yemek ve pasta tarifleri;)

GüL_AyŞe

Paylaşımcı
Katılım
6 Ocak 2007
Mesajlar
118
Tepkime puanı
0
Puanları
0
bende sahanda yumurta tarifi mi versem acabaa :O:O

Malzemeler(2 Kişilik)
2 yumurta
1 kaşık tereyağı
1 tane de sahan

Yapılışı
Sahan itina ile alınır ve ocağın üstüne konur,yine aynı özenle tereyağı alınır ve sahana konur,bu arada ocağın altını yakmayı unutmayın..Tereyağı eriyince yumurtalar itina ile kırılır.kırılan yumurtaların üstüne bir miktar tuz atılır daha sonra sahanın üstü kapatılır ve pişmeye bırakılır.Yumurtamız piştikten sonra ocağın altı kapatılır ve sahan ocağın üstünden alınır.Daha sonra da yeniliyor ....
Afiyet olsunnn :O :O
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
o yaklaşık 3 kere söylenmişti kardeş...
ama eğer seninki daha farklıysa verebilirsin.ne demek:)
 
Katılım
8 Ocak 2007
Mesajlar
51
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Konum
İstanbul
s.a

Sayfa çok güzel başlatandan allah razı olsun inş...
ablacım tarif güzel ama sıvıyağ konulduğundan eminmisin un kurabiyesine sıvıyağ konulmaz un kurabiyesini çok seven biri olarak buyorumu yazıyorum:D
herkese iyi paylaşımlar :shake2[1]:
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Sayfa çok güzel başlatandan allah razı olsun inş...
ablacım tarif güzel ama sıvıyağ konulduğundan eminmisin un kurabiyesine sıvıyağ konulmaz un kurabiyesini çok seven biri olarak buyorumu yazıyorum:D
herkese iyi paylaşımlar :shake2[1]:

yani bak şimdi şöyleki:pölee her yanlış adamın yüzüne vurulmaz:p
şaka yapıorum
bilmiorum ki aldığım tarifte böyleydi yaptım güzel oldu...belki denediklerimiz farklıdır:thinking:
 

NehiR

mütebessim :)
Katılım
16 Haz 2006
Mesajlar
2,708
Tepkime puanı
16
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Gaziantep/Konya
şu tariflerden yaptıklarınızın resmini çekip ekleyin de görelim..yazmayla olmuyo..
 
Katılım
8 Ocak 2007
Mesajlar
51
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Konum
İstanbul
yani bak şimdi şöyleki:pölee her yanlış adamın yüzüne vurulmaz:p
şaka yapıorum
bilmiorum ki aldığım tarifte böyleydi yaptım güzel oldu...belki denediklerimiz farklıdır:thinking:
ola bilir ben unkurabiyesini çok sevdiğimden sıvı yağ koyunca nasıl olur bilemiyorum ben koymuyorum çok güzel oluyor :D herkes beyeniyor sende bikere koymadan dene bakalım aradaki far ney bende koyarak denicem merak ettim çünki:thinking:
 

hamra-a

Üye
Katılım
4 Ocak 2007
Mesajlar
26
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Konum
istanbul
YUVARLAMA:
211152.jpg


Gaziantep’te her yıl Bayramlarda yoğurt kullanılarak yapılan özel yuvarlama yemeğidir. :) sadece bayramdan bayrama yapılır.

10 kişilik Pişirme Süresi : 45 dakika

Malzeme

250 gr. kuşbaşı koyun eti
150 gr. dana kıyma
1 kahve fincanı pirinç (Yıkanıp dövülmüş)
½ su bardağı nohut (Kabarmış, dövülmüş)
3 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
2 çorba kaşığı Bizim Ayçiçek Yağı
1 yumurta
1,5 su bardağı İçim Yoğurt (Süzme)
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı


• Nohudu, pirinci, kıymayı, tuzu ve karabiberi bir tepsiye koyup iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde yuvarlayın.
• Diğer bir kap içinde İçim yoğurda, soğana biraz renk aldırıp içine eti koyun ve 5 dakika kavurun.
• Üzerine 4 su bardağı su koyup kaynatın. 25 dakika pişmeye bırakın.
• Pişen etin içine köfteleri ilave edin. Pişerken terbiyesini hazırlayın.
• Çukur kap içinde yoğurdu ve yumurtayı iyice karıştırıp kaynayan çorbanın suyundan ilave edin.
• Karıştırdıktan sonra üzerine boşaltın. Lezzetini kontrol edin.
• Servis yaparken kırmızı biber ve kuru nane serpiştirin.
bende antepliyim ve muhteşem görünüyor:good[1]:
 

Gülçehre

Asistan
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
858
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
35
Konum
...Malatya...
şu tariflerden yaptıklarınızın resmini çekip ekleyin de görelim..yazmayla olmuyo..


BENİMKİ GERÇEKTEN SADECE YAZMAYLA OLUYOR FOTOGRAF MAKİNAM YOK Kİ.. sadece telefonumda var onuda bilgisaara göndermem için gerekli alet yok velhasılı sadece yazmakla yetiniyorum:)

du ile
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
اَحَد :)sen yazsanda olur
maşallah barekallah..
hem yeni evlisin hemde böyle beceriklilik hakkaten güzel yaaa:clap2:
bi gün şu yemek yapma zevki ve şevki bana da bulaşır mı merak ediyorum :)

yoksa ille evlenmek mi gerek:thinking: sence اَحَد kardeş???
 

:)zeynep(:

Hakve
Katılım
9 Ağu 2006
Mesajlar
5,094
Tepkime puanı
70
Puanları
0
Konum
Yalova
zeynep174ix4.jpg


zeynep175fi5.jpg


Malzemeler:
Hazır pasta keki
Kremşanti
Süt
Süslemek için seçtiğiniz meyveler
Pasta süsü



Yapılışı:
Pasta keki şekerli suyla iyice ıslatılır.Pasta kekinin birine kremşanti sürülür ve arayada meyveler dizilir.Diğer kek üzerine kapatılır.O da aynı şekilde ıslatılır.Etrafında hiç açık kalmıyacak şekilde kremşantiyle kapatılır..Meyvelerle ve pasta süsüyle süslenir.
AFİYET OLSUN
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
teşekkürler zeynep canım benim:D
görünüm nefis eminim tadı öyledir...
en güzel yanı da herşeyinin hazır olması:O
tam benlik yani:D
 
Katılım
8 Ocak 2007
Mesajlar
51
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Konum
İstanbul
s.a

Hazırı herkes yapar kardeş önemli olan bütün malzemeleri kendimizin yapması ozaman bizim marifetimiz olmuş olur;) :good[1]:
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
MALZEMELER
1/2 kg buğday
1 çay fincanı pirinç
200 gr kuru ceviz
200 gr kuru fasulye
100 gr pilav fıstığı
200 gr nohut
1 kg toz şeker
4 adet limon
200 gr fındık
50 gr kuş üzümü

HAZIRLANIŞI
Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın. Tencereye koyup, üzerini üç-dört parmak aşacak kadar su ilave edin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun. Kanştırarak beş dakika pişirip, ateşten alın. Üzerine de sıkıca bir bez örtüp sıcak bir yerde, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri de yumuşayıncaya dek haşlayın. Bekleyip kabarmış olan pirinç ve buğdayları biraz sıcak su ilavesiyle ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına özen gösterin, sürekli tahta bir kaşıkla karıştırın. Bir süre sonra altını biraz kısıp, kabuklan soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın. Ağır ateşte pişmeye devam ederken, karıştıra karıştıra bir kg şekeri de ilave edin. Ateşten almaya yakın limonları da rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın. Son olarak, arzunuza göre ateşten almadan bir fincan gül suyunu ilave edebilirsiniz. Soğumadan kaselere koyup kaldırın. Fındık ve cevizi kavrup çekin, biraz pilav fıstığını kavurun, kuş üzümünü de ayıklanıp hafifçe çevrin. Bunları ayrı ayrı kaplarla, servis yaparken aşurenin üzerine serpmek için sunabilirsiniz. Ayrıca aşurenin içine kuru bakla, incir, kayısı, kestane gibi malzemeler de koyabilirsiniz.

--------------------------------------------------------------------------------




arkadaşlar tarifi netten aldım belirteyim ama unutmayın muharrem ayındayız..aşure yapmak hoş oluyor;)
 

Gülçehre

Asistan
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
858
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
35
Konum
...Malatya...
اَحَد :)sen yazsanda olur
maşallah barekallah..
hem yeni evlisin hemde böyle beceriklilik hakkaten güzel yaaa:clap2:
bi gün şu yemek yapma zevki ve şevki bana da bulaşır mı merak ediyorum :)

yoksa ille evlenmek mi gerek:thinking: sence اَحَد kardeş???


:) güzel kardeşim benim aslında her bekar kız evlenmeden baya bişey annesinden veya yakınlarından öğrenmeli ben normalde evlenmeyi düşünmezken aniden oldu yani okuyacaktım ama evlilik nasib oldu onun içn şu zamana kadar evde hep annemle ablam yemek yapardı bende yerdim :) evlenince ortada kaldım şaka şaka:) tam 4 tane yemek kitabı aldım pastaları yemekleri farklı farklı deniyorum bazen çorbalarım pilav oluyor bazen pilavlarım çorba velhasılı 3 ayda yavaş yavaş öğrendim...


sen sen ol kardeşim evlenmeden güzel güzel öğren...illede evlenmen lazım değil bu arada:whistling[1]: nasibinde ne varsa o olur zaten

dua ile
 

Gülçehre

Asistan
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
858
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
35
Konum
...Malatya...
bugün 1 dün 2 tabak aşure geldi apartmandan bize söylemesi ayıp :)

bende seneye yapacağım inşaallah
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
ay evet yaa zaten ondan diyorum aşureleri unutmayın komşunuz sizden aşure bekleyebiilr:whistling[1]:
eve gelen tüm aşureleri ben yiyorum ama ellerine sağlık
RAbbim razı olsun süper yapıyorlar:)
 

Gülçehre

Asistan
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
858
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
35
Konum
...Malatya...
Sütlü irmik tatlısı

_4 su bardağı süt
_1 su bardağı su
_1 su bardağı irmilk
_1 su bardağı toz şeker
_2 çorba kaşığı ya a daha fazla hindistan cevizi rendesi
_tarçın

irmik süt su ve toz şekeritencereye alıp kaynayana kadar devamlı karıştırıyoruz,kaynamaya başlayınca içine hindistan cevizinden 1 kaşık atıyoruz 5 dk daha kızık ateşte karıştırıyoruz dibi tutmamasına dikkat edelim!

sonra tepsimizi yada borcamı ıslatıp pişirdiğimiz malzemeyi döküyoruz üzerinetarçın ve kalan hidistan cevizini döküyoruz...biraz soğuyunca buz dolabına koyup çıkarıp dilimleyerek servis yapıyoruz

afiyet bal şeker şifa olsuun...

NOT: çok çok kolay vede akşamları bile yiyecek kadar hafif deneyin mutlaka yiyenlerin ve sizin de hoşunuza gidecek (8 kişilik bi tatlı)
 
Üst