Yemek Tecrübelerimiz;)

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,116
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Lise bir yahut daha önce olabilir annemi ablamla yormamaya azmeylediğimiz için mutfağı tam takır
almaya başlamıştık.İlk yemeği hatırlamam mümkün değil ...

anne olduğunuzda pişman olursunuz bayanlar anneciğinize yardımcı olamadığınız için
bir kız çocuğu en geç on dördünde yemeğe bulaşığa ev işine vs girmeli
ki biz dört beş yaşında sorumluluk vermeye başladık bile :)
artık devir değişti hiç bir şey bilmiyor değil
hiç bir şey öğretememişler dedikleri için aman ha ebeveynlerinize laf söyletmeyin
kimse alınmasın genel söylüyorum...
 

Leylifer

Kıdemli Üye
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
5,987
Tepkime puanı
1,626
Puanları
113
ben bunu anlatırsam herkes fena sinir olur bana =) en mantıklısı anlatmamam =)

ben yemek yapmaktan anlamam kısaca =)
 

alanyali07

Kıdemli Üye
Katılım
11 May 2008
Mesajlar
6,968
Tepkime puanı
845
Puanları
0
Ünv.de iken Kuru fasulye yapayım demiştim de, fasulyeyi direk pişirmeye kalkmıştım,4-5 saat tencerede kaynayan fasulye hala yumuşamamıştı, bende tüp bitmesin diye o şekilde sonlandırmıştım,sonradan öğrendimki fasulyeleri bir gece önceden ıslatmak gerekiyormuş.
Bir defasında da makarna yapalım dedik,arkadaş sorumluydu pişirmeden, tane tane olacak diye öve öve bitirememişti makarnasını, makarnayı sofraya bi getirdi, gerçekten de taneydi, tek tane haline gelmişti güzelim makarna,kek gibi yedik :)
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
Arabasininin hamuru cok kati olmamisti :) su yasimda olmamisti :)annem sordu iyi yaptinmi kizim diye evet yedik anne dedim sadece evet diyemezdim yalandi cunku iyi deildi..yendi ama sonunda civik civik :) iyiki az yapmisim
 

Bahar

İhvan Forum Üye
Katılım
18 Şub 2008
Mesajlar
2,509
Tepkime puanı
258
Puanları
0
7f1xb.jpg


az önce yaptım ^_^
 

uykusuz

Kıdemli Üye
Katılım
18 May 2011
Mesajlar
7,798
Tepkime puanı
1,236
Puanları
0
Lise bir yahut daha önce olabilir annemi ablamla yormamaya azmeylediğimiz için mutfağı tam takır
almaya başlamıştık.İlk yemeği hatırlamam mümkün değil ...

anne olduğunuzda pişman olursunuz bayanlar anneciğinize yardımcı olamadığınız için
bir kız çocuğu en geç on dördünde yemeğe bulaşığa ev işine vs girmeli
ki biz dört beş yaşında sorumluluk vermeye başladık bile :)
artık devir değişti hiç bir şey bilmiyor değil
hiç bir şey öğretememişler dedikleri için aman ha ebeveynlerinize laf söyletmeyin
kimse alınmasın genel söylüyorum...

alındım bile aşkolsun abla:D
 

Bahar

İhvan Forum Üye
Katılım
18 Şub 2008
Mesajlar
2,509
Tepkime puanı
258
Puanları
0
teşekkürler çiçek demeti.

resim eklemeyi biliyordum ama şuan nerden yapıldığını hatırlayamıyorum. bu arada o muhallebili-tavukgöğüslü kadayıf oldu birazcık..

bu arada be neden göremiyorum resmin düzenlendiğini?
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
teşekkürler çiçek demeti.

resim eklemeyi biliyordum ama şuan nerden yapıldığını hatırlayamıyorum. bu arada o muhallebili-tavukgöğüslü kadayıf oldu birazcık..

bu arada be neden göremiyorum resmin düzenlendiğini?
bende gorunuyor canim..
 

Hikem

Kıdemli Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
6,073
Tepkime puanı
702
Puanları
0
Cevizli Incir Tatlısı


Malzemeler



1308042247_400.jpg




  • 500 gr taze incir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı su
Tarif

  • İncirleri yıkayıp temizledikten sonra sap kısımlarını kesiyoruz. Bir çay kaşığını kullanarak incirlerin içlerini ayrı bir kaba boşaltıyoruz. İçlerini boşalttığımız incirleri fırın kabına aralarında boşluk kalmayacak şekilde diziyoruz.
  • Ayrı bir kaba aldığımız incir içlerine limon kabuğu rendesi, tarçın , ceviz içi ve 2 tatlı kaşığı toz şeker ilave ederek iyice karıştıralım. Hazırladığımı bu harcı içlerini boşalttığımız incirlerin içine tekrar geri dolduralım. Geri kalan su ve şekeri ayrı bir kapta 5 dakika kaynatarak çabuk bir şerbet elde ediyoruz. Fırın tepsisinde bulunan incir tatlılarına zarar vermeyecek şekilde tepsinin kenarından tepsiye boşaltalım.
  • Hazırladığımız tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının en alt bölmesinde yarım saat kadar pişirelim. Fırından aldıktan sonra önce dışarıda ılımasını bekleyin sonra buzdolabına kaldırarak soğutunuz. Üzerini hafif pudra şekeri ile süsleyerek yada yanına dondurma ilave ederek servis yapabilirsiniz.
  • Pirinçleri yıkayın , tencereye alınız. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyin. Ocağın üzerine alın ve pirinçler patlayıncaya kadar pişirin.
  • Süt , toz şeker ve yumurtayı karıştırma kabında iyice karıştırın. pirinçler pişince üzerine ekleyin ve sütlaç koyulaşıncaya kadar pişirin. Sütlaç kıvamına ulaşınca önceden temizlediğiniz ve suyla yıkayıp nemli olarak bıraktığınız sütlaç kaplarına eşit miktarda olacak şekilde paylaştırın.
  • Önceden ısıttığınız fırının en alt rafına alınız ve üzerleri yanana kadar pişirin. Soğuk olarak tüketin.
 
Üst