kardem
Asistan
- Katılım
- 22 Ağu 2007
- Mesajlar
- 490
- Tepkime puanı
- 22
- Puanları
- 0
Biberli Tavuk Sote
Malzemeler
2 Adet tavuk göğsü
1 Adet soğan
1 Adet salçalık kırmızı biber
5 Adet çarliston biber
2 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 Adet iri domates
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı
Malzemeler
2 Adet tavuk göğsü
1 Adet soğan
1 Adet salçalık kırmızı biber
5 Adet çarliston biber
2 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 Adet iri domates
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı
- Göğüs etlerini küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp, teflon tavaya alın.
- Orta ateşte etler suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurup, tuz serpin.
- İnce kıyılmış soğan, sarımsak ve zeytinyağını ekleyip sote edin.
- Biberleri ince şeritler halinde, domatesleri küçük küçük doğrayıp tavaya ilave edin.
- Tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın.
- Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırarak 15 dakika orta ateşte pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.