yemek ve pasta tarifleri;)

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
evetttttttttttt iştee sonunda kendimizi ait bi köşemiz olmasada:blink: kendimize ait bi sayfamız oldu:)
izni kopardık zınar abimizden ...eyvallah abicim:)
burda arkadaşlar pasta tarifleri:O
börek tarifleri.
her türlü yemek tarifi verebilirler:shake2[1]: reyhan kardeşimizi başta olmak üzere melda ve diğer arkadaşları buraya alalım.arkadaşlar söylemek istiyorum bi de tarifler evde denenmiş olursa daha iyi olur e malum kitaplar yada netten bi sürü pasta tarifi bulunuyor ama çokta güzel olmuyorlar;) bizler de bu tarifleri evde deneriz:blink: artık olmadı dönem sonunda da diyet ve rejimler sayfası açarız:blink: :O
ahh ahh biz hanımlar:)
her neyse işte artık başlıyalım.reyhan tarifleri buraya al istersen;)
sen bilirsin kardeş
şimdilik eyvallah:)
 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0
ilk tarif benden olsun denenmis bir kek tarifi umarim begenirsiniz

ispanakli kek

Malzemeler:

2 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı)
Üzerine:

1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:

Ispanakları yıka ve doğra.
Tavada suyunu salana kadar kavur.
Püre haline getirmek için rondodan geçir.
Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelesiye kadar çırp.
1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında beklet.
Yumurta ve şekeri iyice çırp.(4-5 dakika kadar)
Sonra içine yağ, vanilya, kabartmatozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştır.
Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye dök.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişir. ( pişip pişmediğini kürdan ile kontrol et)
Kıyılarını kes. (yuvarlak, kare vs.)
Kıyılarını robotta un şeklinde kıy.
Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sür.(kekin soğuk olması gerekir)
Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serp.
Afiyet Olsun.

 

loves

Paylaşımcı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
220
Tepkime puanı
0
Puanları
0

GÜL TATLISI
MALZEMELER:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Yarım paket margarin(katı,oda sıcaklığında)
Alabildiği kadar un(yaklaşık 2,5 su bardağı)

ŞURUBU İÇİN:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su

YAPILIŞI:

Bir tencerede su ve şeker kaynatılır.Soğumaya bırakılır.Yoğurt,sıvı yağ,irmik,margarin karıştırılır.İçerisine irmik,un ve kabartma tozu ilave edilir.Hamur oklava ile açılır.Çay bardağı ile hamurdan daireler kesilir.Dairelerden 3 tanesi alınır.Yanayana sadece uçlarının birazı üstüste gelecek şekilde konur.Rulo gibi sarılır.Ortadan bıçakla kesilerek iki parçaya ayrılır.Şekilli kısımları üste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine pembeleşinceye kadar fırında pişirilir.Fırndan çıkartılıp üzerine soğumuş şerbet dökülür.Afiyet olsun
 

hıfz-ı lisan

perekli..
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
4,381
Tepkime puanı
340
Puanları
0
Konum
İstanbul/Kartal
hayırlı olsun bakalım sayfamız :)
emmargah kıs bizde bakalım belki birşeyler öğreniris :O

bugün değilde yarın bende birşeyler yazarım ;)
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
bende bugünlerde bişeyler yazarım ama korkmayın ben değil annemin yaptığı türden şeyler inşaallah.
bu arada loves kardeş Allah razı olsun bende aklmdan geçirdim ıspanaklı kek olsa falan diye.Rabbim nasip etti.en yakın zaman da yapmayı düşünüyorum.bakın şimdi de aklımdan ıslak kek geçti:blink:
 

Hanne

Doçent
Katılım
3 Kas 2006
Mesajlar
1,366
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Arkadaşlar sayfa çok güzel olmuş :D

hayırlı olsun inş..Ben de yarın birşeyler yazarım inş...
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Un kurabiyesi

Mazemeler

1 paket Markerin
1 cay bardagi siviyag
1 su bardagi pudra sekeri
10 cay bardayi un
1 baket vanilya sekeri
1 paket kabartma tozu



Yapilisi


Bi paket margerin ve pudra sekeri ezilir (yani tam karisisaya kadar karistirilir).Siviyag eklenir, un ve kabertma tozu elenerek ilave edilir, ceviz büyüklünde sekil verilir, tepsiye dizilir, üzerine bicak ile baklava sekli cizilir.
175 derecede pembeleşene kadar bekletilir, soguduktan sonra üzerine pudra sekeri serpilir....AFİYET OLSUN:)


ben yaptım güzel oldu.hayır yani düşünün ben bile yaptımm:O
hatta tarif istediler de vermedim:whistling[1]: her yaptığınızda beni çağırmazsanız asla vermem diye:O
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Çay Kurabİyesİ

2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1,5 su bardağı eritilmiş margarin
4,5-5su bardağı un
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya

ÜSTÜ İÇİN
Bir yumurtanın akı
2 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI
Toz şekeri ve yumurtayı iyice çırpıyoruz daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip hamur yapıyoruz.0,5 cm açıyoruz ve pasta kalıplarıyla şekil verip önce yumurtanın akını sürüyoruz ardındanda üzerine şekeri serpip önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN...




tarif gönül ablama ait.:Oabla iyiki alma dedin:whistling[1]:
seviyorummm aplammm seniiii:yahoo:
 

ibrahimi

Has Uşak
Katılım
19 Haz 2006
Mesajlar
23,463
Tepkime puanı
1,831
Puanları
0
Yaş
37
Konum
forvet arkası
emmergah anca tarif verir :whistling[1]:
google da arat falan fıstık ;)
mühim olan akıldan tarif verecen special falan
ya pardon emmergah sen ve special :whistling[1]: verieln tariflerden eminim hıfz-ı lisan gene beceremes :O:O:O
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
ee napalımm ki başka nası tarif verecez.iyi bi önerin varsa söyle.mutfakta kameraya çekip siteye mi atalım:blink: şaka yaptım.
special yok malesef:( aslında bi ara tuhaf bi makarna yapmıştım.eğer tuhaf şeyler yapmaya denemeye specila denirse söliyim.ama benim midem bozulmuştu sonrasında.
 

ibrahimi

Has Uşak
Katılım
19 Haz 2006
Mesajlar
23,463
Tepkime puanı
1,831
Puanları
0
Yaş
37
Konum
forvet arkası
neyse ben daha konuşmayayım :whistling[1]:
siz special olmayan yemek ve pasta tariflerinize devam edin :O
hevesi kırılmasın gençlerin :whistling[1]:
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
ştt umutsuz kaçma durrr.o halde görelim bakalım sen bir laz genci olarak kendi kültür gelenek ve yemeklerine ne kadar sahip çıkmışsın.yoksa sendemi biçoğu gibi asimile oldun:(görelim
bize bi laz yemeği tarif yazsana ben kuymak istiyorum:O
hadi bakalımmmmm
 

ibrahimi

Has Uşak
Katılım
19 Haz 2006
Mesajlar
23,463
Tepkime puanı
1,831
Puanları
0
Yaş
37
Konum
forvet arkası
sana karadenizden tek tavsiyem mıhlama :)
ama hasını yiyecesin :O
yok yok kaçayım ben okula geç kaldım ;)
ama asimile olmam ben hem hemşom var arzu hemşom o anlatır size
hem ben bayanmıyım ne bileyim yemek yapmayı :O:O
anam saolsun ;)
 

EL-ALA

Asistan
Katılım
24 Eki 2006
Mesajlar
964
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Sayfamız hayırlı olsun.Ne tarifler yazacağım :)
 

ish@k

Üye
Katılım
16 Kas 2006
Mesajlar
88
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
28
Konum
gaziantep
:sweatingbul[1]:fazla bahs etmeyin burda canım çekiyor offffffffff!!!:sweatingbul[1]:
 

hıfz-ı lisan

perekli..
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
4,381
Tepkime puanı
340
Puanları
0
Konum
İstanbul/Kartal
o kadarda değil be umutsuz kardeş :D sende bizi iyice beceriksiz ettin :) tabe hevesimizi kırma sanada birşey yaparıs belki :whistling[1]:
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
ish@k kardeş tamam bizlere teşekkür ediyorsunda umutsuza ne gerek vardı:O
umutsuz sen istediğin kadar sorun yap ben bu işi öğrenmek niyetiyle bu yola baş koydum:yahoo: bi de demişin ya ben bayanmıyım ne biliym yemek yapmayı:blink: e bizlerede pek bişey deme istersen:O
bi de hemen at topu arzu kardeşe:)neyse tamam bişey demiyorum:)
 
Üst