cicek demeti
Sükut
- Katılım
- 7 Ocak 2011
- Mesajlar
- 11,683
- Tepkime puanı
- 3,778
- Puanları
- 0
PİŞMANİYELİ PASTA
Malzemeler:
1 adet pastabanın bir katı
Yarım litre süt
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı şeker
1 limon rendesi
Yarım şişe elmalı soda
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
1 kutu pişmaniye
Çekilmiş çam fıstığı
Yapılışı:
Süte irmiği ve şekeri ekleyip pişirin. Rendelediğiniz limonu da ekleyip soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta 1,5 çay bardağı sütle krem şantiyi hazırlayın. Soğuyan irmiğin içerisine ekleyip mikserle çırpın. Pastabanı servis tabağına alıp elmalı soda ile ıslatın, üzerine kremayı sürün. Pişmaniyeyi de servis yapacağınız zaman üzerine yayın. (Pişmaniyeyi önceden pastanın üzerine yayarsanız, ıslanacağı için sertleşir ve hava aldığı için bayatlar. Ve ayrıca sade pişmaniye yerine fıstıklı veya kakaolu kullanırsanız, pastanıza renk katmış olursunuz.)
alinti
Malzemeler:
1 adet pastabanın bir katı
Yarım litre süt
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı şeker
1 limon rendesi
Yarım şişe elmalı soda
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
1 kutu pişmaniye
Çekilmiş çam fıstığı
Yapılışı:
Süte irmiği ve şekeri ekleyip pişirin. Rendelediğiniz limonu da ekleyip soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta 1,5 çay bardağı sütle krem şantiyi hazırlayın. Soğuyan irmiğin içerisine ekleyip mikserle çırpın. Pastabanı servis tabağına alıp elmalı soda ile ıslatın, üzerine kremayı sürün. Pişmaniyeyi de servis yapacağınız zaman üzerine yayın. (Pişmaniyeyi önceden pastanın üzerine yayarsanız, ıslanacağı için sertleşir ve hava aldığı için bayatlar. Ve ayrıca sade pişmaniye yerine fıstıklı veya kakaolu kullanırsanız, pastanıza renk katmış olursunuz.)
alinti