Pişmaniyeli pasta

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
PİŞMANİYELİ PASTA

1230580798100e0120.jpg


Malzemeler:



1 adet pastabanın bir katı

Yarım litre süt

Yarım su bardağı irmik

Yarım su bardağı şeker

1 limon rendesi

Yarım şişe elmalı soda

1 paket krem şanti

1,5 çay bardağı süt

1 kutu pişmaniye

Çekilmiş çam fıstığı


Yapılışı:

cuisinesbz8.gif



Süte irmiği ve şekeri ekleyip pişirin. Rendelediğiniz limonu da ekleyip soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta 1,5 çay bardağı sütle krem şantiyi hazırlayın. Soğuyan irmiğin içerisine ekleyip mikserle çırpın. Pastabanı servis tabağına alıp elmalı soda ile ıslatın, üzerine kremayı sürün. Pişmaniyeyi de servis yapacağınız zaman üzerine yayın. (Pişmaniyeyi önceden pastanın üzerine yayarsanız, ıslanacağı için sertleşir ve hava aldığı için bayatlar. Ve ayrıca sade pişmaniye yerine fıstıklı veya kakaolu kullanırsanız, pastanıza renk katmış olursunuz.)

alinti​
 

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
sisireceksin sen bizi,senin yüzünden dombili olacaz :)
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
evet orjinal olmus benimde hosuma gitti sagolasin kardesim...Berceste de fazla yemezse birseycikler olmaz :D
 

SahraNur

Ordinaryus
Katılım
5 Nis 2013
Mesajlar
2,397
Tepkime puanı
239
Puanları
0
PİŞMANİYELİ PASTA

1230580798100e0120.jpg


Malzemeler:



1 adet pastabanın bir katı

Yarım litre süt

Yarım su bardağı irmik

Yarım su bardağı şeker

1 limon rendesi

Yarım şişe elmalı soda

1 paket krem şanti

1,5 çay bardağı süt

1 kutu pişmaniye

Çekilmiş çam fıstığı


Yapılışı:

cuisinesbz8.gif



Süte irmiği ve şekeri ekleyip pişirin. Rendelediğiniz limonu da ekleyip soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta 1,5 çay bardağı sütle krem şantiyi hazırlayın. Soğuyan irmiğin içerisine ekleyip mikserle çırpın. Pastabanı servis tabağına alıp elmalı soda ile ıslatın, üzerine kremayı sürün. Pişmaniyeyi de servis yapacağınız zaman üzerine yayın. (Pişmaniyeyi önceden pastanın üzerine yayarsanız, ıslanacağı için sertleşir ve hava aldığı için bayatlar. Ve ayrıca sade pişmaniye yerine fıstıklı veya kakaolu kullanırsanız, pastanıza renk katmış olursunuz.)

alinti​

Allah razı olsun kardeş,tarifler hem kolay hem çok güzel...
 

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
ALLAHU AQBAR!111!!!! Yumurta yok. :laugh:
 
Üst