özgün yemek tarifleri | Sayfa 6 | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

özgün yemek tarifleri

spesifik

'ana hura!!
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,326
Puanları
113

Ebu Computer

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
22,707
Puanları
113
Allah razı olsun biraz araştırayım bakalım.

Selam ve dua ile
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
22,707
Puanları
113
Youtubeda bu yemeği araştırdım hemen hemen her tarif bir birinden farklı.

Çok farklı şekillerde yapanlar var. Kıymalı yapan var kıymasız yapan var kat kat yapan var.





Bu 4 tarifin içinde bir numara hangisi derseniz son videodaki adamın yaptığı iki numara. Gerçekten çok lezzetli görünüyor.

Özelikle pilavın içerisine koyduğu malzemelerin tadını lezzetini aromasını rayihasını düşünemiyorum.



Birinciye gelince sizin Lahana Kapamayı seçtim. Gerçekten güzel görünüyor.

Selam ve dua ile.
 
Son düzenleme:

spesifik

'ana hura!!
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,326
Puanları
113
3289

Çıtır Mantı

Yufkaya mantı harcını sarıp, üzerinde zeytinyağını gezdirip firinliyoruz
Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında salça sosla pratik ama harika bi lezzet
Ani gelen misafire cok iyi olur
Afiyet olsun
 

spesifik

'ana hura!!
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,326
Puanları
113
3376

@Ebu Computer herkes sevmez kabak tatlısı sever misin bilmiyorum
Buraya tarif ekleyince istemsizce etiketliyorum =))
Geceden islatiyoruz hiç su eklemeden pişiriyoruz
Valla temizlenmiş değildi, temizleyip doğramak bileklerimi yordu
Tahin bal ve fındıkla süsledim
Hunharca tatli yiyorum bu ara hadi hayırlısı
Afiyet olsun
 

spesifik

'ana hura!!
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,326
Puanları
113
3402

Before =)

3403

After =)
Aslında anliklara atacaktım şimdi cıktı fırından
Bu karantina geceyi gündüze harmanladı
Ispanaklı penirli börek =)
Yufkayı sütle ıslatıp harcı koyuyoruz
Çiğden koydum
Baharatladim
Afiyet sabaha kaldı =)
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
22,707
Puanları
113
Ekli dosyayı görüntüle 3376

@Ebu Computer herkes sevmez kabak tatlısı sever misin bilmiyorum
Buraya tarif ekleyince istemsizce etiketliyorum =))
Geceden islatiyoruz hiç su eklemeden pişiriyoruz
Valla temizlenmiş değildi, temizleyip doğramak bileklerimi yordu
Tahin bal ve fındıkla süsledim
Hunharca tatli yiyorum bu ara hadi hayırlısı
Afiyet olsun
Kabak tatlısı yaparken tencere içerisine 4-5 tane karanfil atın.

Tatlının tadının rayihasının nasıl değiştiğini göreceksiniz.

Ayrıca tencerede kaynattıktan sonra 30 dk kadar fırınlamak kabak tatlısını daha bir güzel yapar.

Sizin tabakta tahin az olmuş, bence biraz daha fazla olmalıydı.

Elinize emeğinize sağlık.

Selâm ve dua ile
 

spesifik

'ana hura!!
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,326
Puanları
113
3414

Kolay kayseri yağlaması =)
Kolay diyorum aşağı komşunun eşi iş yerinden soldaki lavaslardan getiriyor
Allah razı olsun banada veriyor her seferinde =)
Irak ekmeği mi bilemedim lavaş gibi de değil yufkadan hallice
İç harc yapıp hazırlıyorsunuz
Ene niyetli kız bayıldı
Afiyet olsun
 

spesifik

'ana hura!!
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,326
Puanları
113
3423

Sosyal medyada yemek yapıp duruyorlar canım çekiyor yea
Mercümek köftesi =)
Yeşilliğim yoktu ama guzel oldu hea
1 su bard mercimegi 2 su bard su ile haşladım
Bir su brd ince bulgur ekledim dinlendirdim
Salçayı kısıra koyduğumuz gibi soganla kavurup harca ekledim
Istediginiz baharati koyun
Kimyon seviyorum bencagiz
Turpla limonla servis edebilirsiniz
Afyet ola efem =))
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
22,707
Puanları
113
Sunum güzel olmuş. 😀
 

spesifik

'ana hura!!
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,326
Puanları
113
34523453

Israrla 17 oluyom dio =)
Yaş pastanın hepiciğini ben yaptım
Pandispanya da püf nokta yumurta akı ve sarısı ayrı ayri çırpılıyor
Bir de pişirirken küçük kasede su koyuyoruz fırına
Krema için
2 bardak süt
2 kaşık un bi kaşık nişasta
1 yumurta
1 paket vanilin
Iki yemek kaşığı tereyağ


Istediğiniz gibi süsleyin
Afiyet olsun =)
 
Üst