yemek ve pasta tarifleri;)

kardem

Asistan
Katılım
22 Ağu 2007
Mesajlar
490
Tepkime puanı
22
Puanları
0
Biberli Tavuk Sote

Malzemeler

2 Adet tavuk göğsü
1 Adet soğan
1 Adet salçalık kırmızı biber
5 Adet çarliston biber
2 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 Adet iri domates
Tuz, karabiber, kekik



Hazırlanışı
614.jpg

  • Göğüs etlerini küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp, teflon tavaya alın.
  • Orta ateşte etler suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurup, tuz serpin.
  • İnce kıyılmış soğan, sarımsak ve zeytinyağını ekleyip sote edin.
  • Biberleri ince şeritler halinde, domatesleri küçük küçük doğrayıp tavaya ilave edin.
  • Tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın.
  • Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırarak 15 dakika orta ateşte pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.
 

kardem

Asistan
Katılım
22 Ağu 2007
Mesajlar
490
Tepkime puanı
22
Puanları
0
Su boregi tadinda afiyet olsun

Sodalı Börek;
5 yufka
1 çay b. sıvıyağ

iç harcı için:
1 kase karışık peynir
yarım demet maydanoz
1 yumurta akı


Üzeri için:
3 yumurta
2 şişe soda


Hazırlanışı:
Yağlanmış fırın tepsisine birinci yufka serilir.Araları yağlanarak yufkanın yarısı tepsiye döşenir. Arasına rendelenmiş peynir, maydanoz ve yumurta akı karışımı serpilir. Kalan yufkalar yine araları yağlanarak tepsiye doldurulur. Daha sonra börek dilim dilim kesilir. Üzerine önce çırpılmış 3 yumurta sürülür. Daha sonra iki şişe soda heryerine gelecek şekilde dökülür. Bu şekilde buzdolabında en az 1 saat bekletilir. İstenirse akşamdan yapılıp sahura kadar bekletilebilinir. Daha sonra ısılıtılmış 190 derecelik fırında nar gibi kızarıp kabarıncaya kadar pişirilir. Su böreği tadında nefis bir börek.




 

Hasan

Kardeşiniz
Katılım
9 Eki 2006
Mesajlar
6,112
Tepkime puanı
279
Puanları
0
Yaş
53
Konum
KALU BELA
RAMAZAN PİZASI
MALZEMELER:İstediğiniz kadar bayatlamış ramazan pidesi,3 yumurta,200 gr kaşar peyniri,sosis,biber,mantar,çörekotu.
HAZIRLANIŞI:Tepsinizin altını iyice yağlayın,bayatlamış pidelerinizi çeşmenin altında iyice ıslatıp tepsiye koyun,sonra 3 yumurtayı derin bir kapta 200 gr peyniri rendeleyerek iyice çırpın,bu karışımı pidelerin üzerine güzelce yayın,daha sonra sosis,biber ve isteğinize göre mantarı halka olarak pidenin üzerine dizin,en son çörek oyunu serpip doğru 180 derece fırına,yaklaşık 15 dakika sonra ramazan pizanız hazır,aslından ayırana aşkolsun,AFİYET OLSUN.:D
 

feyza:)

İstanbulî
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
4,872
Tepkime puanı
359
Puanları
0
Konum
İsTanbuL
Web sitesi
www.incebirdokunus.com
çooook pratik :)

sauyer bisküvili pasta :)

ihvanlar çok pratik bi pasta ve çok lezzetlii :eek:leyo:
beyler bile yapabilir o derece kolay yani :O

malzemelerimiz:

1 paket sauyer bisküvisi ( kedi dili büskivisi de deniyor )
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
1 paket krema
100 gr bitter çikolata

yapılışı :

önce çikolata sosu yapalım ..
çiğ kremayı bi tencerede kaynatıyoruz altını söndürüp içine 100 gr bitter çikolatamızı ekliyoruz ve karıştırıyoruz akışkan fakat soğudukça yoğunlaşan bi sos elde ettik.. :)

pastamıza geçelim..
sauyer bisküvilerimizin yarısını tepsiye diziyoruz ...arasına 1 su bardağı sütle hazırladığımız kremşantiyi sürüyoruz .. üzerine tekrar bisküvi diziyoruz ... en üste ise
hazırlamış olduğumuz çikolata sosu döküyoruz ..

mmm süper bişey ..kesinlikle tavsiye ederim .. :pgörüntüsü de muhtesem ..

:clap2::clap2:
 

ArZu

GülenAy
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
30,610
Tepkime puanı
2,100
Puanları
0
Konum
Kayıp Şehir...
Web sitesi
www.arzuzum.blogcu.com
yaw bende size kahve yapılışını anlatmak istiyorum :O bunu pasta saymayın içilir bu:)

1-)çekilmiş kahve french presse konur *
2-)içilecek fincan kadar tatlı kaşığı filtre kahve konulur (kahvesini yoğun sevenler bir kaşık daha koysun)
3-)üstüne su konulur (2 fincan içilcekse eğer taşmaya 3 cm kala durulur)
4-)filtre bastırılmaz öylece beklenir
5-)filtrenin oradaki kahve demi oturup french pressin altına inince filtre bastırılır.

uyarılar:
sıcak servis edilir
süt, şeker ilavelerini fincana konduktan sonra yapınız.
kahvenin deminin oturması tahminen 3-5 dakika arasıdır.
başlarken pahalı kahveler kullanmayınız kurukahveci mehmet efendinin filtre kahvesiyle başlayın hem güzeldir hem ucuzdur.
kullanılan kahvenin taze olmasına dikkat edin


ve sonra eniştenin fincanının içine 1 çay kaşığı tuz atılır:O
 

feyza:)

İstanbulî
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
4,872
Tepkime puanı
359
Puanları
0
Konum
İsTanbuL
Web sitesi
www.incebirdokunus.com

Felafel

Malzemeler:
500 gr kadar haşlanmış nohut
2 yumurta
2 kaşık galeta unu
kişniş,kimyon,karabiber,kırmızı biber,sarmısak(1 diş),arzuya göre ceviz

Yapılışı:
Bütün malzemeyi rondoda parçalayarak karıştırıyoruz :)
elde ettiğimiz harçdan yassı köfteler yapıyoruz..
köfteleri yağda kızartıyoruz ...
diğer taraftan naneli yoğurt sos hazırlıyoruz ve köfteleri bunun üzerine diziyoruz ...

harika bişey az önce denenmiştir :p

Afiyet Olsun
:clap2::clap2:

 

tommy

Profesör
Katılım
16 Eyl 2007
Mesajlar
1,064
Tepkime puanı
599
Puanları
0
Felafel


Malzemeler:
500 gr kadar haşlanmış nohut
2 yumurta
2 kaşık galeta unu
kişniş,kimyon,karabiber,kırmızı biber,sarmısak(1 diş),arzuya göre ceviz

Yapılışı:
Bütün malzemeyi rondoda parçalayarak karıştırıyoruz :)
elde ettiğimiz harçdan yassı köfteler yapıyoruz..
köfteleri yağda kızartıyoruz ...
diğer taraftan naneli yoğurt sos hazırlıyoruz ve köfteleri bunun üzerine diziyoruz ...

harika bişey az önce denenmiştir :p

Afiyet Olsun
:clap2::clap2:


arap yemegi bu cok guzel, maydonozda katilabilir karisima :) ,

falafel-b.jpg

edited_falafel_2.gif
 

Leyl...

Profesör
Katılım
17 Eyl 2007
Mesajlar
893
Tepkime puanı
22
Puanları
0
Ben cok seviyorum bu Falafeli..
Yurtdisindada cok meshur,
Hatta vejeteryanlar icin dürümün bir alternatifi :)
canim cekti:eek:leyo:
 

Rosasepia

Ordinaryus
Katılım
25 Ağu 2007
Mesajlar
2,427
Tepkime puanı
787
Puanları
0
Konum
Seyyâh-ı âlem
Şeker Pare

Malzeme:

4 Su bardağı un
250 gr. Margarin
2 Kahfe fincanı toz şekker
4 Yumurta
2 Çay kaşığı karbonat

Şiresi :
3 Bardak toz şekker
2 Bardak su
Biraz limon


dsc05089ms6.jpg


Afiyet olsun : )
 

ArZu

GülenAy
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
30,610
Tepkime puanı
2,100
Puanları
0
Konum
Kayıp Şehir...
Web sitesi
www.arzuzum.blogcu.com
Kete

kete2bv1.jpg



Malzemeler
1 Su Bardağı Sıvıyağ
2 Çay Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Sirke
Alabildiğince Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
Kavurmak İçin 3 Çorba Kaşığı Un
Üzerine 1 Adet Yumurtanın Sarısı
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
Susam


Yemeğin Tarifi
Geniş bir kaba sıvı yağı su ve yoğurdu alıp karıştıralım. Sirkeyi ilave edelim. Aldığı kadar unu ve tuzu ekleyerek yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 20 dk dinlendirelim.
Bu arada küçük bir tavada bir çorba kaşığı yağı eritelim. 3 çorba kaşığı unu ilave edelim. Un kumlu bir görünüm alıp pembeleşene dek kavuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler alıp yuvarlayalım. Unlanmış bir zeminde mantı hamuru kalınlığında açalım.
Yufkaların üzerine erimiş tereyağı gezdirelim. Yufkanın karşılıklı kenarlarını üstüste gelecek şekilde bohça gibi kapatalım. Kare şeklini alan yufkanın ortasına bir çorba kaşığı kavrulmuş un koyalım. Karşılıklı köşeleri zarf kapatır gibi kapatalım veya üçgen kapatıp kenarları birleştirelim.
Ters çevirip yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurtanın sarısını sürelim. Susam serpelim. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirelim.


bu imiş kete :D
 

Leyl...

Profesör
Katılım
17 Eyl 2007
Mesajlar
893
Tepkime puanı
22
Puanları
0
%C3%A7ikolata+dolgulu+kurabiye+009.jpg



Malzemeler:
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 4,5 su bardağı un
  • 250 gr margarin
Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamur iki parçaya bölünerek merdane yardımıyla açılır. Çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir. Bir yuvarlağın içine çikolatalı fındık ezmesi sürülüp diğer yuvarlak üzerine kapatılır. Kenarları çatal ile bastırılarak şekil verilir. Fırında üzerleri beyaz kalacak kadar pişirilerek soğuduktan sonra pudra şekeri ile süslenir.

Bu gün kesfettigim bir tarif, insaAllah en kisa zamanda yapmayi planliyorum, sizinlede paylasmak istedim, gayette kolay ve degisik birseye benziyor ;)
 

Bîdâr

Aktifleşmemiş
Katılım
31 Tem 2007
Mesajlar
5,222
Tepkime puanı
207
Puanları
0
:eek:leyo:pekmezLi Yumurtanın tarifini biLen var mı?:eek:leyo::eek:leyo:
 

ayşirin

Şairane
Katılım
7 Şub 2007
Mesajlar
1,269
Tepkime puanı
5
Puanları
0
:dancing:ben biliyorum relax...

yumurtayı pişirdikten sonra pekmezi kenarından kenarından dökerek bandırarak yiceksin:)
bildiğim tarifi bu:D
 

adalı

Profesör
Katılım
10 Eyl 2007
Mesajlar
1,907
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Web sitesi
adali81.blogcu.com
:eek:leyo:pekmezLi Yumurtanın tarifini biLen var mı?:eek:leyo::eek:leyo:

Malzemeler:

Tuzsuz tereyağı
2 yumurta
2-3 çorba kaşığı pekmez

Hazırlanışı:

Sahana yağ (tercihen tuzsuz tereyağı) konur... Eriyince 2-3 çorba kaşağı üzüm pekmezi konur. Pekmez kıvama geldikten sonra yumurtalar kırılır. Pişene kadar karıştırılır.

Afiyet olsun... ;)
 

Rosasepia

Ordinaryus
Katılım
25 Ağu 2007
Mesajlar
2,427
Tepkime puanı
787
Puanları
0
Konum
Seyyâh-ı âlem
Sobada/fırında elma tatlısı

malzeme:

istedin kafar elma
içlerini dolduracak kadar üzüm
bir kaç badem
bir adet soba : )

ve başlıyoruz

57945523uw3.jpg


ve

77794729gx0.jpg


Ve

25888106ba9.jpg


Ve

75231186dv3.jpg


Ve

67554849hv4.jpg


Ve de böyle sonuç işte : )
Çok ve pratik ve bir o kadar lezzetli elma talısı, afiyet olsun...
 

Savm

Profesör
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
3,874
Tepkime puanı
76
Puanları
0
Süt Böreği


Malzemeler

5 Adet Yumurta
Yarım Su Bardağı Mısırözü Yağı
2.5 Su Bardağı Süt
200 gr Kıyma
1 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Margarin
Aldığı Kadar Un
Tuz, Karabiber


Yemeğin Tarifi

Hamuru yoğuracağımız kaba 5 yumurtayı kıralım. Üzerine bir tutam tuz serperek, karıştıralım. Yumurtaların alabildiği kadar unu azar azar ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurdan 10 adet eşit beze hazırlayalım. Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirelim.
Unlanmış bir zeminde bezeleri, üzerine un serpiştirerek hazır yufka inceliğinde açalım. Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerine serelim. Kuruması için yarım saat bekletelim. Fırın tepsisini sıvı yağla hafifçe yağlayalım. Bir yufkayı buruşturarak serelim. Üzerine bir fırça yardımıyla yağ sürelim. İkinci yufkayı serelim. Tekrar yağ sürelim. Üçüncü yufkayı da serelim.
Tavada 1 çorba kaşığı yağı eritelim. Kıymayı yağla birlikte kavuralım. Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ilave ederek, karıştıralım. Hazırladığımız kıymalı karışımı ve yağı üçüncü yufkanın üzerine döşeyelim. Yufkaların tümünü buruşturalım. En son yufkanın üzerine firça ile yağ sürelim. Kare dilimler keselim.
Önceden ısıttığımız fırında böreği altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Fırından çıkarıp iki buçuk su bardağı kaynar sütü böreğin her tarafına dökelim. Böreği, sütünü emene dek fırında tutalım. Ilındıktan sonra servis yapalım.




Selam ve Dua ile..
 
Üst