Cennet Künkü

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
cennet-kunku-1201.jpg


Malzemeler :
Hamuru;



• 250 gr un ( 2 tepeleme su bardağı)
• 1/2 yemek kaşığı sirke
• 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 1/2 bardak su
• 200 gr margarin
• 1/2 bardak un ( hamuru açmak için)
• 1 yumurta sarısı ( hamurun üstü için)

Şurubu;


• 2,5 bardak tozşeker
• 1,5 bardak su
• 1/4 limon

Süsü için:


• 1 bardak krem şantiy
• 1 fincan kıyılmış yeşil fıstık

Cennet Künkü
hazırlanışı:

1. Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazırlayın.

2. Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın. 3 cm eninde uzun şeritler halinde kesin.

3. 2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın. Kesilen hamurları, bu silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın. Fırın tepsisine sıralayıp üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün.

4. Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha fırında bekletin. Sonra da soğuk şuruba atın.

5. Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şantiy sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin.
 
Üst