Haziran 2011 Genel Seçim Anketleri Burada

Haziran 2011 Seçimlerinde Hangi Partiye Oy Atacaksınız?

  • Akp

    Oy: 139 65.6%
  • Mhp

    Oy: 15 7.1%
  • Chp

    Oy: 4 1.9%
  • Sp

    Oy: 32 15.1%
  • Bdp

    Oy: 2 0.9%
  • Has Parti

    Oy: 16 7.5%
  • Bbp

    Oy: 8 3.8%
  • Dp

    Oy: 5 2.4%
  • Dsp

    Oy: 0 0.0%
  • Diğer

    Oy: 5 2.4%

  • Kullanılan toplam oy
    212

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
BDP'YE YER YOK, AK PARTİ ÇAKILMIŞ

Mhp'ye yakın Ortadoğu Gazetesi'nde yayınlanan ankette, "Yakında bir genel seçim olsa hangi partiye oy vermeyi düşünürsünüz?' Sorusuna karşılık katılımcıların verdiği cevapların yüzde dağılımı şu şekilde:

AK Parti Yüzde 40,1
CHP Yüzde 25,2
MHP Yüzde 17,9
Kararsız Yüzde 6,8


BDP'nin oy oranına yer verilmediği anketin sonuçlarına bakılırsa, son araştırmalarda yüzde 47'lerde olduğu gösterilen AK Parti ciddi bir düşüş yaşıyor.

haber7

Ortadoğu bunu yayınlıyorsa, AKP en azından 5 puan az, MHP de 5 puan fazla gösterilmiştir..
Bu 5 puanları ekleme/çıkarma yaparsak hemen hemen diğer anket şirketlerinin sonuçlarına yaklaşmış oluruz.. :)
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
16 Ocak 2011 haber7

Konsensus'un Habertürk gazetesi için yaptığı "Türkiye Gündemi-Aralık 2010" araştırması sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra:

Ak Parti, %46
CHP, %26.5
MHP, %12.5
BDP, %6.7
SP, %3.2
Diğer %5.2
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Anketler ve yeni senaryo

Şamil Tayyar, Star, 17 Ocak 2011 08:40

Seçim süreçlerinin vazgeçilmezi olan anketleree kuşkuyla yaklaşılır ama siyasiler ve seçmen dikkate almadan da edemez. Son üç anketten çıkan sonuçları değerlendiren Şamil Tayyar'a göre AK Parti karşıtı bir hesap var...

Anketler, seçim sürecinin vazgeçilmez kamuoyu yoklamalarıdır. Bazıları strateji tespiti için kullanılır, bazıları doğrudan kamuoyunu etkileme yönelik spekülatif amaçlıdır. Aradaki farkı tespit etmek çoğu zaman güçleştiği için seçim ortamında yapılan anketler, hep kuşkuyla karşılanır.

O nedenle üç ayrı anket sonucunu bazı siyasi gelişmelerle birlikte ele alarak değerlendirmek istiyorum. Bir de AK Parti’nin anketini...

Kadri Gürsel’in geçen Perşembe günü Milliyet’teki köşesine taşıdığı Kadir Has Üniversitesi’nce yapılan bir anket var. Bu ankete göre, AK Parti ve CHP birlikte düşüşte. Yazarı böyle bir değerlendirme yapmaya iten temel gösterge, AK Parti’yi başarılı bulanlar ile ülkeyi CHP’nin yöneteceği iddiasında olanların giderek azalması.

AK Parti’yi başarılı bulanların oranı yüzde 26. “AK Parti ne başarılı ne başarısız” diyenlerin oranı yüzde 24. Ankete katılanların yarısı ise iktidarı başarısız buluyor. İlginç bir şekilde iktidara yönelik bu ilgi azalması, CHP’ye kanalize olmuyor. Aksine, CHP’ye güvenmeyenlerin oranı son 6 ay içinde yüzde 44.5’den yüzde 53’e yükseliyor. “Kılıçdaroğlu yönetiminde CHP ülkeyi yönetemez” diyenlerin oranı ise yüzde 65.2... İktidar açısından en negatif sonuçlar içeren bu ankette bile CHP alternatif değil, AK Parti ise aradan geçen 8 yıllık icraat dönemine rağmen “başarılı /kısmen başarılı” bulan yüzde 50’lik bir çoğunluğa yaslanıyor.

Nitekim 2007 genel seçim ve 2010 referandum sonuçlarını gerçeğe yakın bilen KONDA’nın son anketinde AK Parti oyları yüzde 48.5 civarında. Dün yayınlanan Habertürk-Konsensus anketinde de AK Parti oyları yüzde 46.

Kılıçdaroğlu rüzgarı neden durdu?

Sonuçları CHP açısından değerlendirdiğimizde daha ilginç bir tablo çıkıyor ortaya. Milliyet’teki ankete göre; geçen haziran ayında CHP’ye güvenenlerin oranı yüzde 30.5 iken yüzde 20.9’a gerilemiş. Bu oran, Kılıçdaroğlu rüzgarının durduğunu, hatta ters yönden esmeye başladığını gösteriyor.

Habertürk-Konsensus anketinde yüzde 26.5 oranında gözüken CHP oyları, KONDA’nın anketinde de farklı değil. Referandum sonrası yüzde 40’ları telaffuz eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun şimdi CHP oylarını “yüzde 30-31” bandında göstermesi, “Yüzde 37” diyen yardımcısı Gürsel Tekin’e göre ayaklarının biraz daha yere bastığını gösteriyor.

CHP yönetimi çok iyi biliyor, bu düşüş, sadece içeride değil uluslar arası arenada da ciddi olarak sorgulanıyor. Misal, Kemal Bey’in koltuğa oturmasından hemen sonra kapsamlı Amerika programı yapmak üzere sıraya girenler, şimdi ortalıkta gözükmüyor. İktidar senaryolarını revize etmeye başladılar.

AK Parti’nin anketi

Değişik kuruluşlarca gerçekleştirilen kamuoyu yoklamalarının yanı sıra, iktidar partisi, üç ayrı şirkete yaptırdığı anketlerle sürekli olarak ka muoyunun nabzını tutmaya çalışıyor. Son ankette AK Parti oyları, yüzde 48-50 aralığında gözüküyor. Bu sonuç, KONDA’nın anketiyle bire bir örtüşüyor, diğer anketlere yakın duruyor.

AK Parti’nin anketinde CHP oyları ise yüzde 23-25 bandında seyrediyor. Milliyet ve Habertürk’ün anketlerindeki düşüş, burada da ortaya çıkıyor. Açıkçası bu sonuçlara AK Parti yönetimi de şaşırmış vaziyette. Anket ekibindeki bir uzman şu yorumu yaptı: “CHP oylarındaki bu hızlı düşüşün sebeplerini araştırıyoruz, biz de çok şaşırdık.”

Nasıl bir sonuca varırlar bilemem, bizler de el yordamıyla bu tabloyu yorumlayabiliriz, hatta oranlara tepki gösterebiliriz. Ama kesin olan şu: CHP, Kemal Bey’in ilk günlerindeki havada değil.

MHP baraj altında kalır mı?

Yakın tarihte yayınlanan neredeyse tüm anket sonuçlarına göre, MHP oylarında da düşüş gözleniyor. Son Habertürk’ün anketinde yüzde 12.5 olarak gösterilen MHP oyları, AK Parti’nin anketinde yüzde 11 civarında. AK Parti’ye göre, MHP ensesinde baraj korkusunu hissediyor.

Bu seçimde MHP’nin kaderini ağırlıklı olarak AK Parti ve CHP belirleyecek gibi görünüyor. Bu iki partinin aday listesi ve seçim stratejisi, buna bağlı olarak MHP’nin süreci okuma kabiliyeti, baraj altını gösterebilir veya sürprize yol açabilir.

Milliyet Yazarı Gürsel’in şu yorumu dikkat çekici: “İktidarı sağdan zorlayacak bir rakip yok ve CHP de potansiyel seçmenini ikna etmekten uzak. Bu şartlarda AKP’nin uğradığı güven kaybı bir sabit veri haline gelse bile siyasetteki dengesizliğin azalmasına vesile olmaz. Türkiye’nin meselesi hala CHP. Ve seçime sadece 5 ay kalmışken ‘Benim adım Kemal’ demek yetmiyor.”

Son senaryo

Partilerin anketlerdeki konumu, iktidar senaryolarına da yön veriyor. İçeride CHP-MHP koalisyonu için yığınak yapıldığı iddiası konuşulurken uluslararası çevrelerde asıl senaryonun AK Parti ile CHP’yi bir araya getirmek olduğunu daha önce ifade etmiştim. Böyle bir senaryo, iktidar yorgunu AK Parti’nin düşüşe geçtiği, CHP’nin ise Kılıçdaroğlu ile birlikte şaha kalktığı tezi üzerine bina ediliyordu.

Özellikle 12 Eylül referandumu tüm hesapları alt üst etti. Aradan geçen süre de farklı bir tablo ortaya koymadı. Son senaryo şu: Zayıf AK Parti iktidarı...

Hesap şöyle yapılıyor: Koalisyon seçenekleri zorsa AK Parti’yi yeni anayasaya yapamayacağı, iktidarı ise güçlükle ayakta tutabileceği bir sonuca mahkum edelim! Bu durumda senaryo, AK Parti’yi 276-330 arasında milletvekili çıkarabileceği oy oranına hapsetmeyi amaçlıyor. “Sonrasına meclis içinde bakarız” havasındalar. Koalisyondan umutlarını kestiler, sıra bunda.

Ne kadar acınası bir durum, öyle değil mi?
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Benim adım Kemal deyince millet olumsuz etkileniyor farkında değiller :)
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Chp'nin Anketi...

CHP Genel Merkezi'ne ulaşan bir ankete göre AK Parti ile CHP arasındaki puan farkı 6'ya inmiş durumda...

Chp tarafından, PR-NET Araştırma Şirketi'ne yaptırılan Ocak 2011 tarihli ankette, AK Parti'nin oyları yüzde 38.8 olarak belirlendi. CHP yüzde 33.9, MHP ise yüzde 17.2 oy oranında görülüyor.

haber7
 

sufi7007

Profesör
Katılım
24 Nis 2007
Mesajlar
1,161
Tepkime puanı
15
Puanları
0
Namık Kemal Zeybek DP lideri olduktan sonra bazı dengeler değişebilir.

Özellikle DP+SP ittifakı olursa...
Gayrımemnun AKP+MHP'li sayısı; memnun olanalrı ikiye katlar... Çaresizlikten oy veren çok. SP+DP sağlam bir aday listesi ile iş yapar.

Yaşı yetenler hatırlasın : MÇP+RP+IDP'nin 1991 ittifakı olmasa bugün ülkedeki durum nasıl olurdu?
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Namık Kemal Zeybek DP lideri olduktan sonra bazı dengeler değişebilir.

Özellikle DP+SP ittifakı olursa...
Gayrımemnun AKP+MHP'li sayısı; memnun olanalrı ikiye katlar... Çaresizlikten oy veren çok. SP+DP sağlam bir aday listesi ile iş yapar.

Yaşı yetenler hatırlasın : MÇP+RP+IDP'nin 1991 ittifakı olmasa bugün ülkedeki durum nasıl olurdu?

Bu ittifak işine Demirel, Adullatif Şener vs. gibi isimler de parmaklarını sokarlarsa, tam tersi olabilir Allahu alem. Hepsi beraber batarlar. İttifak olacaksa Bbp ve Sp ve Has Parti en tepki görmeyecek bir ittifak seçeneğidir. Gerçi Sp, Has Parti o kadar kavga gürültüden sonra birbirlerine yaklaşırlar mı, orası tartışılır.

Namık Kemal Zeybek, Dp için bir ümid olsa da bir enkazı devralmıştır. Ne kadar canlandırabileceği meçhuldür. Dp'nin yeniden ortaya çıkmasına yetmeyebilir.

En doğrusunu ise Allah Teala bilir.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Namık Kemal Zeybek'ten Tuhaf Sözler!

Namık Kemal Zeybek, Vatan'a vediği mülakatta Demirel ve Çilleri, ballandıra ballandıra övdü. Demokrasi Cumhuriyet dengesinin (!) bozulduğunu iddia etti!

"Türkiye’nin dengelerinin, cumhuriyet ile demokrasi arasındaki dengenin yerli yerine oturması demek olur. Bu dengeler bozuldu. Yerli yerine oturtmaya geliyoruz, geleceğiz."

Sayın Demirel’i çok sever sayarım. Kendisinin 4 yıl başdanışmanı olarak çalıştığımda yakından tanıdım. Onun gölgesinde çok büyük işler yaptık. Cumhurbaşkanlığı döneminde yapılacak iş çok fazla olmadığından akşamları huzuruna gittim, derin sohbetlerinden istifa ettim. Karşımda bir politikacıdan öte bir filozof vardı. Siyaset filozofu vardı. İnşallah yararlanmaya devam edeceğim. Ama ben aday olurken kendisinden ‘Aday oluyorum, destekleyin’ diye ne izin ne de destek sözü almadım. Kongreden sonra hemen aradı. Memnun olduğunu söyledi. Gelip hemen emirlerinizi almak isterim dedim. ‘Acele etme’ dedi.Mazbatayı yeni aldık. Başkanlık Divanı ile gidip hayır dualarını tavsiyelerini alacağız.

Çiller kaybedilecek bir değer değil

Kongre konuşmanızda ‘Zamanı gelince Sayın Çiller’i çağırırız’ dediniz. Bu sözünüzü biraz açar mısınız?

Çiller bu partide bakanlık yapmış, genel başkanlık, başbakanlık yapmış, iyi de yapmış bir insan. Siyasi hayatta kaybedilecek bir değer değildir. Ondan vazgeçmek mümkün değildir. Geleceğin getirdiği fırsatlara göre biz kendisiyle yeniden görüşeceğiz. Bugünden ne olur söyleyemem. Kendisi kongreden sonra aradı, “Kardeşim başaracağınızı biliyorum, size başarılar diliyorum” dedi. En kısa zamanda görüşeceğim.

Evimiz Türkiye projesi rafa mı kalktı?

Biz Başbakanlığa adayız. Siyasette daha başında geleceğiz şunlarla ititfak yapacağız böyle şey olur mu? Öyle bir proje yok artık. Geçmiş dönemin düşüncesiydi saygı duyarım ama benim öyle bir projem yok. Biz tek başına iktidara gelmek üzere yola çıkıyoruz. Bizim tek başına iktidara gelmemiz lazım. Bu ülkenin hayrına. Türkiye’nin dengelerinin, cumhuriyet ile demokrasi arasındaki dengenin yerli yerine oturması demek olur. Bu dengeler bozuldu. Yerli yerine oturtmaya geliyoruz, geleceğiz.

...

Biz iktidara geleceğiz. Benim Başbakan olmam lazım. Bu insanlarımıza hayır getirecektir, maddi ve manevi. Olmam lazım. Bu kadronun iktidara gelmesi lazım.

...

Bizler milliyetçi, maneviyat, demokratlık, cumhuriyetçilik tarafı ağır basanlar ben hepsini temsil ediyorum.

http://haber.gazetevatan.com/benim-basbakan-olmam-lazim/353725/1/Gundem
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
beğenelim beğenmiyelim, akp bir dönem daha iktidarda kalmalı, kalmak zorunda...
sp, has parti, bbp... maalesef baraj şansları yok. geride kalanlar ise daha güçlenmiş bir chp ile beraber ergenekon muhibbanı ve koalisyonu diyeceğimiz tek blok ve cephelik bir muhalefet var.
ak parti'nin iktidar olması yetmez, çok sağlam ve güçlü bir irade ile de gelmek zorunda. aksi halde zayıf ve kılpayı iktidar olmuş bir partiyi rahat yüzü göstermezler asla... çiğ çiğ yerler!
ülkesini seven insanların başka bir alternatifi yok maalesef!
 

Nihle

Profesör
Katılım
5 Ara 2009
Mesajlar
1,981
Tepkime puanı
468
Puanları
0
beğenelim beğenmiyelim, akp bir dönem daha iktidarda kalmalı, kalmak zorunda...
sp, has parti, bbp... maalesef baraj şansları yok. geride kalanlar ise daha güçlenmiş bir chp ile beraber ergenekon muhibbanı ve koalisyonu diyeceğimiz tek blok ve cephelik bir muhalefet var.
ak parti'nin iktidar olması yetmez, çok sağlam ve güçlü bir irade ile de gelmek zorunda. aksi halde zayıf ve kılpayı iktidar olmuş bir partiyi rahat yüzü göstermezler asla... çiğ çiğ yerler!
ülkesini seven insanların başka bir alternatifi yok maalesef!

Böyle düşünen insanlar görmek ne güzel ..
 

türkü

Kıdemli Üye
Katılım
18 Tem 2007
Mesajlar
4,973
Tepkime puanı
975
Puanları
0
elin iyisine kendi kötümü yeg tutarım gibi bişey bu aslında..hoş elin iyisini de görmüş degiliz ya:)
akp li olmadıgını ve dahası siyasetine karşı duruşunu bildigim bir tanıdıgım : "digerleri içinden en azından insaflı olanı tercih etmekte bir kusur görmedigini.." söylemişti..birçok kalabalıkların holiganca güç istemelerine karşılık bu düşünce menfi evet ama daha bir dürüstçe geliyor gözüme :)
 

Nihle

Profesör
Katılım
5 Ara 2009
Mesajlar
1,981
Tepkime puanı
468
Puanları
0
elin iyisine kendi kötümü yeg tutarım gibi bişey bu aslında..hoş elin iyisini de görmüş degiliz ya:)
akp li olmadıgını ve dahası siyasetine karşı duruşunu bildigim bir tanıdıgım : "digerleri içinden en azından insaflı olanı tercih etmekte bir kusur görmedigini.." söylemişti..birçok kalabalıkların holiganca güç istemelerine karşılık bu düşünce menfi evet ama daha bir dürüstçe geliyor gözüme :)

İşte onu bile düşünüyorsa ne güzel ..
Bilmiyorlar ki Allah korusun Tayyip Erdoğan'dan bir başkası ülkenin başına gelirse bu ülkenin hâli vahim olacak ..
Allah başımızdan eksik etmesin ..
 

Rodî

Üye
Katılım
25 Mar 2010
Mesajlar
81
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Konum
Ankara
İşte onu bile düşünüyorsa ne güzel ..
Bilmiyorlar ki Allah korusun Tayyip Erdoğan'dan bir başkası ülkenin başına gelirse bu ülkenin hâli vahim olacak ..
Allah başımızdan eksik etmesin ..
Düzenden nemalanan/nemalanmış herkesî Allah başımızdan eksîk etsîn..

Dîn maskesî altında ''tek''leşen, yeşîl sermayenîn, abdestlî kapîtalîzmîn savunucu olan zîhnîyetî,

Kemalîzm kîsvesî ardına saklanarak, çağdaşlık edebîyatıyla kîtlelerî uyutan, yozlaştıran zîhnîyetî,

Millîyetçîlîk/ırkçılık zehrîne kapılmış, faşîzmîzîn son temsîlcîliğnî yapan zîhnîyetî

Allah her daîm başımızdan eksîk etsîn..!

Amîn, amen, amenna...!!
 

türkü

Kıdemli Üye
Katılım
18 Tem 2007
Mesajlar
4,973
Tepkime puanı
975
Puanları
0
cennet orası anarşist kardeş..namümkün birşey bu dünyada o istediklerin :D
 

Serare

Profesör
Katılım
13 Şub 2010
Mesajlar
813
Tepkime puanı
80
Puanları
0
Yaş
14
beğenelim beğenmiyelim, akp bir dönem daha iktidarda kalmalı, kalmak zorunda...
Beğenilmeyecek ne tarafı var ki beğenmeyelim.

Herkese hak ettiğini, hakkını vermeye çalışan, vermek için elinden geleni yapan bir parti.

Erdoğan ve hükümeti üst üste oylarını artırarak tek başına üçüncü kez iktidar olan ilk parti olarak tarihe geçecek sanırım ve bu sefer hedefleri de büyük.

Sevgiler.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Genar'ın yaptığı Ankete göre;

Ankete katılanların yüzde 46,4'ü "Bu pazar gene seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusuna "AK Parti" yanıtını verdi. CHP'ye oy vereceklerini kaydedenlerin oranı yüzde 24.3 olurken MHP'nin oy oranı yüzde 13.4, BDP'nin yüzde 5.2, SP'nin yüzde 1.6, Has Parti'nin oy oranı ise yüzde 0.6'da kaldı.


Araştırma kapsamında, "partilerin alabilecekleri en yüksek oy oranları" da ele alındı.

Elde edilen verilere göre, AK Parti'nin alabileceği maksimum (en yüksek, tavan) oy oranı yüzde 53.1, CHP'nin maksimum yüzde 31.6, MHP'nin maksimum yüzde 28.9, SP'nin maksimum yüzde 11.7, Has Parti'nin maksimum yüzde 10.5, BDP'nin ise maksimum yüzde 9.5.

haber7
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
MARMARA SOSYAL ARAŞTIRMALAR ve DANIŞMANLIK şirketinin BİLAL KALYONCU yönetiminde yaptığı "Türkiye Siyasi Eğilim /OCAK 2011" araştırmasının sonuçları bu pazar bir genel seçim olsa iktidarın yine tek başına AK Parti olacağını ortaya koydu.

2011 yılının hemen başında 3 Ocak-8 Ocak tarihleri arasında Türkiye genelinde 21 İl ve 57 ilçede yüzyüze görüşme metoduyla 2650 kişi ile yapılan anketten çıkan sonuçlar:

AK PARTİ : % 45,3
CHP : % 26,0
MHP : % 12,9
BDP : % 5,9
Saadet P : %1,6
Demokrat P: % 1,5
BBP : %1,3
Has Parti: %1,2
DSP: %1,2
Hepar: %1,0
Diğer: % 2,1


haber5
 
Üst