Tsk'nın 5 Yıldızlı Saltanatı!

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
5 YILDIZLI ORDU EVLERİNDE SALTANAT!

13 Ağustos 2010 14:05

17 askerin şehit olduğu Aktütün saldırısından sonra 'Ödeneksizlikten sağlam karakollar yapamıyoruz' diyen TSK, aynı günlerde 5 yıldızlı orduevinin yenilenmesi için 16.3 trilyon lira harcamış.


17 Mehmetçiğin şehit olduğu, Aktütün Karakolu saldırısından sonra 'Ödenek yetersizliğinden karakolları taşıyamıyoruz ve sağlam karakollar yapamıyoruz' diyen TSK'nın, sadece İstanbul'da rütbeli subayların gidebildiği 18 orduevinin olduğu ve bu ordu evlerinin 5 yıldızlı otellerden daha lüks olduğu iddia edildi.

İddianın asıl çarpıcı tarafı ise Hasan Iğsız'ın bu sözü söylediği günlerde sadece Fenerbahçe Orduevi’nin yenilenmesi ve ek tesisleri için 16,3 trilyon harcanmış olması.

Bugüne kadar hiç gündeme getirilmeyen bu şok iddialar Dr. Burhan Özfatura'dan geldi.

"GERÇEK DOSTLAR HAİN OLARAK GÖRÜLÜYOR"

Yaptığı açıklamada TSK'da peşpeşe ortaya çıkan skandalların hesabının verilmesi gerektiğini kaydeden Özfatura, "Herkes, yaptığının hesabını vermelidir. Ama hala ‘Heron Skandalı’nın ve diğer beceriksizliklerin üzerine gidilmemektedir. Ordunun yıpranmamasını isteyen gerçek dostlar, hain olarak görülmektedir. " dedi.

Ülkenin tüm kurumlarında olduğu gibi, Silahlı Kuvvetler’inde de yeniden yapılandırılmasının şart olduğunu belirten Özfatura, denetimin gerçekleşmesinin ve keyfi harcamaların önlenmesinin zaruri olduğuna dikkat çekti.

KARAKOL YAPAMAYAN TSK'NIN 5 YILDIZLI ORDU EVLERİ VAR

Karakol basknlarında gelen şehit haberleri üzerine eleştirilerin odağı haline gelen TSK'nın üst düzey bir subayı, 'Ödenek yetersizliğinden karakolları taşıyamıyoruz ve sağlam karakollar yapamıyoruz' diyerek hükümeti suçlamıştı. Ancak karakol için para bulamadığını iddia eden TSK'nın sadece İstanbul'da 5 yıldızlı otelleri aratmayan ve içinde her türlü konforun olduğu 18 orduevinin bulunduğu ortaya çıktı.

Bu skandalı gündeme getiren Burhan Özfatura çarpıcı iddialarını şöyle sürdürdü;

- Yüzlerce orduevi, özel eğitim tesisi (aslında kamp) ve sosyal tesiste, kaç kişi çalışmaktadır? Bunun kaçı askerdir? Devlet bütçesine binen yük ne kadardır? İnternette dolaşan 50 bin kişi rakamı doğru mudur?

- Sadece İstanbul’da; 18 Orduevi (Aksaray, B.Çekmece, Çatalca, Davutpaşa, Deniz as.sb., Deniz sb., Fenerbahçe, Hadımköy, Harbiye, Kalender, Kasımpaşa, K.yalı, Maslak, Sarıyer As. Sb., Selimiye, Topkule, Şemsi Paşa) ve 5 misafirhane, 5 özel eğitim merkezi(?), 10 sosyal tesis olmak üzere, 40 tesis mevcuttur.

- Sadece İstanbul’da; 18 Orduevi (Aksaray, B.Çekmece, Çatalca, Davutpaşa, Deniz as.sb., Deniz sb., Fenerbahçe, Hadımköy, Harbiye, Kalender, Kasımpaşa, K.yalı, Maslak, Sarıyer As. Sb., Selimiye, Topkule, Şemsi Paşa) ve 5 misafirhane, 5 özel eğitim merkezi(?), 10 sosyal tesis olmak üzere, 40 tesis mevcuttur.

SUİT ODALAR BİLE VAR

- Bu orduevlerinin bazıları; 5 yıldızlı otellerden daha lükstür. Ms. Fenerbahçe Orduevi’ndeki özel odalar 84 m2 dir. (Yatak odası, banyo, hazırlık odası, oturma ve çalışma odası). Suit odalar 42 m2 dir. (Yatak, oturma, hazırlık odaları ve banyo)

Aynı aşırı lüks, Harbiye Orduevi’nde de mevcuttur. (Barlar, restoranlar, havuz, düğün salonları, güzellik salonları, solaryum, kafeterya, kuaför ve berber salonları, dükkanlar, çocuk oyun salonları vs. vs.)

Sadece, bu iki orduevinde görevlendirilen personel sayısı 800’e yakındır. (İstanbul Hilton’da tek kişilik oda fiyatı 240 Avro’dur. Harbiye Orduevi’nde -aynı tarihte- 10 YTL idi.

60 SOSYAL TESİS VAR

Silahlı Kuvvetler’in, Ankara’da 20, İzmir’de de 20 sosyal tesisi bulunmaktadır.

2- 2008 yılında, 17 Mehmetçiğin şehit olduğu, Aktütün Karakolu saldırısından sonra; Hasan Iğsız, ‘maddi imkansızlıklar’ sebebiyle, söz konusu karakolun yenilenemediğini beyan etmişti.

ORDUEVİNİN YENİLENMESİNE 16.3 TRİLYON HARCANDI

Aynı yıl (önemli bir bölümü, emekli generallere, lüks çalışma ofisi olarak tahsis edilen) Fenerbahçe Orduevi’nin yenilenmesi ve ek tesisleri için 16,3 trilyon harcanmıştır. (Lükse para çok, zaruri harcamalara yok.) Halbuki, gerekirse, bu lüks orduevleri satılmalı, parası ile sınır karakolları yapılmalıdır.

3- İsraf ve lüks tutkusu, sadece sosyal tesislerle sınırlı değildir. Zira silah temin projeleri de tartışmalıdır.

Esas olan, terörle mücadele eden askere, en iyi silahı ve teçhizatı vermektir. Hain mayın tuzaklarına karşı, herkese gerekli ekipmanı temin etmektir.

- Tanesi 750 milyon Dolara alınan-toplam 3 Milyar Dolarlık- denizaltılar ne işe yarayacaktır? Awacs uçuşları, Türkiye için gerekli midir? M-60 tanıklarının-yeni tank fiyatından daha yüksek rakamlarla-modernizasyonu şart mıdır? Füze bataryası alımı doğru bir karar mıdır?

Ordunun temel ihtiyaçları mı, silah tekellerinin (ve iş takipçilerinin) telkinleri mi esas alınmaktadır? ABD ve İsrail’e milyarlarca doları akıtmak, vicdanları sızlatmamakta mıdır?

Şimdi kamuoyu, Dr. Burhan Özfatura'nın gündeme getirdiği bu skandalla ilgili yapacağı açıklamayı bekliyor.

cafesiyaset
 
Üst