yemek ve pasta tarifleri;)

ArZu

GülenAy
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
30,610
Tepkime puanı
2,100
Puanları
0
Konum
Kayıp Şehir...
Web sitesi
www.arzuzum.blogcu.com
gullacrp9.jpg


malzemeler:

10-11 güllaç yufkası
2,5 lt süt
750g toz şeker
1 paket şekerli vanilin
nar taneleri
dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
hazırlanması:

1. süt ve şekeri kaynatın. vanilini ekleyip ılıtın. bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.

2. servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.

not:güllaç ince olsun isterseniz daha geniş bir tepsi kullanın. ayrıca yaprakların arasına nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.
 

#17ÖZNUR

Asistan
Katılım
23 Eki 2006
Mesajlar
478
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Konum
ßilinmes
Web sitesi
lonelyprincess0.spaces.live.com

__ACIBADEMLİ VİŞNELİ PASTA__
Malzemeler
800 gr vişne
100 gr acıbadem kurabiyesi
150 gr un
2 Tatlı kaşığı kakao
100 gr pudra şekeri
1 Adet yumurta
500 gr taze kutu peynir
6 Yaprak jelatin
100 gr mararin
2 Yemek kaşığı vişne suyu
250 ml. kremşanti
Tuz

Hazırlanışı
· 75 gr acıbadem kurabiyesini ufalayın.
· Un, 1.5 tatlı kaşığı kakao, 25 gr pudra şekeri, yumurta, margarin ve 1 tutam tuz ile yoğurup, düzgün bir hamur elde edin.
· Folyoya sarıp, 1 saat buzdolabına bekletin.
· Hamuru unlanmış tezgahta 26 santim çapında açın.
· Yağladığınız 26 santin çapında kelepçeli kalıba döşeyin.
· Üzerine çatalla delin.
· 200 Dereceye ayarlanmış fırının alttan ikinci rafında 12-15 dakika pişirin.
· Vişnelerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın.
· Jelatini soğuk suda ıslatın.
· 400 gr vişneyi püre haline getirin.
· Kalan pudra şekeri, taze kutu peynir ve vişne suyu ile karıştırın.
· Jelatini sıkın, eritin ve vişneli karışıma ekleyin.
· Buzdolabına koyun.
· Krema jölelenmeye başlayınca 125 ml kremşantiyi katı çırpın ve 150 gr vişneyle birlikte kremaya katın.
· Hazırladığınız karışımı tartın üzerine döşeyip, 3 saat buzdolabında bekletin.
· Kalan kremşantiyi katı çırpın, kafes şeklinde pastanın üzerine sıkın.
· 250 gr vişne ve 25 gr acıbadem kurabiyesi ile süsleyin.
· Üstüne kalan kakaoyu serpin.
 

A.R

Profesör
Katılım
10 Mar 2007
Mesajlar
795
Tepkime puanı
10
Puanları
0
Yoğurmadan Ekmek Yapmak

Geçen gün rastladım nette de, kaydettim..Yapmak istiyorum inşaAllah;)


http://www.yogurtland.com/turkce/


yogurmadanekmekdilim.jpg
Takip ettiğim bloglardan birinde yoğurmadan ekmek yaptığını okuyunca ve de ekmeğin fotoğrafını görünce hemen denemeliyim dedim ve hemen o akşam başladım işe. Bekleme süresiyle 20+ saat sürebiliyor ama yoğurma ve dolayısıyla da başında bekleme gerektirmediği için benim gibi çalışan ama inatla ekmek makinası almayan (hala gerekli görmüyorum nedense) biri için ideal.
Bu tarifteki esas, mayalanma süresince oluşan hava kabarcıklarının kaybolmaması ve ikinci kabarma esnasında daha da büyümeleri. Pişirirken kapaklı bir kabınız olması gerekiyor. Benim bu işe çok uygun, ince uzun, güveç tarzı bir kabım var, onu kullandım. Özellikle dökme demir tencereler ya da borcam, güveç cinsi sıcağa dayanıklı kaplarla deneyebilirsiniz. Kabın hacminin de 6 - 9 litrelik olmasına dikkat edin deniyor ama benim kabın hacmi 5lt civarı. En son aşamadaki mısır unu sayesinde de pişirdiğiniz kaba hiç yapışmadan çıkıveriyor.
Öğrendim ki bu “yoğurmadan yapılan ekmekler” üzerine kitap bile varmış. Edinmeli diye düşünüyorum. Şimdilik bu tarif iş görüyor ama:
  • 3 bardak un, sonradan üzerine serpiştirmek için biraz daha gerekiyor
  • 1 5/8 bardak su (yani 1.5 bardaktan 2 yemek kaşığı fazla)
  • 1/4 tatlı kaşığı maya
  • 1 1/4 tatlı kaşığı tuz (iki tatlı kaşığı kullanmayı önermişlerdi önceden yapanlar, ben de öyle yaptım)
  • mısır unu, buğday ya da yulaf kepeği
  1. Büyükçe bir kaba un, maya ve tuzu ekleyin. Suyu da ekleyip iyice karıştırın. Yapışkan bir karışım olacak (dilerseniz bu aşamada tahta kaşık kullanın, elinizden hamur çıkarmakla uğraşmayın sonra.) Kabı plastik saranla kaplayın, ılık bir yerde (70F - 21C) 12 - 18 saat arası dinlenmeye, kabarmaya bırakın
  2. Hamur, üzeri göz göz olunca hazır demektir. Tezgahınıza un serpiştirin. Hamuru unun üzerine koyun, üzerine biraz daha un serpiştirin, bir ya da iki kere kendi üzerine katlayın. Plastik saranla kaplayın ve 15dk dinlenmeye bırakın
  3. Tezgah üzerine hamurun elinize yapışmaması için gerekli miktarda un ekleyip çabucak bir top haline getirin. Pamuklu bir mutfak bezinizin üzerine mısır unu (ya da buğday/yulaf ezmesi) koyun, top halindeki hamurun birleşim yeri altta kalacak şekilde bezin üzerine yerleştirin. üzerine bir miktar mısır unu (ya da buğday/yulaf ezmesi) daha ekleyin, üzerine bir başka mutfak bezi örtüp 2 saat dinlenmeye, kabarmaya bırakın. (Bu aşamada alta bir silikon mat üzeri için de ince pamuklu bir mutfak bezi kullandım. Tarifi deneyenlerden bazıları daha sonradan bezi temizlemenin çok zor olduğunu söylemişler ama bence bu sorun yeterince mısır unu kullanılmazsa olur, bende yapışma olmadı)
  4. 1.5 saat sonra fırınızı 475F (245C) getirin, içerisine de kapaklı ve o sıcağa uygun, tercihen dökme demir tencere ya da güvecinizi yerleştirin
  5. Hamurunuz iki saat dinlendikten sonra, ısıttığınız kabı fırın eldivenleriyle çıkartın, hamuru içerisine aktarın, kabı ileri geri sallayarak hamuru iyice yerleştirin. Kapalı olarak 30dk pişirdikten sonra, kapağını kaldırın, 15 - 30 dk da kapaksız, üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Kaptan çıkarıp, soğutma teli üzerinde soğutun
Afiyet olsun!
 

denizfeneri

Doçent
Katılım
5 Eki 2006
Mesajlar
1,278
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Konum
fani dünyanın bir köşesinden
Web sitesi
www.denizfeneri.org.tr
kurabiye1tu6.png


kurabiyemy9.png



mlz:1 margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
aldığı kadar un
iri kırılmış fındık ya da ceviz

yapılışı:kakao hariç tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur.ikiye bölünür.yarısına kakao eklenir.iki hamur birleştirilip fındık da eklenir fakat çok fazla karıştırılmaz dalgalı görüntü verilir.hamur 4 e bölünür.her parça tezgahta uzun rulo yapılır,üzeri çatalla çizilir ve verev verev kesilerek tepsiye dizilir.Tadı çok güzel oluyor tavsiye ederim.şekline bakmayın :lol: :lol: :lol:


AFİYET OLSUN
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
:eek:fftp:
yalnız danteller yakıyo ortalığı denizfeneri:Osen mi işledin:ıslık:

kurabiyelerde çok güzel görünüyor:)
 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
:dancing: :dancing: :dancing: :dancing: onlar dantel değil ki! gipür.kurabiyeleri de ben yaptım;beğendiğine sevindim.resimde çok hoş görünmese de tadı çok güzel oluyor

:eek:fftp: ya bi insan bu kadar mı cahil olur ama ya:blink:

tamam olabilir güpürde güzelmiş:O:ıslık:

kurabiye kolay gibi eline sağlık kardiş.
 
U

ummuhan

Guest
Margarin kullanılmamasını tavsiye ederim, tuzsuz tereyağları ya da pastörize tereyağları ile çok daha güzel ve sağlıklı oluyor :)
 

ArZu

GülenAy
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
30,610
Tepkime puanı
2,100
Puanları
0
Konum
Kayıp Şehir...
Web sitesi
www.arzuzum.blogcu.com
suboregixj2.jpg

Malzemeler (taban çapı 40 olan tepsi için):
12 kişilik

Hamuru için:

8 su bardağı un
5 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
İçine:

Yarım kilo peynir
İsterseniz maydanoz
10-12 çorba kaşığı sıvı yağ
Böreği pişirmek için:

4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
Yufkaları ıslamak için:

3 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı yağ
3 litre soğuk su
Yapılışı:

Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltırız. Ortadan karmaya başlarız. Bir yandanda az az su ilave ederiz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edesiye kadar yoğrulur.
Bu hamurdan 10-11 adet yufka yapılır.
Tepsi güzelce 2-3 çorba kaşığı yağ ile yağlanır. İlk yufka tepsinin ölçüsüne göre açılır ve tepsiye yerleştirilir.Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirilir. ( 2 adet yufka suda haşlanmaz. Bunların biri tepsinin tabanına konur, diğeri en üstüne)
Diğer yufkalar kaynamakta olan suyun olduğu tencerede yada tepside (su kaynayınca içine tuz ve yağ ilave edilir.) 1 dakika kadar bekletilir. Delikli kepçe ile alınır. Soğuk suyun içine atılır ve hemen alınır. Tepsiye dizilir. Haşlanan yufka suyun içinde büzüşüyor. Sudan çıkınca tepsiye dizerken elinizle çok az düzeltirseniz iyi olur.
Üzerine peynir rendesi dizilir. Üzerine tekrar haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerinede az sıvcı yağ gezdirilir. Üzerine haşlanmış yufka konur. Daha sonra peynir derken en son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine düzgünce yerleştirilir.
Ocak üzerinde tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte her iki tarafıda pişirilir.

* Yufkalar ıslak olduğu için kenarları tepsiye yapışmakta. Bu yüzden tepsiyi çevirirken dikkatli olun.

** Yufkaları bütün olarak sıcak suya konulup çıkarılırken zor oluyorsa ikiye bölünebilinir.

*** Sıralama şöyle:

haşlanmamış yufka-üzerine az sıvı yağ

haşlanmış yufka-üzerine peynir

haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ

haşlanmış yufka-üzerine peynir

haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ şeklinde gidiyor.

Afiyet Olsun.
 

PortakaL

๑ஐ๑нαticє кüвяα๑ஐ๑
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
600
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Yaa arkadaslar simdi arkadaslar evdee oturdugum su depresif gunlerde:) soyle klasik bi tatli deniyim dedim su en bas sayfadaki GUL TATLISINI denedim ne yazik ki:eek:leyo: ....
Bilemiyorum benim beceriksizligimden midir yok sa tariftenmidir inanin IGReC otesi oldu tadii:((( Evdekilere rezil oldum artik yaptigim butun seyii cope doktum::(( Benim neyime boyle hamurlu falan tatli yapmak:)
 

ArZu

GülenAy
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
30,610
Tepkime puanı
2,100
Puanları
0
Konum
Kayıp Şehir...
Web sitesi
www.arzuzum.blogcu.com
aa bende var ben sana nasıl yapıldığını anlatıyım...ben onu yapınca gül şeklinde yapıyorum bildiğin gül oluyor portakal...bir şey olmaz hem üzme kendini ilk denemende olmaz sonradan yapınca olur...ben sana anlatırım ;) yaparsın....
 

PortakaL

๑ஐ๑нαticє кüвяα๑ஐ๑
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
600
Tepkime puanı
2
Puanları
0
aa bende var ben sana nasıl yapıldığını anlatıyım...ben onu yapınca gül şeklinde yapıyorum bildiğin gül oluyor portakal...bir şey olmaz hem üzme kendini ilk denemende olmaz sonradan yapınca olur...ben sana anlatırım ;) yaparsın....
Olur Arzu ablaa cok sevinirim:) benimkinin seklide ayni gul olmustu ama tadi ne olmustu bilmiyorumm:eek:leyo:
 

Edibe Ziyâi

Agâh ol ey nefsim..
Katılım
13 Kas 2006
Mesajlar
2,550
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Terkib-i çeşmi şir

TERKİB-İ ÇEŞMİ ŞİR

-AslangözÜ helvası-

MALZEMESİ

8 su bardağı süt

4 su bardağı süzme bal

4 su bardağı pirinç unu

2 su bardağı tuzsuz tereyağı

2 su bardağı badem içi

Yarım kilo kaymak

HAZIRLANIŞI

Sütü bir tencerede, balı da başka bir tencerede kısık ateşte kaynatın. Sütün kesilmemesine balın da ağdalanmamasına dikkat edin. Kaynamış sütü ve balı sıcaklıklarını korumaları için çok kısık ateşte bekletin. Dibi yuvarlak, yayvan bir tencerede tereyağını eritin.

Erittiğiniz yağa pirinç ununu ekleyerek bir süre karıştırın. Kıvamına geldiğinde sıcak sütü ve sıcak balı azar azar dökerek karıştırmaya devam edin. Koyu bir hamur haline getirin. Hamur, çektiği yağı bırakmaya başlayıncaya kadar pişirmeye devam edin.Piştikten sonra helvayı içi yağlanmış bir bakır tepsiye alın ve elinizle düzelterek yayın.

Helva soğuyunca dilimleyip servis tabağına alın. Helva dilimlerinin üzerine birer parça kaymak yerleştirin. Bademlerle süsleyip servis yapın. Bu helva, süzme bal yerine tozşekerle de yapılabilir 4 su bardağı tozşekeri, 2 su bardağı su ile kaynatın. İçine kaynamış sütü ekleyip sıcaklığını muhafaza edecek şekilde bekletin. Sonra orta ısılı fırında bademleri, sararıp kızarana kadar pişirin. Üzerine yarım kilo koymağı yayarak bademle süsleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.
 

dré@m

...uzaklarda...
Katılım
24 Eki 2006
Mesajlar
1,980
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Konum
Kayseri
Web sitesi
www.ihvan-forum.com
mutfakla arası iyi olmayan birisi olarak doğal sanırım:) ilk defa duyuyorum bu helvanın adını.hem kaymak hem bal olunca içinde oldukça tatlı olur sanırım..deneyen var mı merak ettim!:)
 

Sar€

♥♥♥♥♥♥
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
558
Tepkime puanı
44
Puanları
0
çorba+anayemek+salata+tatlı=iftar menumuz hazırdır:)

img1871wb5.jpg

Malzeme Listesi:
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
2,5 yemek kaşığı un
1 litre su (5 su bardağı)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı pirinç
Ağız tadınıza göre tuz

Yapılışı:

Yumurta, yoğurt, un ve su pürüzsüz bir karışım oluncaya kadar çırpılır (Blender veya el mikseri kullanılabilir) Yağ, pirinç ilave edilir. Ocağa alınır ve kaynayıncaya kadar karıştırılır (Kaynayıncaya kadar karıştırmak çok önemli). Kaynadıktan sonra altı hafif ayara getirilir ve karıştırmadan 5 dakika daha pişirilir.Tuzu çorba piştikten sonra ilave etmenizi öneriyorum, bazen yoğurdun kesilmesine sebep olabiliyor.

Hatırlatma:

Çorbanız size göre koyu kıvamda olursa sıcak su ilavesi ile sulandırabilirsiniz.

Arzu ederseniz 3-4 yemek kaşığı zeytinyağında yarım çay kaşığı kırmızı biber ve kuru naneyi hafif kavurarak servis tabağına aldıktan sonra çorbanızın üzerinden gezdirebilirsiniz.




ymk_766.jpg



Kuzu Pirzolası Topkapı (8 Kişilik)


Malzemeler:
2 adet kemikli bütün kuzu pirzola
3 diş dövülmüş sarımsak
5-6 adet kırık tane karabiber
1 tutam kekik
1 tutam biberiye
Tuz, çiçekyağı
İç pilavı için:
500 gram pirinç
100 gram tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım şu bardağı çamfıstığı
1 adet kuru soğan
250 gram tavuk ciğeri
Yarım su bardağı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı şeker
Yeterince tuz, karabiber,
Yenibahar
1 demet dereotu
Üç buçuk su bardağı etsuyu



HAZIRLANIŞI :
Temizlenmiş kemikli kuzu pirzolasının tanı fileto kısmını bıçakla uzunlamasına delin. Pilav için pirinci 40 dakika kadar sıcak, tuzlu suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra bir kenara alın.
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını aktarın. Kızdırdıktan sonra çamfıstığını ekleyin. Hafifçe pembeleşmeye başladığında çok ince kıyılmış soğanı ekleyin. 1-2 dakika sonra tavla zarı iriliğinde doğradığınız tavuk ciğerini ekleyin. Rengi değiştikten sonra kuşüzümünü, şekeri ve baharatları ilave edin. Etsuyunu da ekledikten sonra birkaç dakika kaynatın.
Başka bir tencerede çok az yağla, pirinci 6-7 dakika kavurun. Ciğerli etsuyunu ekleyin. Kuvvetli ateşte 2 dakika pişirin. Sonra ateşi kısarak, suyunu çekene dek pişirin. Ateşin üzerinden indirdikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın.
Hazır olan pilavı delinmiş pirzolanın içine doldurun. Her iki tarafını kürdanla kapatın. Pirzolayı dövülmüş sarımsak, kırık tane karabiber, kekik, biberiye otu ve tuz ile baharatlayın.
Çiçekyağı sürün. 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirin. Sıcak dilimleyerek, servis yapın.



imza.gif

.



şööle közlenmiş biber ve patlıcan salatasınıda resmedelim.

patlican_salatasi.jpg

ve son olarakta tatlımızın tarifini yazarsak iftar menumuz hazırdır;)
ymk_460.jpg

Gül Kadayıf (5 Kişilik)


Malzemeler:
200 gr Margarin
2 Adet Yufka
250 gr Tel Kadayıf
150 gr İri Dövülmüş Ceviz
Tarçın
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon
Süslemek İçin:
Antep Fıstığı



HAZIRLANIŞI :
İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serelim. Eritilmiş margarinin yarı*sını kaşık ucu ile yufkaya sürelim.Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına dağıtalım. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım. Üzerine tarçın serpelim. İri dövülmüş cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayalım.
Yufkayı sıkıca rulo haline getirelim. Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edelim.
Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizelim. Orta ısılı fırında kadayıf sarmalarını altı üstü hafifçe kıtırlaşıp, kızarana dek pişirelim.
Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatalım. Kaynadıktan sonra şerbeti ateşten alarak soğutalım. Kadayıf sarmalar kızardığında fırından çıkarıp ılıtalım. İlik şerbeti sarmaların üzerine dökelim. Şerbeti emen tatlıları servis tabağına alıp, dövülmüş Antep fıstıkları serpiştirerek servis yapalım.




imza.gif

.





 

kardem

Asistan
Katılım
22 Ağu 2007
Mesajlar
490
Tepkime puanı
22
Puanları
0
Börek Yapmaya Varmisiniz





Kıymalı kol böreği
Malzemeler: ½ kg un, 250 g böreklik katı yağ (ya da margarin), 1 yumurta, tuz, aldığı kadar su, 1 tutam tozşeker
İç malzemesi: 200 g kavrulmuş kıyma, 1 doğranıp kavrulmuş soğan, 1 avuç kuş üzümü, 1 avuç çam fıstığı
Üstü için: 1 yumurta sarısı ve 1 yk sıvıyağ (çırpılmış) Yapılışı: Tüm malzemeleri yoğurup, kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturun. Bu hamurdan yumruk büyüklüğünde toplar yapıp, yemek tabağı büyüklüğünde açın. Sıvıyağ ya da zeytinyağıyla sıvazlayıp, tezgahta 15-20 dk. bekletin. Daha sonra havada bu hamuru bir sağ, bir sol elinize atıp, döndüre döndüre, hamuru, incecik açabildiğiniz kadar açın. Maksat, oklava değmeden hamur açmak. Tarihi Sarıyer Börekçisi’nde 1,5 mt genişliğinde açılan yufkalar tepside, içine arzu edilen iç konarak bir rulo haline getiriliyor ve bükülerek tepsiye diziliyor. Üzerine 1 yumurta sarısı ve 1 kaşık yağ karışımı fırça ile sürülen kol böreğiniz, 200 derecede yarım saat piştikten sonra servise hazır!
 

sabırlı

Üye
Katılım
8 Kas 2006
Mesajlar
42
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Mantar Kurabiyesi

.1tane 250 Gr Margarin Yumuşamiş
2tane Yumurta
4 Bardak Nişasta
1 Bardak şeker
1 Bardağa Yakin Yakin Un 2 Yemek Kaşiği Kadar Kako
1 Paket Kabartma Tozu
Yapilişi ::ilk Olrak Oda Yumuşakliğinda Yumuşamiş Margarin,yumurta ,şeker Bu üçü Kariştirilir,sonra Nişastasini Ununu Kabartma Tozunu Koyup Hamur Yoğrulur.
Sonra Arkadaşlar Mantar şeklini Vermek Için Bir şişe Soda Içiyosunuz :)sonra şişeyi Atmadan Hamuru Küçük Küçük Parçalara Ayirip Kurabiye şiklini Verdikten Sonra Tepsiye Diziyosunuz Sonra üstüne şişenin Ağzini Kakaoya Batirip Kurabiyelerin üstüne Bastiriyosunuz Hafif Olrak Tabi
Sonra Pişirip Afiyetle Yiyosunuz


 
Üst