Turunç Reçeli

Ahter

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eki 2009
Mesajlar
5,252
Tepkime puanı
186
Puanları
0
Konum
antalya
turunc-receli6-500x333.jpg


Turunç Reçeli








  • 12 adet turunç
  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • limon tuzu





Turunçların dış kabuğu rendenin ince tarafıyla kazınır gibi rendelenir (ben sarımsak rendesiyle yaptım). Kazınan turunçlar portakal soyar gibi dilimlenerek soyulur ve içindeki beyaz kısmı bıçak yardımıyla çıkarılır. Temizlenen kabuklar kıvrılır ve iğne yardımıyla ipe dizilir. İpe dizilen kabuklar 3 gün sabah akşam suyu değiştirilmek suretiyle acılığı atılır. Yine ipe dizilen kabuklar 3 gün sonra kaynar suda 2 kez haşlanır ve suyu dökülür. Sonrasında 2.5 su bardağı su ile tekrar kaynatılır ve şekeri eklenir,biraz da bu şekilde kaynatılır ve limon tuzu eklenip altı kapatılır. Dinlenip ılıklaştıktan sonra iplerinden çıkarılır ve kıvamı da koyulaşmıştır. Mis kokulu turunç reçeliniz yemeye hazırdır, afiyet olsun…
NOT:eek:caktan indirilirken şerbetinin kıvamı sıvı gelebilir,soğudukça kıvam alacaktır.

turunc.jpg




turunc-receli.jpg


turunc-receli3.jpg


turunc-receli5.jpg


Afiyet olsun..:)
 

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Ahter reçel yapiyor musun? :)
 

abdullah birisi

Kıdemli Üye
Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
10,357
Tepkime puanı
517
Puanları
0
Konum
istanbul
portakala benzeyen acımtırak tadı olan bir meyveymiş,,,, ne bileyim hiç satmadık..:)
 
Üst