
Turunç Reçeli

- 12 adet turunç
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- limon tuzu

Turunçların dış kabuğu rendenin ince tarafıyla kazınır gibi rendelenir (ben sarımsak rendesiyle yaptım). Kazınan turunçlar portakal soyar gibi dilimlenerek soyulur ve içindeki beyaz kısmı bıçak yardımıyla çıkarılır. Temizlenen kabuklar kıvrılır ve iğne yardımıyla ipe dizilir. İpe dizilen kabuklar 3 gün sabah akşam suyu değiştirilmek suretiyle acılığı atılır. Yine ipe dizilen kabuklar 3 gün sonra kaynar suda 2 kez haşlanır ve suyu dökülür. Sonrasında 2.5 su bardağı su ile tekrar kaynatılır ve şekeri eklenir,biraz da bu şekilde kaynatılır ve limon tuzu eklenip altı kapatılır. Dinlenip ılıklaştıktan sonra iplerinden çıkarılır ve kıvamı da koyulaşmıştır. Mis kokulu turunç reçeliniz yemeye hazırdır, afiyet olsun…
NOT




Afiyet olsun..