bencede o ki inancı bizim kilerdende kuvvetlibu söz hiç hoşuma gitmedi .burda sanki hz aliye ra iftira atılmış ben sanmam peygamber damadı öyle bi şey desin.o ayet ebu leheb gibilerine inmiştir
kaynak olarak nerden bbu alinmis bilmiyorum ama eger söylediyse bunu islam halifesi altinda ariyacagim mana pekala olumlu olandir. eger rabbimin hikmetinin görmeseydim tüm bizi kusatan herseyin mucizeyle nakis edildigi bu dünyada o zaman beni tamamen bu duygu sarmasaydi elbetteki inanmadigi seye tapmazdi insan gönül gözü ve vücud gözü islamda kalp gözü cok önemli bir kavramdir bunu da degerli kardeslerim kacirmayin gözlerinizden herseyi tam anlamiyla degil mecaz anlamiylada degerlendirmek gerekir.Hz. Ali ‘Görmediğim Allah’a tapmam’ diyor
İSRA 17
Her kim bu dünyada kör ise ahirette de kördür. Ve gidişçe daha şaşkındır.
Acaba ne anlatılmak İstenmiş. Haydi buyrun sohbete...
HAKLA KALIN HAKİKATLE KALIN....
Arkadaşlar gerçekten bu konuyla ilgili yazdıklarınızı okuyunca güldüm.:OHz. Ali ‘Görmediğim Allah’a tapmam’ diyor
İSRA 17
HAKLA KALIN HAKİKATLE KALIN...
Arkadaşlar gerçekten bu konuyla ilgili yazdıklarınızı okuyunca güldüm.:O
Neyse o söze gelelim.
Hz Ali r.a efendimizin o sözü doğru. "görmediğim Allaha iman etmem diyor." Manası farklı yanlız. o Her yerde Allahımızı görüyor. Her zerrede Allahımızı Müşahede ediyor. Görmek isteyene Allah kendini gösterir. Nebatata bakın. Allahımızın yarattı herşeyde rabbımızı Müşahede ediyor. hz Ali r.a Yani her şeyde rabbımızın kudretinin idrakine varıyor. bu o manada.
ikincisi ayeti açıklayayım:
Ayet numarası yanlış verilmiş Ama ben o ayaeti biliyorum. kardeşim bak o ayette Allahımız buyuruyor ki :Bu dünyada benden gafil olan beni anmayan hakkı idrak etmeyen Allahımıza secde etmeyen yani allahımızdan gafil olan Kişiler betinen kördür. Allahımızda onları uyarıyor bak sen benden gafildin hakka kapattın gözlerini bende ahirette bunun karşılığı olarak sana soracağım. Allahımız tehdit ediyor kullarını. Onlar nasıl dünyada körlerse ahirettede Allahımızn cemali bakemalini temaşaa edemeycekler. Gözleri körelecek. ve hatta Biz dünyada iken görüyorduk (zahiren) ama niçin burada göremiyoruz diyecekler. kısacası bukdar vesselam
S.a.Allah(c.c.) razı olsun güzel bir cevaptı.SELAMETLE...Arkadaşlar gerçekten bu konuyla ilgili yazdıklarınızı okuyunca güldüm.:O
Neyse o söze gelelim.
Hz Ali r.a efendimizin o sözü doğru. "görmediğim Allaha iman etmem diyor." Manası farklı yanlız. o Her yerde Allahımızı görüyor. Her zerrede Allahımızı Müşahede ediyor. Görmek isteyene Allah kendini gösterir. Nebatata bakın. Allahımızın yarattı herşeyde rabbımızı Müşahede ediyor. hz Ali r.a Yani her şeyde rabbımızın kudretinin idrakine varıyor. bu o manada.
ikincisi ayeti açıklayayım:
Ayet numarası yanlış verilmiş Ama ben o ayaeti biliyorum. kardeşim bak o ayette Allahımız buyuruyor ki :Bu dünyada benden gafil olan beni anmayan hakkı idrak etmeyen Allahımıza secde etmeyen yani allahımızdan gafil olan Kişiler betinen kördür. Allahımızda onları uyarıyor bak sen benden gafildin hakka kapattın gözlerini bende ahirette bunun karşılığı olarak sana soracağım. Allahımız tehdit ediyor kullarını. Onlar nasıl dünyada körlerse ahirettede Allahımızn cemali bakemalini temaşaa edemeycekler. Gözleri körelecek. ve hatta Biz dünyada iken görüyorduk (zahiren) ama niçin burada göremiyoruz diyecekler. kısacası bukdar vesselam
sahabe ye iftira atan kahru perişan olsun.Hz. Ali ‘Görmediğim Allah’a tapmam’ diyor
İSRA 17
HAKLA KALIN HAKİKATLE KALIN....