Verda
Gales
- Katılım
- 9 Nis 2010
- Mesajlar
- 10,917
- Tepkime puanı
- 1,010
- Puanları
- 0
- 250 gr tuzsuz taze inek peyniri (ben mozzarella kullandım)
- 1 büyük çay bardağı irmik
- 1 yumurta
- 1 büyük çay bardağına yakın un
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Peynir rendelenir ve irmik, yumurta, tuz eklenir. Kabartma tozu ve un eklenir. Ele yapışan yumuşak bir hamur olması gerekiyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak şekil verilir ve tepsiye dizilir. 200 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra iyice soğutulur. Geniş ağızlı bir tencereye şeker ve su konulur. Ocağa konulup kaynamaya başlayınca limon suyu ve tatlılar eklenir. Tatlılar yumuşayana kadar pişirilir. Benim tatlılarım çabuk pişti. Tatlıları pişireceğiniz tencere mutlaka geniş olmalı. Tatlıların üst üste gelmemesi gerekiyor, yoksa dağılabilirler.