.jpg


7-)Tepsiyi çok az yağlanır, keteler elle bastırarak yayılır. Yumurta sarılarını
çırpıp üstüne sürülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir
bmesib5.jpg


bttpe5.jpg

AFİYET OLSUN : )
 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0

katmer
Malzemeler
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
5 Su Bardağı Un
Yeterince Su
Tuz
İçi İçin
1/2 Paket Margarin
3 Çorba Kaşığı Tahin

Yemeğin Tarifi
5 su bardağı unu genişce bir kaba alalım. Una bir tutam tuz ilave edelim. Ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş su ve sıvı yağ ilave edelim. Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğuralım. Hamuru 15-20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirelim.
Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayalım. İlk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açalaım.
Tahin ve erittiğimiz margarini hazırladığımız yufkaların üzerine sürerek rulo yapalım. Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi saralım. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım. Yufkaları, yağının donması için bir süre buzdolabında bekletelim.
Yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açalım. Bütün rulolar bitene dek devam edelim. Katmeri saç veya teflon tavada pişirerek servis yapalım.
 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0

imam bayildi
Malzemeler
• 4 tane patlıcan
• 4 orta boy soğan
• 4 orta boy domates
• 1 baş sarımsak
• 1 su bardağı zeytinyağı
• ½ su bardağı su
• Tuz, Şeker

Yapilisi
Soğanları piyazlık doğrayın, domatesleri rendeleyin, sarımsağı temizleyin.
Üçünü karıştırdıktan sonra zeytinyağı, tuz ve şekerle iyice ovun.
Patlıcanları alacalı soyup, ortalarından derince çizin.
Hazırladığınız harcı patlıcanların içine pay edip, tencereye dizin.
Suyu ilave ettikten sonra 20-30 dakika kısık ateşte pişirin, soğuduktan sonra servis yapın.
 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0

dut hosafi
Malzemeler :
2 su bardagi kuru beyaz dut
1 su bardagi kuru eksi kayisi
8 su bardagi su
1,5-2 su bardagi seker

Hazirlanisi:
Dutu ayiklayin, soguk suda yarim saat bekletip tekrar ayiklayin. Kayisiyi sicak suda 10-15 dakika bekletin yikayin. 8 bardak suyu ocaga koyun. Yarim su bardagi seker ilave edin.
Su kaynayinca kayisilari ilave edip biraz yumusayincaya kadar pisirin. Daha sonra dutlari içine ilave edin. Ikisi de pisince kalan sekeri katip eriyince ocaktan indirin. Sogutarak servise sunun.
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
loves kardeş bunlar sana mı ait...sen mi yaptın:blink:
 

melde

helina_roje
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
2,238
Tepkime puanı
24
Puanları
0
Konum
Ankara
Kızlar itiraf edin bakayım burdaki tarifleri hanginiz yaptı yada yapabiliyor :D
 
Üst