yemek ve pasta tarifleri;)

dré@m

...uzaklarda...
Katılım
24 Eki 2006
Mesajlar
1,980
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Konum
Kayseri
Web sitesi
www.ihvan-forum.com
emmergah istediğin gibi yapabilirsin..ben mesela ne bulursam katıyorum :)salça sür ekmeğe sonra istediin malzemeleri sür..istersen salça da sürme senin tercihine kalmış ;)
 

zelal

Asistan
Katılım
13 Haz 2006
Mesajlar
970
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Gül Tatlısı

MALZEMELER:

1 Su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık


ŞERBETİ :

3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu


Yapılışı;
1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
2. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
3. kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
5. Çay bardağı ile kesilir.
6. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.
7. rulo şeklinde sarılır.
8. ikiye kesilir.
9. tepsiye dizilir.
10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.
11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.


Afiyet Olsun. :)
 

Nikbin

Tevekkeltü Allah
Katılım
26 Kas 2006
Mesajlar
591
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
muvahhide.blogspot.com
nikbin salça sosu ne ya:blink:içine yumurta falan katıyomuyz napıyorz ya ben anlamadm:blink:

canum benim bir kaşık kadar salça alıyorsun bir tabağa koyuyorsun sonra içine su katıyorsun o salçayı suda açıyorsun yani sulandırıyorsun. yani ben öyle yapıyorum ki yumuşak olsun diye. ama sen istersen sür istersen sürme sade olarak salça hiç sürmedim bilmiyorum nasıl oluyor ama dre@am ında dediği gibi üstüne istediğini sürebilirsin. yumurtada olur geçen öle de yaptım. diğer malzemeleri sürdüm bide üzerine yumurta sarısı sürdüm güzel oldu yani:O
sen bi dene güzel oldumu olmadımı bana haber ediver emi:O
 

Nikbin

Tevekkeltü Allah
Katılım
26 Kas 2006
Mesajlar
591
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
muvahhide.blogspot.com
Kolay yaş pasta:O

bak buda çok basit ben genelde misafir geldiğinde yapıyorum güzel oluyor:O pratikliğe alışkın bay ve bayanlar için tarifim:O

malzemeler.
hazır kakolu pandispanya keki
hazır kakolu pasta kreması
kakaolu krem şanti
kakao

fındık ve çikolata parçaları
kremalar için bir buçuk kilo süt

yapılışı.
şimdik markete gidip hazır keki, kremayı, krem şantiyi, kakoyu, sütü alıyorsunuz. ilk başta süt ile kremayı ve krem şantiyi hazırlayıp buzdolabında bekletiyorsunuz. ardından keki genişçe bir kaba koyuyorsunuz. bir katını alıyorsunuz ve altta kalan katını şekerli süt ile ıslatıyorsunuz ve pasta kremasını sürüyorsunuz. fındık ve çikolata parçalarını döküyorsunuz. üst katınıda sütle ıslatıktan sonra alt katın üzerine koyuyorsunuz. sonra üzerine ve yanlarına krem şantiyi heryerini kaplayacak şekilde bir güzel sürüyorsunuz. ardından üzerine kakao'yu serpiştiriyorsunuz. isteğe bağlı olarak krem şantiyle, çikolatayla veya fındıkla süslemeler yapabilirsz.
afiyet olsun
:O :O
 

dré@m

...uzaklarda...
Katılım
24 Eki 2006
Mesajlar
1,980
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Konum
Kayseri
Web sitesi
www.ihvan-forum.com
nikbin güzel tarif de herşeyi hazır :O

peki yaş pasta için kekini kendimiz yapacağımız pratik bir tarif var mı :)
 

AşK_€r

arabeskçi
Katılım
20 Kas 2006
Mesajlar
3,711
Tepkime puanı
23
Puanları
0
Yaş
44
Konum
yersiz-yurtsuz
yaw ben yemek pasta tarifi pek bilmem:D
ama şu hazır kazandibi ve tavuk göğsü harika oluyor.:D
bazen yapıyorum
poşetin tamamına 750 mg. süt:D yani 3-4 su bardağı:D
ardından kaynayıncaya kadar karıştırın:D
sonra kaynadıktan sonra kısık ateşte bidaha karıştırın:D
sonra cam yada poselen kaselere boşaltın.
soğuk servis yapın:D
benden bu kadar.:D
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Kolay yaş pasta:O

bak buda çok basit ben genelde misafir geldiğinde yapıyorum güzel oluyorpratikliğe alışkın bay ve bayanlar için tarifim:O

malzemeler.
hazır kakolu pandispanya keki
hazır kakolu pasta kreması
kakaolu krem şanti
kakao

fındık ve çikolata parçaları
kremalar için bir buçuk kilo süt

yapılışı.
şimdik markete gidip hazır keki, kremayı, krem şantiyi, kakoyu, sütü alıyorsunuz. ilk başta süt ile kremayı ve krem şantiyi hazırlayıp buzdolabında bekletiyorsunuz. ardından keki genişçe bir kaba koyuyorsunuz. bir katını alıyorsunuz ve altta kalan katını şekerli süt ile ıslatıyorsunuz ve pasta kremasını sürüyorsunuz. fındık ve çikolata parçalarını döküyorsunuz. üst katınıda sütle ıslatıktan sonra alt katın üzerine koyuyorsunuz. sonra üzerine ve yanlarına krem şantiyi heryerini kaplayacak şekilde bir güzel sürüyorsunuz. ardından üzerine kakao'yu serpiştiriyorsunuz. isteğe bağlı olarak krem şantiyle, çikolatayla veya fındıkla süslemeler yapabilirsz.
afiyet olsun

hehe:Osüpermiş nikbinde canım benim bunun hazır yapılmışı yokmuydu:eek:leyo::ıslık: :dancing:
:eek:fftp:nikbn cnm be sana bakıp gelecekteki halimi gördüm nedense:ıslık::O
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
sen bi dene güzel oldumu olmadımı bana haber ediver emi:O

nikbn güzel
yumurtalı denedik o da güzel oldu:eek:leyo:kısmen pizza adı da güzel oldu:Okızlar beğendiler...bende bayat ekmekleri değerlendirmiş oldum saol canım.
bu arada senin böyle pratik:ıslık: hazır kolay ve güzelll tariflerin varsa beklerim:eek:leyo::O
 

gönül

Paylaşımcı
Katılım
21 Haz 2006
Mesajlar
236
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
53
Vanilyalı parfe

Vanilyalı parfe

KAÇ KİŞİLİK: 8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: dk

Malzemeler:
2 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
5 yumurta akı
1.5 çay bardağı tozşeker

Sos için:

2 çay bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı un
50 gr margarin

Hazırlanışı:
* Sütü derin bir kaba alın. Toz krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın. Cevizi ekleyip karıştırın.

* 5 yumurta akını ayrı bir kapta tozşekerle kar halinde çırpın. Krem şantili karışıma kaşık kaşık ekleyip altüst ederek karıştırın. Dikdörtgen bir kalıba döküp kaşıkla düzeltin. Buzdolabında 4 saat bekletin.

* Sos için; tozşeker, süt, kakao ve unu tencerede karıştırın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Margarini ilave edip mikserle çırpın.

* Krem şantili karışımı buzdolabından çıkarıp kare dilimler halinde kesin. Üzerine soğuyan sosu kaşık kaşık döküp servis yapın
 

Nur Cennet

Profesör
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
2,046
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Yaş
31
Konum
|...Kırlar...|
zeynep174ix4.jpg


zeynep175fi5.jpg


Malzemeler:
Hazır pasta keki
Kremşanti
Süt
Süslemek için seçtiğiniz meyveler
Pasta süsü



Yapılışı:
Pasta keki şekerli suyla iyice ıslatılır.Pasta kekinin birine kremşanti sürülür ve arayada meyveler dizilir.Diğer kek üzerine kapatılır.O da aynı şekilde ıslatılır.Etrafında hiç açık kalmıyacak şekilde kremşantiyle kapatılır..Meyvelerle ve pasta süsüyle süslenir.
AFİYET OLSUN

Çok tşkler Zeynep abla.
Tam zevkime yönelik krema,çilek,kivi vs:O
Keşke yapsanız yesek:ıslık:
 

eylül

Veled-i kalbî
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
5,223
Tepkime puanı
1,026
Puanları
0
Konum
mavera...
misafirlere gül şerbeti....

Gül Şerbeti
Malzemeler
150 gr. gül yaprağı
1 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 limon

Yapılış Tarifi
Gül yapraklarını ayıklayıp yıkayarak süzün. Çelik emaye veya porselen bir kaba alarak üzerine toz şeker serpin. Buzlukta ağzı kapalı şekilde 1 gece bekletin. Bu müddet sonunda su ve limon suyu ilâve ederek çırpma teli ile iyice çırpıp ezerek, önce tel süzgeçten sonra da temiz bir tülbentten süzdürüp, dolaba kaldırın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Şekerli Güller
1 yumurta akını çatalla çırpın. Güllerin sap kısımlarındaki dikenleri makasla kesin. Gülleri çırpılmış yumurta akına, her tarafına gelecek şekilde bulayıp toz şeker serpiştirin. Buz dolabında kuruması için en az altı saat bekletin. Kuruduktan sonra tekrar toz şeker serpiştirip pasta süslemelerinde kullanabilirsiniz.
 

gönül

Paylaşımcı
Katılım
21 Haz 2006
Mesajlar
236
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
53
-------havuçlu Kek---------

-------HAVUÇLU KEK---------
Malzemeler:
Kek Harcı:
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı rendelenmiş havuç, yıkanıp kabuğu kazınmış
1 su bardağı ceviz, irice dövülmüş (ceviz yoksa fındık da olur)
2 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
Üzerine sermek için:
Pudra şekeri
Hazırlanışı:
1. Geniş ve derin bir kaba yumurtaları kırın. 1,5 su bardağı şekeri ekleyip (şeker tamamen eriyene kadar) mikserin en yüksek hız ayarıyla karıştırın.
2. 1 su bardağı rendelenmiş havucu ve 1 su bardağı dövülmüş cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. Unu ve tarçını ekleyip tamamen özleşmelerini sağlayın.
4. 1 paket kabartma tozunu ekleyip, en düşük hız ayarında 2-3 kez karıştırın.
5. Fırını kek ayarında 175C'ye getirin. Kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla sıvıyağ ile yağlayın. (Ben altılı kek kalıbımı kullandım)
6. Harcı kalıbın içine boşaltın. Kalıbı fırına yerleştirip kekin içi tamamen pişene kadar pişirin. Kek pişince kalıbından çıkartmadan biraz soğumasını bekleyin (sıcakken tabanına yapışabiliyor). Soğuduktan sonra üzerine elek ile pudra şekeri serpin. (sıcakken serperseniz pudra şekeri erir.)
 

Nikbin

Tevekkeltü Allah
Katılım
26 Kas 2006
Mesajlar
591
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
muvahhide.blogspot.com
Menemen:O

ya ben de böyle pratik yemek yapmayı pardon aparatif atıştıracak yiyecekler yapmayı biliyorum napim:O

daha demin yaptık menemen tarifinide vereyim belki bilmeyenlerimiz vardır aramızda :O

evet malzemeleri sıralıyorum:

3 veya 4 adet biraz yumuşak domates
1 veya 2 tane biber(acı biber veya carliston da olabilir. sonuçta biber biberdir:D )
1 veya 2 tane yumurta(kişi sayısına göre değişebilir)
tuz
sıvıyağ veya tereyağı şahsen ben terayağlı seviyorum:O

geldik yapılışına;
ilk başta bir tavaya az bir miktar yağ konulur. yağ kızarken, biberler küçük küçük doğranır ve kızaran yağın içine atılır.

ayrı bir kapta domatesler rende yardımı ile bir güzel rendelenir. biberler biraz kavruldukta sonra domatesler içine atılır. bir güzel sotelenir. ve göz kararı tuz serpilir.
domates ve biber kavrulunca yumurtalar içine kırılır. sarılarını öyle top topta bırakabilrsniz sizin zevkinize kalmış şahsen ben öyle top top seviorum:O
sonracıma yumurtalar piştiğinde tava ocaktan alınır.
o mis gibi kokusuyla ister tavayla ister bir tabağa konularak servis yapılır..
yanında çay da çok iyi gider tavsiyedir:O

şimdiden afiyet olsun..
 

denizfeneri

Doçent
Katılım
5 Eki 2006
Mesajlar
1,278
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Konum
fani dünyanın bir köşesinden
Web sitesi
www.denizfeneri.org.tr
muzlu pasta

rtgesyhejm6.png
yteyhux2.png
zzzzzzzzsd5.png


muzlu pasta

malzemeler:
5 çorba kaşığı nişasta
1 kg süt
8 çorba kaşığı şeker
1 vanilya
yarım margarin
1 paket pötibör büsküvi
2-3 muz


yapılışı: nişasta,süt ve şeker karıştırılıp pişirilir.koyulaşınca söndürülür(eğer krema çok koyu olursa süt ekleyerek biraz kıvamı açılır.eğer tersi olursa da biraz sütle açılmış nişasta eklenip kıvamı koyulaştırılır.) ve yarım margarinle vanilya eklenip karıştırılıp erimeye bırakılır.
o erirken;streçfilm ya da bir poşet kesilip tezgaha yerleştirilir.eni üç büsküvi olacak,boyu size kalmış.(bu kremayla boyu 5-6 tane olabiliyor.eğer daha büyük isterseniz kremayı 1,5 ya da iki kat yapabilirsiniz.)böyle eni üç boyu da isteğe bağlı sütle ıslatılmış büsküviler seranın üzerine dizilir.sonra üzerine krema sürülür.sonra yine büsküvi yine krema,üç kat böyle dizilir.krema sürülür.ortasına muzlar uzunlamasına konur ve seranın dış kısmından mümkünse iki kişi,iki tarafı birleştirerek bir üçgen haline getirilir.sonra en dışına da krema sürülür ve soğumaya bırakılır.


AFİYET OLSUN
 

denizfeneri

Doçent
Katılım
5 Eki 2006
Mesajlar
1,278
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Konum
fani dünyanın bir köşesinden
Web sitesi
www.denizfeneri.org.tr
resim037du0.jpg



malz.:bir paket(500 gr) irmik
2/3 margarin
5 su bardağı süt
2-3 bardak şeker(isteğe bağlı)
fındık ya da ceviz(varsa)

yapılışı:yağ eritilip,irmik içine dökülür.pembeleşene kadar kavrulur.içine fındık ya da ceviz atılır(ben bol fındıklı yaptım).bir kapta süt ve şeker karıştırılıp,soğuk olarak kavrulan irmiğin üzerine dökülür.çekene kadar karıştırılarak pişirilir.5-10 dakika da dinlenmeye bırakılır.
afiyet olsun
 

Sabr-el-Hayat

Profesör
Katılım
19 Eyl 2006
Mesajlar
3,776
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Kendi Ketcabinizi kendiniz yapin!

Daha önce eklendigini bilmeden ekliyorum, insallah eklenmemistir....


Kendi ketcabinizi kendiniz yapin!

Kendi sebzenizi üretiyorsunuz, kendi yetiştirdiğiniz meyveyi yiyorsunuz. Peki kendi ketçabınızı yapmaya ne dersiniz?


Sağlıklı ve doğal ürünlere talep gün geçtikçe artıyor. Ancak bazı ürünler var ki insan damağında o tadı mutlaka arıyor. Bunlardan biri de ketçap. Ama kulağa pek de sağlıklı gelmiyor. Biz de hazır ketçapları satın almak istemeyenler için “ev yapımı” ketçap tarifi veriyoruz.

Gerekli malzeme

20 olgun ve kırmızı domates, 2 salçalık kırmızıbiber, 1 soğan, 200 gr tozşeker, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber, 1 tatlı kaşığı kereviz tohumu, 1 tatlı kaşığı çekilmemiş dolma baharı, 1 tatlı kaşığı hardal tohumu, 1 çubuk tarçın ve 1.5 su bardağı sirke (375 ml.)

Domatesleri yıkayıp kurulayın. Kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp hemen süzün. Kabuklarını soyup enine ikiye kesin. Rendeleyip çekirdeklerinin ayrılması için süzgeçten geçirin.

Soğanın kabuklarını soyup temizleyin. Zar şeklinde doğrayın. Salçalık kırmızıbiberleri yıkayıp çekirdek ve baş kısımlarını temizleyin. Domates, soğan ve kırmızıbiberi geniş bir tencereye aktarın. Tuz ilave edin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar 60 dakika pişirin. Ocaktan alıp süzgeçten geçirin.

Süzgeçten geçirmiş olduğunuz domates püresini tekrar tencereye alın. Baharatları (kereviz tohumu, çekilmemiş dolma baharı, hardal tohumu ve tarçın) temiz bir tülbente sarın. Tencerenin dibine tamamen değmeyecek şekilde tencerenin kenarlarından (tutacak kısımlarından) bağlayın. Çok kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. 10. dakikasında sirke, toz kırmızıbiber ve tuzu ilave edin. Ketçap katılaşana kadar tahta kaşıkla arada bir karıştırın.

Tülbenti içinden alıp atın. Sterilize edilmiş kavanozlara sıcakken aktarın. Üstten 2 santim kadar boşluk bırakın ve kapağını sıkıca kapatın. Oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabına alın.

afiyet olsun ;)
 

ebuhatim

Asistan
Katılım
3 May 2007
Mesajlar
228
Tepkime puanı
1
Puanları
0
  1. selamünaleyküm arkadaşlar sayfayı çok beğendim, benimde bir katkım olsun diye düşündüm ama bildiğim bütün yemek tarifleri verilmiş artık başka bi yerden alır da yazarım:D
 

feyza:)

İstanbulî
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
4,872
Tepkime puanı
359
Puanları
0
Konum
İsTanbuL
Web sitesi
www.incebirdokunus.com
sallama kek :O (fesa keki )


tamamen doğaçlama yapılmıştır :O

malzemeler :
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
yarım su bar.sıvı yağ
3 bardak kadar un
kabartma tozu, vanilya
meyve şekerlemesi
2 kaşık kakao
yarım bardak kadar fındık

yapılışı :

yumurtalarla şekeri çırpıyoruz .. sütü ve sıvıyağı ekliyip çırpmaya devam ediyoruz :O
unu vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyorz ve karıştırıyoruz ..sonra bu kek karışımından 1 su bardağı kadar ayırıyoruz ..kalan kısma meyve şekerlemelerini ilave ediyoruz karıştırıp kalıba döküyoruz ...1 su bar. kadar ayırdığımız karışıma ise kakao ve rondoda çekilmiş fındıkları ekliyip karıştırıyoruz ve kek kalıbının üzerine bu karışımı da ekliyoruz ..bu iki bölüm birbirine karışmıyo ve çift renkli ve çift lezzetli bir kek oluyo ... altı kakao-fındıklı üstü meyveli her zevke uygun :O az önce yaptım çok güzel ..denenmiştir yani :O
tavsiye ediyorum
 
Üst