Kobaniye Selam ın öncesindeki ve sonrasındaki konuşma aralarını iyi analiz etmek gerek...bura analiz edildiğinde aslında SELAM da vurgulanmak istenen Türk ve Kürt kardeşliğinin selahaddin eyyübün den geldiği vss söz ediliyor olması bununla birlikte devam yazılar.... ben burada durmak istemiyorum
Benim dikkatimi aslında İNŞA ZAMANI diye yukarıdaki resim çekti ...izninizle bir kaç yazı karalamak istiyorum bu konuda...
ÖYLE bir algı veriliyor ki....Sanki Kobani de Tam anlamıyla bir ZAFER kazanıldı ve sanki IRAK ve SURİYE güvenlikli bir bölge olduda İNŞA ZAMANI geldi gibi...
1-IRAK ta ve SURİYE de halen fiili olarak GÜVENLİK sorunu hat safhada..
2-Kobani nin inşası söz konusu dahi güvenlik zaafları varken olmasının mümkinatı yok ki...şöyle dünyadaki GENERAL LİDERLERE bir göz gezdirip hafızamıda kurcalayarak BÖYLE bir RİSKİ alacak Dünyada Deli bir LİDER göremiyorum...Kaos ortamında İNşaa yapacak insanın kesinlikle aklından eksikliği vardır diye düşünüyorum..
3-Kobani Türkiye ye Ait bir bölge mühit yada alan değil...Türkiye bu bölgeden BAĞIMSIZDIR...Kobaniyi inşaa edecek KOALİSYON GÜÇLERİ dir.
4-Türkiye den Kobani yi inşa etmek illaki istenir ise TÜRKİYE nin şartları olur...bunlarda..2 maddedir
a-Kobaninin inşaasının izni SURİYE HÜKÜMETİN den istenir (Yada TAMPON bölge için gerekli şartname ve ve güvenlik düzenlemeleri yapılır) sonrasında İnşaa için para harcanır devamında bu harcanan para için bedel geri ödenmesi istenmez fakat 15 ila 20 yıl olmak kaydı ile Kobanide ASKERİ ÜST inşaa edilir...1000 yada 2000 asker kapasiteli 10 adet f16 uçaklarının kalkıp inme şart ile...kusura kalmayın Türkiye Büyük bir Devlet hamleside BÖYLE olur...Eğer yardım isteniliyorsa..
b-ikinci ek madde ise her 5 yılda bir ASKERİ ÜST ün belirli kıstaslar dahilinde TEKNOLOJİK TEHCİZAT ve ASKERİ ÜSTÜN BAKIMlarla yenilenme imkanı...15 yada 20 yılın sonunda TÜRKİYE BİRLİKLERİ bölgeden ayrılır ve kurulan ASKERİ ÜST Okula dönüştürülerek O zamanların SURİYE EĞİTİM SİSTEMİ ne TÖRENLE TESLİM edilir..
Ki zaten bu süreç İnşaa gibi terimler bu ZAMAN da olması mümkün gibİ ASLA gözükmez...Bölgede Hertülü Stratejik hamlelerin olduğu bir dönemeç ve virajda İnsanları oraya geri götürmeniz tamamen ÖLÜM VE YIKIM olur....O insanları İnşaya değil ÖLÜME götürmüş olursunuz...
Dünyada BÖYLE ÇILGIN RİSKİ ALAN GENERAL ŞAHSEN ben bilmiyorum...
Kaldı ki bu RİSKİ SİYASİLERİN alacağını hiç sanmam.
Böyle.