Kitap Tavsiyeleriniz

Rosasepia

Ordinaryus
Katılım
25 Ağu 2007
Mesajlar
2,427
Tepkime puanı
787
Puanları
0
Konum
Seyyâh-ı âlem
219307
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,025
Tepkime puanı
1,505
Puanları
113
m_13313105924f5a300015459.jpg



Cemalnur sargut

Hepsini okumadım ama insana yönelik tespitler isabetliydi...

Yazarı beğenilir beğenilmez ayrı mesele...

Ama kitap içerisinden güzel tespitleri alabilmek, istifade edebilmek takdire değer...

Bu manada ben tasavvufu Tolstoy'dan Dostoyevski'den öğrenmiştim...

Sizi alkışlıyorum...

Selam ve dua ile...

oboy.gif
 

abdullah01

Üye
Katılım
16 Ağu 2014
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Kitap bağişi

Arkadaşlar dini kitap bağişi yapabileceğim bir yer ya da kurum var mi? Yardimlar için şimdiden teşekkür ederim.
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,025
Tepkime puanı
1,505
Puanları
113
Arkadaşlar dini kitap bağişi yapabileceğim bir yer ya da kurum var mi? Yardimlar için şimdiden teşekkür ederim.

Galiba POSTA gazetesinde idi.

Sürekli ceza evindeki mahkumların kitap talepleri olan ilanlar var.

Bu ilanlardan birine ceza evine gönderebilirsiniz.

Selam ve dua ile...
 

Ahter

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eki 2009
Mesajlar
5,252
Tepkime puanı
186
Puanları
0
Konum
antalya
İngilizce grarmer kitabı...

İngilizceye meraklı olanlardan (bilenlerden) türkçe açıklamalı güzel bir ingilizce gramer kitabı tavsiyesi almak istiyorum..
 

Ahter

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eki 2009
Mesajlar
5,252
Tepkime puanı
186
Puanları
0
Konum
antalya
ingilizce kitapların hiçbiri türkçe olmamalı.

Tabi bu yöntem meselesi olarak doğru olabilir..Ama türkçe anlatımlı olmayan bir kitabdan faydalanma bakımından düşünürsek, alt yapısı olmayanlar için problem olacağıda açıktır..sizden de ingilizce anlatımlı bir kitab rica edelim o zaman..:)
 

Ahter

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eki 2009
Mesajlar
5,252
Tepkime puanı
186
Puanları
0
Konum
antalya
index.php


Büyük hadis alimi El leknevi nin bu eserini tavsiye ederiz.39 sene gibi kısa olan ömrüne 110 eser sığdıran el-leknevi' yi bu toprakların çocukları okumalıdır.

İsnad nedir?,ddört sünen ve diğer hadis kitablarının durumu, cerh ve ta'dil nedir?rey ile hadisleri cem etmek kabul edilir mi? gibi bir çok sorunun cevabını bu allamenin kaleminden okuyalım.
Konya hüner yayınevi.
 

alı

Yeni
Katılım
12 Eki 2006
Mesajlar
1,784
Tepkime puanı
51
Puanları
0
Reveşe Berdaşt ez-Kuran
(Kuran ı anlama metodu)

Şehid Muhammed Hüseyin Beheşti
 

Ahter

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eki 2009
Mesajlar
5,252
Tepkime puanı
186
Puanları
0
Konum
antalya
tr21-500x500.jpg






İTTİBÂ' EHLİ SÜNNETE'DİREser, Ehli Sünnet velCemaat itikadını tafsilâtıyla izah ile, bu ümmetten Fırka-i Naciye haricinde kalan yetmiş küsur sapık fırkanın bazı imamlarını, yollarını, çıkış noktalarını, görüşlerini ve inanış şekillerini ifşa eder.

Son zamanlarda Ehli Sünnet velCemaatin itikadını bozmak için veyahud bilmeyerek, sağdan soldan sapık fikir ve itikadlarla dopdolu eserler, mecmualar çoğalmaya başladı. İftiraları, buhtanları, tekfîri meşrû' sayanlar çoğaldı.

Gençlerimiz İslama gönül bağladıkça, kendilerini sırât-ı müstakîm üzere gösterip yankesicilik yapanlar, gençlerimizi o güzel hayattan, o doğru yoldan bilerek veya bilmeyerek saptırmaya çalışmaktadırlar.

Eser, bütün bu ğayretlerin farkında ve bu tarz menfî tesirlerin sesini kesecek bir ilim ve fikirle kaleme alınmış olup, okuyucusunu bilumum tehlikelerden ve sapık fikirlerden inancı nisbetinde korumaya vesiledir.

Ehli Sünnet ne demektir? Herkes “Ben Ehli Sünnetim.” diyor, kim doğruyu söylüyor? Bu hususta ölçü nedir? Bunları öğrenmek isteyen her Müslüman bu eseri okumalıdır.

Eser, sırât-ı müstakîm ve Ehli Sünnet olanların aslında kimler olduğunu açıklayıp netleştirdikten sonra, ana hatları ile Havâriciyye, Kaderiyye, Mu'tezile, Mürcie, Şîa ve dallarıyla, bu görüşlerin alt dilimlerinde yer alan takribi üç yüz altmış menfî, sapık görüşten sakındırır.

Eserde “Bed'u-l-Emâlî Manzumesi” şerhedilerek Ehli Sünnet velCemaatin inanç ölçüleri açıklanıyor; Eserin son kısmında tasavvufun menşeini, tarifini, hakîkatini, keyfiyetini, sırlarını, delillerini, yollarını ana hatlarıyla ifade ediliyor. Özellikle tasavvuf kelimesinin harf harf açıklamasını muhakkak okumalısınız.

Eser ekleme, genişletme ve düzenlemeler yapılarak yeniden basılmıştır:
 

Kadir Razlık

Kısıtlı Erişim
Katılım
20 Ağu 2014
Mesajlar
2,280
Tepkime puanı
35
Puanları
0
Konum
manisa
İmam-ı Rabbani ve Yolundakilerle Namaz İşbu müminin mir’âcı olarak târif edilen namaz, Peygamber Efendimizden (sallallâhü teâlâ aleyhi ve sellem) bin sene sonra gelen, İslâm dininin kuvvetlendiricisi ve nurlandırıcısı İmam-ı Rabbânî hazretleri ile, Mir’ac gecesi feyizlerini, ihtiva bakımından Asr-ı Seâdetteki hakîkî namaz hâline getirildi. Suretini en güzel şekilde muhâfaza ile, ma’nâ ve hakîkatinde bulunan sırları ortaya çıkardı. Ya’nî namazın güzelliğinin, îmanın güzelliği gibi zâtî ve aslî [kendinden] olduğu, uzun asırlar boyunca örtülmüşken, bu defa İmam-ı Rabbânî hazretleri ile Resûlallah’ın asrındaki hâline geldi. İşte bu kitabda, fıkhın ötesindeki namazı bulacaksınız; namazın şekline ilâveten ma’nâsını ve bildirdikleri kadar hakîkatini bulacaksınız. Malûmdur ki, hakîkatler yazı ile, söz ile anlatılmaz, ancak tadılırlar. Namazın hakîkati de, kulun arada hiçbir şey olmadan Rabbine ibâdetinin zevkini tatması, o yüce huzûrdan haz alıp, ayrılmak istememesi, kısaca Rabbine en yakın bulunmakla şereflenmesidir. Bu sözler o hakîkati tattırmaz, ama yine de şekerden bahsetmekle, ağız biraz sulanır ve sanki tat almağa başlar misâli, kimsenin el atmadığı bu mevzûya dokunmağa câhil cesâreti ile giriştik.

Namazın hakîkati, ma’nâsı ve feyizleriyle alâkalı velâyet kemâlâtının üstünde ve ötesinde nübüvvet kemâlâtı ile alâkalı olduğundan ve dinin esası mezkûr nübüvvet kemâlâtına dayandığından ve bu kemâlât bunda büyük mertebe ve söz sahibi olan İmam-ı Rabbânî hazretleri ile tekrâr ortaya çıktığından, kitabın ismini İMAM-I RABBÂNÎ VE YOLUNDAKİLERDE NAMAZ verdik.
İmam-ı Rabbânî hazretlerinin hocalarından, asrımızdaki Seyyid Abdülhakîm Efendi [vefâtı h.1362 – m.1943] hazretlerine kadar elde edebildiğimiz küçük büyük, az çok, yazılı sözlü bütün vesîka ve ma’lûmâtı bu kitaba derc eyledik. Mevzûyu tamamlamak ve yeri gelmişken mütemmim bilgi vermek için, zaman zaman bu hududun dışına çıkmış olsak da, çok faydalı bilgiler olduğu için takdire şayan karşılanır ümidindeyiz. Kısaca şöyle diyebiliriz ki, namaz hakkında bu kitabda çok şeye mutalli’ olacaksınız.
İşâret ettiğimiz gibi, bu kitabda namazın ilmî ve fıkhî yönünden ziyâde, hakîkatini konu edindik. Elbette istifade ettiğimiz kitablar ve kaynaklar neyi yazmışsa, onları aldık. Ya’nî namazın ilmî ve amelî kısımlarına da işâret edilecektir. Ama maksadımız, bu zamana kadar dağınık halde, çeşitli yerlerde ve kitablarda bulunan ve bir araya getirilmemiş olan fıkhın ötesindeki namazdır. Bununla beraber abdest, gusül ve namazın daha çok ilmî tarafını da merak edenlere tavsiyemiz, İbni Âbidin, Halebi-i Sağîr, Mîzan-ül Kübrâ, Tam İlmihal ve Şir’at-ül İslâm kitablarından bu bahisleri okumalarıdır. Bu saydıklarımız içinde en kısa ve öz Şir’at-ül İslâm şerhidir.
Bizim maksadımız ise, namaz emrinin idrâki, kullukla bir olduğunun izâhı, rubûbiyyet ve ubûdiyyet ma’nâlarının birleştiği bir ibâdet olmasıdır. İftitah tekbiri ile en yüce ve mukaddes huzûra girerken, dünya, hattâ âhiret düşüncelerini geriye atıp, Allahu teâlânın hususî huzûr ve hizmetinde, sadece Allahu teâlâ ile olmak ve bu huzûrda riâyeti vâcib olan edeblere, niyyet ve iftitah tekbiri ile birlikte olan ahdinde durmak ve sırası ile kıyâm, kırâat, rukû’, sücûd ve teşehhüdden oluşan en mükemmel hürmet ve kulluk ma’nâsını taşıyan namaz ibâdetini o huzûrdan selâmla ayrılıncaya kadar, bütün inceliklerine dikkat ederek bitirmektir. Namazda dünyayı, daha doğrusu gayrullahi ne kadar bırakırsak, o kadar Hak ile oluruz. Tersi de doğrudur. Ya’nî ne kadar Hak ile olursak, o kadar gayrullahdan uzak oluruz. Birincisinde sülûke, ikincisinde cezbeye işâret vardır. Cezbe yolu ise, Nakşî -Müceddidî tarikatının esasıdır. Nitekim buyurmuşlardır:
Kimin kalbinde var ise Allah,
İki cihandadır muîni Allah,
Kimin kalbinde varsa gayrullah,
İki cihandadır hasımı Allah.

Namaz cândır, cân ile kılmak gerek,
Namazda kul rabbiyle olmak gerek,
Girerken dünyaya elveda’ edip,
Bitirdikte tertemiz çıkmak gerek.

Süleyman Kuku
DAMRA YAYINLARI

ISBN No: 978 975 450 380 7
16,5 x 23,5 cm,
400 sayfa,
Türkçe, Sert kapak Ciltli,İpek sırt dikişli
İstanbul, 2011
 

Kadir Razlık

Kısıtlı Erişim
Katılım
20 Ağu 2014
Mesajlar
2,280
Tepkime puanı
35
Puanları
0
Konum
manisa
Gün Batarken Gördüğüm Son Işık Ey ismine, cismine, yoluna, nesebine,Âşık olduğum velî, ihsânını bol eyle,
O yüksek ahlâkına, ulvî derecesine,
Hayrân olduğum, beni kendine makbûl eyle,
Mütâbeat edeyim, hattâ her nefesine,
Her emrini yapayım, beni sana kul eyle!
Hevâ, hevese değil, yalnız senin sesine,
Uyayım, bu âcizi, kulluğa kabûl eyle!
Gözlerin görmediği âlemin ötesine,
Götür beni, dağları, sahraları yol eyle!
Mazhar eyle de beni aşkın bilmecesine,
İster ateş et beni, ister kızgın kül eyle!
Muazzam kelimeye, hattâ her hecesine,
Âşina eyle beni, kalbime duhûl eyle!
Silsileyle çevrilmiş eşsiz gül bahçesine,
Girip hayâtı bulan tali'li bülbül eyle,
Ara sıra kalbinden gönül penceresine,
Sızan bu damlaları, artır, aman göl eyle,
Bu zavallı miskine, perdenin gerisine,
Yüksek merhametinle, delil-i vusûl eyle!
Hakîmâne bir yolla, bu aşk bîçaresine,
Kendini izhar eyle, imdâdını tûl eyle!

Süleyman Kuku
DAMRA YAYINLARI

ISBN No: 978-975-450-378-4
16 x 24 cm,
400 sayfa,
Türkçe, Ciltli.
İstanbul, 2011
 
Üst