Yemek Tecrübelerimiz;)

alanyali07

Kıdemli Üye
Katılım
11 May 2008
Mesajlar
6,968
Tepkime puanı
845
Puanları
0


"da" ayrııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

:D :D



tumblr_lh2xhjOLaU1qh234oo1_400.jpg
 

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
tencereye bol su koyulup ocağın altı yakılır..;)
su kaynayınca isteğe göre olan makarna çeşitlerinden bir paket makarna kaynayan suya ilave edilir..
isteğe göre eksik veya fazla pişirilebilinir..
diğer yandan makarnanın sosu için hazırlıklara girişilir..
sos için malzemeler..:p
bol domates, (ister rendelenir ister kabukları soyulup doğranır) biraz salça (sade salçalı da olablir) sarımsak, sıvı yağ, isteğe göre baharat falan filan..
kaynayan suyun içinden alınan makarnalar süzgeçten süzülür..
süzülen makarnalar sosunu beklemek üzre tencereye tekrar koyulur..
kemale ermiş sosumuzu alıp bekleyen makarnalara doğru emin adımlarla ilerleriz..
vardıktan sonra etrafa sıçratmadan sosu dökeriz..
iyice karıştırdıktan sonra serwise sunarız..
afiyet olsun..:D
 

uykusuz

Kıdemli Üye
Katılım
18 May 2011
Mesajlar
7,798
Tepkime puanı
1,236
Puanları
0
tencereye bol su koyulup ocağın altı yakılır..;)
su kaynayınca isteğe göre olan makarna çeşitlerinden bir paket makarna kaynayan suya ilave edilir..
isteğe göre eksik veya fazla pişirilebilinir..
diğer yandan makarnanın sosu için hazırlıklara girişilir..
sos için malzemeler..:p
bol domates, (ister rendelenir ister kabukları soyulup doğranır) biraz salça (sade salçalı da olablir) sarımsak, sıvı yağ, isteğe göre baharat falan filan..
kaynayan suyun içinden alınan makarnalar süzgeçten süzülür..
süzülen makarnalar sosunu beklemek üzre tencereye tekrar koyulur..
kemale ermiş sosumuzu alıp bekleyen makarnalara doğru emin adımlarla ilerleriz..
vardıktan sonra etrafa sıçratmadan sosu dökeriz..
iyice karıştırdıktan sonra serwise sunarız..
afiyet olsun..:D

Ne kadar zor bir yemek bu böyle, 40 yıllık aşçılar bile yapamaz:p
 

uykusuz

Kıdemli Üye
Katılım
18 May 2011
Mesajlar
7,798
Tepkime puanı
1,236
Puanları
0
@alanyali07 makarna yapmak @Verda Naz'ın işi:D
 

Hikem

Kıdemli Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
6,073
Tepkime puanı
702
Puanları
0
Antalya Mutfağı’ndan Hafif Bir Yemek Tarifi


Domates Civesi
Malzemeler
1 çay fincanı pirinç
1 kg. olgun domates
2 adet kuru soğan
3 adet çarliston biber veya yeşil tatlı biber
1 adet kurutulmuş çok acı Arnavut biberi veya cin biber
2 adet orta boy patlıcan
3-4 diş sarmısak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen veya 1 yemek kaşığı taze fesleğen
1 çay bardaığı zeytinyağı


Hazırlanışı


Orta boy yayvan bir tencereye yemeklik yani çok ince kıyılmış soğanlarla beraber zeytinyağı koyulur. Orta ısıdaki ateşin üzerinde tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulmaya başlanır. 2-3 dakika sonra, üzerine ince kıyılmış yeşil biberle, tavla zarı şeklinde doğradığımız patlıcanlar ilave edilir. Yine tavla zarı formunda dilimlediğimiz domatesler de eklenerek, orta ateşte 2-3 dakika kadar kavrulur.

Öte yandan yıkanıp, süzülen pirinç de eklenir. Bu arada tüm malzemelerin üzerine tam çıkacak kadar ama sakın fazla olmasın, soğuk su ilave edilir. Yemeğimiz pişerken, diğer bir tarafta da sarmısaklarla beraber kuru acı biberi dövülür ve tencerenin içine aktarılır. Yaklaşık 20-25 dakika sonra, artık yemek pişmiş demektir. Kapağını açıp, içine nane ve fesleğen eklenip, karıştırılır.

Afiyet olsun..Bu saatte denenirmi bilmem..
 
Üst