• Reklamsız versiyon için ÜYE OL

Sebzeli Bulgur Pilavı

Büşra

'ana hura!!
Yönetici
Süper Moderatör
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
21,777
Beğeniler
2,729
Puanları
113
#1
İki tane yeşil biber
Bir orta boy kuru soğan
Bir adet havuç
Bir adet domates
Bir kase bulgur

Soğanı kıydık çok ince biberleri de ince doğradık.Pembeleşinceye kadar kavurduk.Rendelenmiş havucu ekleyerek az daha kavurduk en son domatesi ekleyerek beş dk daha erittikten sonra bulguru ekliyoruz. Bire iki su ölçüsünde suyu ekleyerek pişiriyoruz.

Yani uzun zamandır bulgur yemediğimden midir bilemeyeceğim bir de elimin lezzeti var tabi :) güzel oldu

afiyet olsun

 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
22,143
Beğeniler
416
Puanları
83
#2
Biraz salça atılabilirdi.

Birde tereyağ katmadınız mı ?

İstisnasız bütün yemekleri lezzetli kılan tereyağıdır.

Tereyağı pişmeden önce değil en son piştikten sonra ekleyip pilavı bir karıştırın, sonra demlenmeye bırakın

Tadına birde böyle bakın.

Selam ve dua ile...
 

Büşra

'ana hura!!
Yönetici
Süper Moderatör
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
21,777
Beğeniler
2,729
Puanları
113
#5
evet salça eklemedim hazır salça kullanıyorum bey babam sevmiyor..
Tereyağı ekliyoruz evet çok leziz oluyor ..

teşekkür ederim katkı için..
 
Üst