Süslü Krep Yapımı | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

Süslü Krep Yapımı

Verda

Gales
İhvan Üyesi
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Puanları
113
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sut
  • Yarım su bardağından biraz fazla un
  • tuz
pişirmek için

  • sıvı yağ
arası için

  • Ispanak
  • sucuk
  • peynir
  • domates
Yumurta ve sütü çırpıp un tuz ekliyoruz, klasik krep kıvamı elde ediyoruz. Krepi tavaya sıkmak için ben pet su şişesine doldurdum ve kapağını kalın bir iğne ile deldim. Siz ince uçlu krema torbalarıyla da yapabilirsiniz. Sıra geldi pişirmeye;) krep tavamızı yağlayıp pet sişeye doldurduğumuz krep hamurumuzu dairesel hareketlerle sıkıyoruz. Oluşturduğumuz yuvarlağın bir tarafına daha sık döküyoruz çünkü bu tarafa malzemelerimizi koyacağız. Krebimizi spatula yardımıyla çevirip iki taraflı pişiriyoruz. Daha sonra kreplerimizin arasına istediğimiz malzemeyi koyup kapatıyoruz. Ben bazılarına ıspanak bazılarına sucuk peynir ya da domates koydum. Malzeme konusu tamamen sizin arzunuza kalmış istediğinizi koyabilirsiniz. Bu ölçüden yaklaşık 8 süslükrep çıkıyor. Afiyet olsun;)




http://www.nefisyemektarifleri.com/suslu-krep-yapimi/
 
Üst