cicek demeti
Sükut
- Katılım
- 7 Ocak 2011
- Mesajlar
- 11,683
- Tepkime puanı
- 3,778
- Puanları
- 0
Sütlü-Çikolatalı Bonbon
MALZEMELER:
1,5 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı margarin,
4 yumurta,
3 çorba kaşığı un,
100 gram sütsüz çikolata,
2 çorba kaşığı toz şeker,
1 fiske tuz,
zeytinyağı.
YAPILIŞI:
Tencereye süt ile margarin konur. Tuz atılır, kaynatılır.
•Sonra un ilave edilir. Karıştırarak 5 dakika daha kaynatılır.
•Ateşten alınır. Ilıdıktan sonra yumurtalar ilave edilir, iyice yoğurulur.
•Hamurdan küçük parçalar koparılır, avuç içinde yuvarlanır, “bonbonlar” yapılır.
•Bonbonlar kızgın yağda kızartılır.
•Bonbonlar çatlayınca, 1-2 defa karıştırılır, sonra kevgirle alınıp kâğıt döşenmiş tabağa konur.
•Çikolata rendenin iri gözünden geçirilir. Şeker ilave edilir, karıştırılır.
•Kızaran bonbonlar hafif soğuduktan sonra çikolatalı şekere bulanır.
•Tabağa dizilir, soğuduktan sonra servis yapılır.
alinti