vahiy bilinci

şahcan

Üye
Katılım
20 Eyl 2006
Mesajlar
50
Tepkime puanı
0
Puanları
0
İnsan toplumunun mutluluğunu ve kurtuluşunu garanti eden kanunlar insan aklı tarafından idrak edilemez.İnsanın dışındaki tüm varlıklar için bu yol göstericilik insan için de geçerli olmak zorundadır;ve insanlara bu yol göstericiliğin dayandığı kanunları yani insanın hayattakigerçek görevini anlatacak ve bu bilgiyi herkesin idrakine sunacak bir başka idrak gücünün insan türü içinde bulunması da zorunludur.Akıl ve duyulardan başka olan bu bilinç idrak gücüne Nebevi(peygamberi) bilinç ve idrak gücü,veya vahyi bilinç denir.
163- Nuh'a ve ondan sonraki peygamberlere vahyettiğimiz gibi, sana da vahyettik. İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, torunlarına, İsa'ya, Eyyub'a, Yunus'a, Harun'a ve Süleyman'a da vahyettik. Davud'a da Zebur verdik.

164- Ve gerçekten sana daha önceden hikayelerini anlattığımız elçilere, anlatmadığımız elçilere (vahyettik). Allah, Musa ile de konuştu.

165- Elçiler; müjdeciler ve uyarıcılar olarak (gönderildi). Öyle ki elçilerden sonra insanların Allah'a karşı (savunacak) delilleri olmasın. Allah, üstün ve güçlü olandır, hikmet ve hüküm sahibidir.

166- Fakat Allah, sana indirdiğiyle şahidlik eder ki, O, bunu kendi ilmiyle indirmiştir. Melekler de şahittirler. Şahid olarak Allah yeter.
 
M

Murat Sâki

Guest
güzel tabi vahiy'inde çeşitleri var vaktim olursa ilgili bir yazı hazırlamaya çalışacağım ilerde İnşallah
 
Üst