Malzemeler :
Hamuru;
• 250 gr un ( 2 tepeleme su bardağı)
• 1/2 yemek kaşığı sirke
• 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 1/2 bardak su
• 200 gr margarin
• 1/2 bardak un ( hamuru açmak için)
• 1 yumurta sarısı ( hamurun üstü için)
Şurubu;
• 2,5 bardak tozşeker
• 1,5 bardak su
• 1/4 limon
Süsü için:
• 1 bardak krem şantiy
• 1 fincan kıyılmış yeşil fıstık
Cennet Künkü
hazırlanışı:
1. Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazırlayın.
2. Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın. 3 cm eninde uzun şeritler halinde kesin.
3. 2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın. Kesilen hamurları, bu silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın. Fırın tepsisine sıralayıp üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün.
4. Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha fırında bekletin. Sonra da soğuk şuruba atın.
5. Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şantiy sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin.