Ülkücülere çete operasyonu

DENİZKRTL

Ordinaryus
Katılım
14 Şub 2010
Mesajlar
2,267
Tepkime puanı
475
Puanları
0

c.jpg

İzmir’de bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon İzmir Ülkü Ocakları’na uzandı. İzmir Emniyeti’nin çeşitli adreslere eşzamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonlarda gözaltına alınan şahıslar arasında, İzmir Ülkü Ocakları taşra teşkilâtından sorumlu başkan Şahin Çoban ve İzmir Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Murat Bozkurt’un bulunduğu da öğrenildi.


Ülkücülere çete operasyonu İzmır’de bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon İzmir Ülkü Ocakları’na uzandı. İzmir Emniyeti’nin 30 Nisan 2010 tarihinde çeşitli adreslere eşzamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonlarda 44 kişi, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, adam kaçırmak, darp, tehdit, iş yeri kurşunlama, çek-senet tahsilâtı suçlarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahıslar arasında, İzmir Ülkü Ocakları Taşra Teşkilatından Sorumlu Başkan Şahin Çoban ve İzmir Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Murat Bozkurt, İzmir Gaziemir Ülkü Ocağı Başkanı Halil Çetin, İzmir Konak Ülkü Ocağı Başkanı Muhammet Osman Ölmez, İzmir Buca Ülkü Ocağı Başkanı Emre Görmez'in bulunduğu öğrenildi. Çoban ve Bozkurt’un suç örgütünün önde gelen isimleri arasında yer aldıkları öne sürüldü. Operasyonlar kapsamında, İzmir MHP İl Teşkilâtı Merkezi, MHP Gaziemir İlçe Teşkilâtı, MHP Konak İlçe Teşkilâtı, MHP Buca İlçe Teşkilâtı ve Karabağlar Ülkü Ocakları başkanlıklarında da arama yapıldığı iddia edildi.

Söz konusu aramalarda, 5’i ruhsatsız, 3’ü kurusıkı olmak üzere toplam 8 adet tabanca, 4 adet av tüfeği ve yaklaşık 400 adet fişek ele geçirildiği kaydedildi.

Yeni Asya Gazetesi
 
Üst