Ev Yapımı Kemalpaşa (peynir) Tatlısı

Verda

Gales
Yönetici
Süper Moderatör
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,920
Beğeniler
997
Puanları
113
#1
  • 250 gr tuzsuz taze inek peyniri (ben mozzarella kullandım)
  • 1 büyük çay bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 büyük çay bardağına yakın un
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbet için:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Peynir rendelenir ve irmik, yumurta, tuz eklenir. Kabartma tozu ve un eklenir. Ele yapışan yumuşak bir hamur olması gerekiyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak şekil verilir ve tepsiye dizilir. 200 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra iyice soğutulur. Geniş ağızlı bir tencereye şeker ve su konulur. Ocağa konulup kaynamaya başlayınca limon suyu ve tatlılar eklenir. Tatlılar yumuşayana kadar pişirilir. Benim tatlılarım çabuk pişti. Tatlıları pişireceğiniz tencere mutlaka geniş olmalı. Tatlıların üst üste gelmemesi gerekiyor, yoksa dağılabilirler.







 

Verda

Gales
Yönetici
Süper Moderatör
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,920
Beğeniler
997
Puanları
113
#2
@salimabi buda sana gelsin çayın yanına iyi gider :D
 

çelebiler

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
4 Ocak 2013
Mesajlar
7,135
Beğeniler
109
Puanları
63
#3
Hamuruna dövülmüş ceviz de karıştırırsanız,tadı baklavaya benzer.

Kolay baklava da diyebiliriz ceviz ilave ettikten sonra
 

Ahmet

Çöl Aslanı
İhvan Üyesi
Katılım
26 Ağu 2006
Mesajlar
2,764
Beğeniler
224
Puanları
0
Yaş
33
#5
Tatlıcılar çoğaldı :)
 

HTML

Üst