Mostar Dergisi

mustafayildiz15

Profesör
Katılım
9 Şub 2013
Mesajlar
751
Tepkime puanı
20
Puanları
0
zamane kızları hiç işsiz güçsüz biri ile evlenirmi yahuu..... paran pulun yoksa millet içinde değerli sıfır...herkes baksın etrafına zenginlerin etrafında kümelenmiş hep insanlar.... cebinde paran bitti ise dostunda bitmiş demektir....bu böyle malesef

Malesef öyle.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
'Mostar' dergisi


MOSTAR MAYIS 2013: “ANNE KARNINDA EĞİTİM ŞART!”



Mostar olarak 99. sayımızda eğitim konusunu ele alarak "Anne Karnında Eğitim Şart!" başlığını kapağımıza taşıdık. Kapak yazımızı Mükerrem Mete yazdı. Zihnimizin çeperlerini saran ve bizleri yanıltan eğitimle ilgili ön kabulleri ele almayı uygun gördük. Ömür boyu eğitim gibi sözlerle hepimizi hizaya sokma çabasındaki nevzuhur hurafelere karşı aklen teçhiz olmak gerektiğini düşünüyoruz.


Mükerrem Mete, Medrese eğitimi almış olan İbrahim Aydemir ile “Medreselerde Eğitim ve Klasik Kitaplar” üzerine ilgi çekici bir söyleşi yaptı. Süleyman Halil Oktan “Medine’de On Gün”, Emre Baştuğ “Ayrılık Deryası” başlıklı araştırma röportaj yazısıyla, Mümin Munis “Abbas Çölünden İstanbul Surlarına ”, Cemaleddin Uğuz “ Tezhipten Minyatüre”, Muharrem Yeşilyurt “Sütçü İmam”, Sulhi Ceylan “Schopenhauer’ın Karamsar Dünyası”, Emre Topoğlu “Küreselleşme”, Argun Cevher “F Klavye” yazılarıyla sizlerle buluşuyor.


Dergimizin en önemli bölümü olan “Tezgâh” bu ay sizlerden gelen iki şiir ve iki denemelerle biraz daha hareketleniyor. Muhammed Emin Selvi’nin hazırladığı Ödüllü hikâye yarışması “Tanık” Tezgâh’da sizlerle buluşuyor.


Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da zevkle okuyacağınız bir bölüm oluşturuyor. “Gençliğin Gündemi”, “Çorba”, “Kitap”, “Külliyat”, “Öğrenci Günlüğü”, “Bilişim”, “Rahle”, “Kırkambar”, “Tarih Diyalogları”, “Çizgi Hikâye”, “Çizgili Düşler” ve “Zaman Zaman İçinde” bölümleri de ilginizi bekliyor.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Mostar dergisi, 101





Mostar olarak 101. sayımızda "İşini Değil Eşini Bulan Kazanır" diyerek evlilik meselesini kapağımıza taşıdık. Kapak yazımızı Mehmet Raşit Küçükkürtül yazdı.


Mehmet Raşit Küçükkürtül, Tiyatrocu Ahmet Yenilmez ile ilgi çekici bir söyleşi yaptı. Emre Baştuğ “Zaman İçinde Zaman” başlıklı araştırma röportaj yazısıyla, Mümin Munis “Azad Yokuşunda Bir Veli”, Muharrem Yeşilyurt “Milleti İçin Yaşamanın Ustası Olmak”, Sedat Bayraklı “Amerikan Yasakları” ve “Evlilik Âdetleri” Sulhi Ceylan “Zamana Hapis Olmak”, Süleyman S. Şahin “Japon Sineması” ve Argun Cevher Önce “Olmasaydı Bazı Şeyler”, Beyaz Arif Akbaş “Dîvân-ü Lûgâti’t-Türk’ün İzinde Ali Emîrî Efendi” isimli yazılarıyla sizlerle buluşuyor.


Dergimizin en önemli bölümü olan “Tezgâh” bu ay sizlerden gelenlerle daha bir hareketli oldu ve gün geçtikçe profesyonel bir edebiyat yayını olmaya doğru da gidiyor. Tezgâh’da bu ay yazı gönderen okuyucularımızdan seçtiğimiz metinleri sizlerle paylaştık. Muhammed Emin Selvi’nin hazırladığı Ödüllü hikâye yarışması “Büyük Çarpışma” sizleri bekliyor.



Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da zevkle okuyacağınız bir bölüm oluşturuyor. “Gençliğin Gündemi”, “Kitap”, “Külliyat”, “Öğrenci Günlüğü”, “Bilişim”, “Rahle”, “Kırkambar”, “Bulmaca”, “Tarih Diyalogları”, “Çizgi Hikâye”, “Çizgili Düşler” ve “Zaman Zaman İçinde” bölümleri de ilginizi bekliyor.
 

mustafayildiz15

Profesör
Katılım
9 Şub 2013
Mesajlar
751
Tepkime puanı
20
Puanları
0
Al Diplomanı Ver Hayatımı

KAPAK1.jpg



Mostar Dergisi 102. sayısında “Al Diplomanı Ver Hayatımı” diyerek okul sonrası yaşadığımız diploma sorununu kapağa taşıdı. Ağustos ayı kapak yazısını Mehmet Raşit Küçükkürtül yazdı.
Davut Bayraklı ve Mehmet Erikli, Tarihçi-Yazar Mehmed Niyazi ile tarih algısı ve resmi tarih söylemi üzerine ilgi çekici bir söyleşi yaptı. Emre Baştuğ“Sasha’dan Necmettin’e: Bir İhtidanın Hikâyesi” başlıklı araştırma röportaj yazısıyla, Mümin Munis “Muhammed Diyâuddîn: Önce Malı Tükettik, Sonra Canı Ortaya Koyduk”, Muharrem Yeşilyurt “Nene Hatun”, Sedat Bayraklı“Dünyadan İlginç Kanunlar ve Yasaklar” Sulhi Ceylan “Sufi ve Şair: Ferîduddîn-i Attâr”, Feyyaz Avan “Kış Uykusundan Yaz Okuluna Bir Yol Vardır Görülmez”,Argun Cevher Önce “Ben Amerika’da Doktora Yaparken”, Attila K. Sezer “Çayına Öykü Batıranlar”, Emir Ali Derman “Leyla’nın Eli”, Beyaz Arif Akbaş “İbnü’l-Emin: Cesedimi Çiğnersiniz ama Kitapları Asla!” isimli yazılarıyla sizlerle buluşuyor.
Derginin en önemli bölümü olan “Tezgâh” bu ay okuyuculardan gelenlerle daha bir hareketli ve gün geçtikçe profesyonel bir edebiyat yayını olmaya doğru gidiyor. Muhammed Emin Selvi’nin hazırladığı Ödüllü hikâye yarışması“Bir Yaz Sabahı” okuyucularını bekliyor.
Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da zevkle okuyacağınız bir bölüm oluşturuyor. “Gençliğin Gündemi”, “Kitap”, “Külliyat”, “Öğrenci Günlüğü”, “Rahle”, “Kırkambar”, “Bulmaca”, “Tarih Diyalogları”, “Çizgi Hikâye”, ve “Çizgili Düşler” bölümleri de ilginizi bekliyor.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
395283.jpg



MOSTAR: “TÜRKÇE EĞİTİM HAKKI İSTİYORUZ”



Mostar, 109. sayısıyla 2014’e yeni bölümleriyle açılıyor. Sayfa sayısı artan “Tarih Diyalogları”, “Sayeban” , “Aynelhayat” bölümlerimizin yanı sıra “Hatırat”, “İnce Fikir” , “Ahval-ı Üdeba” 2014’ün yeni bölümleri. Ayrıca kapak konusu ve röportajlara daha geniş yer veriyor.


Mart sayısının kapak konusu “Türkçe Eğitim Hakkı İstiyoruz” Kapak yazısında, dilimizi ne kadar biliyor ve tanıyoruz sorusuna cevaplar aranmış. Kapak konusunun üzerinden hemen her şeyi ucuzlaştırıp basitleştiren, kolay tüketilebilir hâle sokan modern hayatın öngördüğü okuryazarlık tasavvurunu da bugün yaşanan sefaletin sebeplerini anlamaya çalışırken hatırlatmak isteniyor.
Mostar Mart 2014 – İçindekiler
Hikmet – “Yalnızlık İnsana Mahsustur” Sulhi Ceylan
Kapak – “Türkçe Eğitim Hakkı İstiyoruz” Mehmet Raşit Küçükkürtül
Sayeban – “Avrupa’da Modern Şiiri Kuran Kitap: İlahî Komedya” B. Arif Akbaş
Tarih Diyalogları – “İngilizler Hindistan’a Tarih Getirmişler!” Ahmet İlker Mercan
Türkistan Hatıraları- “Her Şey Ortak, Tuvaletler Dâhil!” Davut Bayraklı
Söyleşi - “Cemalettin Latiç: “Ben İslâm İçin Yaşıyorum” Emre Baştuğ
Ahval-i Üdebâ – “İngiliz Ordusuna Nefer Yazılmak İstiyen Şairler Kimlerdi?” Üstad Muharrem Cezbe
Hatırat – “Nargilenin Dumanından İspinoz Gibi Ötenler” Peride Nigâr Hanımefendi
Mâverâ – “Rus Yayılmacılığına Karşı Halidî Yolu” Mümin Munis
İnce Fikir- “Hafızalarımızın Fotoğraf Albümü” Şahin Aslan
Portre – “Benim Adım Maşallah, Şapka Giymem İnşallah!” Muharrem Yeşilyurt
Aynelhayat - “Dört takım elbise yapar, Memlekete Dönerim” Emre Baştuğ
Gençlik Sohbetleri – “Kişi Sevdiğiyle Beraberdir” Ali Sözer
Hayat Bilgisi- “Eşyalarla Kurulan Lirik İlişkiler” Argun Cevher
Sizin Fakülte – “O Kırmızı Pantolonu Bir Daha Giyme!” Muhsin Erenalp
Markopaşa Üniversitesi- “Eti de Kemiği de Sizindir Sayın Ceo!” Feyyaz Avan
Öğrenci Günlüğü – Argun Cevher
Kitap – Ahmet Kasım Fidan
Külliyat – N. Asaf Çelik
Gençliğin Gündemi – Ahmet Faruk Korkmaz
İletişim: www.mostar.com.tr
 
Üst