Turunç Reçeli | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

Turunç Reçeli

Ahter

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
1 Eki 2009
Mesajlar
5,252
Puanları
0


Turunç Reçeli








  • 12 adet turunç
  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • limon tuzu





Turunçların dış kabuğu rendenin ince tarafıyla kazınır gibi rendelenir (ben sarımsak rendesiyle yaptım). Kazınan turunçlar portakal soyar gibi dilimlenerek soyulur ve içindeki beyaz kısmı bıçak yardımıyla çıkarılır. Temizlenen kabuklar kıvrılır ve iğne yardımıyla ipe dizilir. İpe dizilen kabuklar 3 gün sabah akşam suyu değiştirilmek suretiyle acılığı atılır. Yine ipe dizilen kabuklar 3 gün sonra kaynar suda 2 kez haşlanır ve suyu dökülür. Sonrasında 2.5 su bardağı su ile tekrar kaynatılır ve şekeri eklenir,biraz da bu şekilde kaynatılır ve limon tuzu eklenip altı kapatılır. Dinlenip ılıklaştıktan sonra iplerinden çıkarılır ve kıvamı da koyulaşmıştır. Mis kokulu turunç reçeliniz yemeye hazırdır, afiyet olsun…
NOT:eek:caktan indirilirken şerbetinin kıvamı sıvı gelebilir,soğudukça kıvam alacaktır.











Afiyet olsun..:)
 

Verda

Gales
İhvan Üyesi
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Puanları
113
Ahter reçel yapiyor musun? :)
 

abdullah birisi

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
10,332
Puanları
113
turunç ne..
 

Kaptan

Mecra Yazarı
İhvan Üyesi
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Puanları
113
Cahil seniiii
 

abdullah birisi

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
10,332
Puanları
113
dur bie google amcaya sorayım..
 

abdullah birisi

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
10,332
Puanları
113
portakala benzeyen acımtırak tadı olan bir meyveymiş,,,, ne bileyim hiç satmadık..:)
 
Üst