Sebzeli Bulgur Pilavı

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
İki tane yeşil biber
Bir orta boy kuru soğan
Bir adet havuç
Bir adet domates
Bir kase bulgur

Soğanı kıydık çok ince biberleri de ince doğradık.Pembeleşinceye kadar kavurduk.Rendelenmiş havucu ekleyerek az daha kavurduk en son domatesi ekleyerek beş dk daha erittikten sonra bulguru ekliyoruz. Bire iki su ölçüsünde suyu ekleyerek pişiriyoruz.

Yani uzun zamandır bulgur yemediğimden midir bilemeyeceğim bir de elimin lezzeti var tabi :) güzel oldu

afiyet olsun

12336141_1609806255942177_1007114452_n.jpg
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,988
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Biraz salça atılabilirdi.

Birde tereyağ katmadınız mı ?

İstisnasız bütün yemekleri lezzetli kılan tereyağıdır.

Tereyağı pişmeden önce değil en son piştikten sonra ekleyip pilavı bir karıştırın, sonra demlenmeye bırakın

Tadına birde böyle bakın.

Selam ve dua ile...
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
evet salça eklemedim hazır salça kullanıyorum bey babam sevmiyor..
Tereyağı ekliyoruz evet çok leziz oluyor ..

teşekkür ederim katkı için..
 
Üst