Hayirli cumalar. Caizmis
Gerekte kalmadı internetimiz baglandı zaten
Hayirli cumalar. Caizmis
Gerekte kalmadı internetimiz baglandı zaten
Genel bir arastirma ve hakperest kardesimin yazdiklarindan sonra sorun olmadığını düşündüm.@Cenan kardeşim hayırlı olsun cevap yazamadım bayağı bakındım ama meseleyi halletmişsiniz sevindim
BENDE ÖYLE DÜŞÜNDÜM AMA SİZ YAZINCA ALLA ALLLAAA DEDİM ATLADIĞIM BİRŞEYMİ VAR DİYEGenel bir arastirma ve hakperest kardesimin yazdiklarindan sonra sorun olmadığını düşündüm.
Cahit kardeşim öncelikle geçmiş olsun,Kul hakkı diye bir kavram çoğunun lügatinden çıkmış.. Dün akşam komşu binanın bahçesindeki otları biçen amca yukarıdan taş sıçratıyor ve benim otoparkta park halindeki arabamın arka camını paramparça ediyor.. Hanım ve arkadaşları da o esnada parkta oturuyorlar, olaya şahit oluyorlar.. Bisiklet sürüyordum ben de dışarda diğer sokağa doğru gitmiştim dönüşte bana arabanın camının kırıldığını söyleyince şok oldum gittim baktım amca istifini bozmadan arabanın karşısından 1 metre ilerde ot biçmeye devam ediyor.. Yanına gittim arabayı gösterdim bana ben yapmadım sıçraması mümkün değil benden önce belediyeciler geldi gibi saçma şeyler söylüyor (ki belediyeden de gelen giden olmamış oraya) o binada en üst katta (5 kat yukarıdaki) kadınlar da muhtemelen hiç görmedikleri halde adamı savunmaya başladılar.. Adam kabul etmedi hiçbir şekilde ve biraz durup kayboldu ortalıktan.. Kadınlara da seslendim eğer amcanın taş sıçratmasıyla kırıldıysa zehir zıkkım olsun sizin de başınıza gelirse anlarsınız dedim.. Muhtar o binada oturuyor onu arayıp olayı anlattım o da ben de o işi yaptım 100 metre bile sıçrıyor onun daha bilinçli çalışması gerekirdi biçmeden önce arabaları kaldırmanız için uyarmalıydı haklısın dedi ve amcanın namazlı abdestli olduğu halde yaptıklarına anlam veremediğini söyledi.. 2500 TL verip camı yaptırdım bugün.. Toplumdaki "dindarların" % 90'ı da maalesef aynen bu amca gibi..
Allah (c.c.) razı olsun abi güzel özetlemişsin meseleyi.. Anlattıklarına katkı olması açısından az önce denk geldiğim bir paylaşımı paylaşayım 2 tweetten oluşan ibretlik bir olay..Cahit kardeşim öncelikle geçmiş olsun,
Kişinin namazı,niyazı, tesettürü,sakalı, müslüman gibi görünüşü sizi aldatmasın..!
Artık çok dikkat etmek, Allah-u Teâlâ’nın hükümlerine teslim olup, kendimizi kurtarmaya çalışmak lâzımdır.
Kadın-erkek, inanan-inanmayan hemen bütün insanların dünyanın cazibesine daldığı bu seyyiat zamanında; durum çok daha hassas ve çok daha tehlikeli bir hâl almıştır.
İslâmdan, ahlâktan, ruhaniyet ve maneviyattan uzaklaştırıp, ayrı bir dünya ve müslüman görüntüsü kuruyorlar. İnsanoğlunun beynini yönlendirip, hükmederek Hazret-i Allah’tan, dinden, imandan uzaklaştırmaya ve cihad aşkını köreltmeye çalışıyorlar. Bu yolla istikbalimizi, gelecek nesillerimizi kendi güdümlerinde modern bir esarete mahkum etmek istiyorlar.
İşte böyle netameli, tehlikeli bir devir, seyyiat zamanı.
“Hazret-i Allah’ın emri ve hükmü nedir?”, “Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz ne demiş, nasıl yaşamış?”, bakan yok.!
İnsanlar faize bulaşmadan birikimlerinin değerini korumak için ve kötü günde lâzım olur diye altın alırlardı. Bugün işte bu paraları da faize bulaştırmak için büyük bir gayret ve teşvik var. Oysa Allah-u Teâlâ:
“Yok eğer fâizi terketmezseniz, bunun Allah’a ve Peygamber’ine açılmış bir savaş olduğunu bilin.” buyuruyor. (Bakara: 279)
İnsanlar kolay yoldan para kazanma peşinde. Helâl mi, haram mı bakmadan, ne gelirse gelsin dikkat edilmiyor.
“İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki, kişi kazandığı malın helâlden mi haramdan mı olduğuna aldırış etmeyecektir.” (Buhârî)
İşte bu zaman.
Bir yasağı yapmak,bir Hakka girmek kabahattir, suçtur. Ancak o yasağı o Hakkı normal görmek, meşru görmek çok daha büyük bir suçtur, dinden çıkmaya sebeptir.bugünkü durumda malesef budur..!
Allah’ım bizi muhafaza etsin.
bize acısın, bize merhamet etsin.(Amin)
Selâmetle...
Artık Erkek, evin(kadının)geçimini sağlayamıyor malesef..!
"ibrahimi dinler" ifadesinin kullanımı haricinde paylaşıma katılıyorum..
Artık Erkek, evin(kadının)geçimini sağlayamıyor malesef..!
Öyle bi hayat düzeni getirdiklerki!;Lüks,süs,israf,gösteriş,doyumsuz ve geçimsiz bir yaşam!
En iyi evde oturalım,en lüks arabaya binelim,çocuğumuz en iyi okulda okusun diye Allah'ın harp ilan ettiği Faize bulaştık!
Hamd yok,Şükür yok ,zikir yok,ibadet yok..!
Geçim kaygısı,açlık korkusu,erkeğin bu yaşam tarzına yetişememesi, kadınların artık eşlerini dinlememesi neticesinde (önce böl,sonra parçala)kadında iş hayatına bir şekilde sürüldü!
Öyle bir devirdeyiz ki, dünya kurulalıdan beri fitne ve fesadın ayyuka çıktığı böyle bir devir gelmiş değil.
Günahların açık olarak işlendiği ve isyana dönüştüğü, dünya kurulalıdan beri bir eşinin gelmediği, böyle bir bunalım geçirilmediği, her türlü fitnenin ortaya çıktığı, her türlü kötülüğün anasının mevcut olduğu yirmi birinci asrın seyyiat zamanında yaşıyoruz.
İlâhî emirler arkaya atılıyor ve hükümsüz sayılıyor. Bilinmiyor, dinlenmiyor.
Allah-u Teâlâ'nın bunca ihsanları karşısında bunca isyan!
Helâk olan eski kavimlere ibretle bakın! Onların birer kabahatlerinden ötürü başlarına felâketler gelmişti. O kavimlerin yaptıkları kabahatlerin bugün hepsi yapılıyor. Her kötülüğün anası bu devirde mevcut. Onun için böyle bir devir gelmiş değil. Bir cahiliyye çağı...
Dikkat edilirse deccaliyat devrinin afâtı her şeyi alıp götürüyor. Sırât-ı müstakim'den ayrılan insanlar kendilerini o afâtın içinde buluyorlar. Öyle bir devir ki, böylesi gelmedi. Bunca nimet ve karşılığında bunca isyan. Bu azgınlıktan çok korkulur.
Hülasâ-i kelâm; ne Hazret-i Allah'ın hakkı olan Hakkullah'a, ne Hazret-i Allah'ın hukuku Hukukullah'a, ne Hazret-i Allah'ın beyanı olan Kelâmullah'a riayet ediliyor. Yani dikkat edilmiyor. Kul hakkına riayet ise zaten kalmamış. Amma orada çok ince hesap var!,
İslam dini Aileye ve kadınlara gereken önemi ve değeri fazlasıyla vermiş,biz İslam'dan(Allah'ın emir ve yasaklarından) uzaklaştıkça bozulduk!.
Bozulmamıza sebep olan nedenlerin birisi de haram lokmadır. İlâhi hükümler önemsenmez, helâl ve harama dikkat edilmez, şüphelilerden kaçınılmaz oldu.
İkinci sebep ise nikâha önem verilmediği ve ahkâma mucip aile hayatı yaşanmadığı için de bugünkü nesil böyle oldu.
İhlâsın muhafazası için en mühim bir nokta da helâl lokmadır.
Haramla ibadet olmaz, haramla duâ olmaz, haramla ihlâs olmaz. Hiçbir şey olmaz. Ee bugün helâl yiyen kaç kişi var?
Bütün bunlar oluncada elbette ailede kalmıyoor,Kadında malesef bir şekilde sahaya iniyor..!
Allah'ımız bizi korusun ve bize acısın.
Selâmetle..
öğretmen eğitim-bilgi aktarımı üretirSofuoğlu arkadaşımızın yazdığına katılıyor ve ufak bir ekleme yapmak istiyorum. Helal kazanç ve haram lokma mevzusunu biraz açmak istiyorum. Malum biz muallimiz. Birgün okulda bir kardeşimiz çikolata ikram etti herkese. Hemen bir hanım öğretmen arkadaşımız çikolata kağıdını didik didik ediyor. Açmadı yemedi henüz. Sordum hocam ne yapıyorsun? Helal sertifikası var mı ona bakıyorum diyor. Bu Helal sertifikasına bu kadar düşkün ambalajı didik didik eden hanım kızımız pek çok gün derse geç geliyor, öğrencilerinin hep anlamadığından dem vuruyor ve aile ilgilenmiyorsa bana ne diyor, toplantılarda müdür ona bir iş verirse itiraz ediyor, hiçbir komisyona kurula yazılmak sorumluluk almak istemiyor, yazman bile olmak istemiyor. Yani sorsan harama helale herkesten çok dikkat ediyorum sanır, ama bence yediği lokma haram. Çünkü işini savsaklıyor. Hangi işi yaparsan yap o işin hakkını vermeye çalışmak, işini özenle yapmak lazım. Ancak budur Helal lokma. Yoksa sertifikayla gelecek değil Helal lokma.
Bir ders saati 40 dk. Dört defa 10 dk geciken bir ders yapmamış olur. Dilekçe yazıp ücretinin kesilmesini istemeli.öğretmen eğitim-bilgi aktarımı üretir
fabrika çikolata(gıda) üretir
her biri toksik üretim yapmaması önemli olan bence
öğretmen beş on dakka geç gelir
mazeret varsa çok önemli değil bence
ama toksik ürün saçarsa
din, ahlak, iman, erdem, bilgi katmazsa o zaman kul hakkı yemiş olur.
40 dakika boyunca bir şey veremeyen öğretmenler de vardırBir ders saati 40 dk. Dört defa 10 dk geciken bir ders yapmamış olur. Dilekçe yazıp ücretinin kesilmesini istemeli.
Cemalinin dediği Uyanık geçinen ukala tiplerdir. Üç kağıdı da dürüstlüğü de kimseye bırakmazlar.
Helal sertifikasına da baksın işini de düzgün yapsın.
40 dakika boyunca bir şey veremeyen öğretmenler de vardır
Dakik olmak erdem ve sorumluluktur ama beş dakika geç girip başka yerlerde öğrencisinin başarısı için nice 40 dakika harcayan öğretmenler de var. her şeyi dakik olmaya bağlamamak gerekir. siz belki idarecisiniz ve böyle bir söylemi dillendirmek elbette göreviniz. Ama ben öğretmenin başarısını öğrencisinde ararım; ahlaksız, erdemsiz ve tembel öğrenci yetiştirmediğine bakarım. Düzen ve disiplin elbette önemli ve başarıya da etki eder ama diğer etmenler de önemlidir. Her mesleğin haram kazancı var günümüzde. Muhasebeci eksik yazar, avukat suçluyu bile savunur vs vs savsaklamadan en düzgün çalışanlar bankacılardır ama işleri faiz ve kredi üzerinedir. Bunları düşününce öğretmenin beş dakka takması bana çok gelmiyor. Günümüz öğrencilerinin çoğu öğretmene çektirdiklerini göz önüne alınca beş dakika takması bana mantıklı bile geliyor. İnsanın içi boşalmış sınıf 40 dakika dolunca medeniyet mi gelecek. İdareciler odalarında sürekli okulun başarını mı düşünüyor hocam? bana kalsa çoğu vakitlerinde keyif çatıyorlar. Evet öğretmen vaktinde dersine girmeli ama en ufak sorun bu bence. Erdemli insan yetiştirme asıl sorun ve bunu başardığımızdan emin değilim.
hocam beni tam anlamadın sankiBu bakış açısı doğru değil hakperest. İdareci odasında sürekli okulun başarısını düşünmeyebilir ama odasından ayrılamaz. Hele senin dediğin türden ben bugünkü işlerimi layıkıyla yaptım, 1 saat önce çıksam nolurki diyemez. Belki vatandaş saat 16:45 te öğrenci belgesi veya diploma kaydı veya bir başka belge almak için okula gelecek. İş disiplini önemlidir ve buda ilk önce işine vaktinde başlamakla başlar.
Cemaliii kardeşim,o öğretmen hanım tabiki burda ölçü değil,ona ehemmiyet gösteriyor ama şöyle, böyle yapıyor olması onun eksikliği!Sofuoğlu arkadaşımızın yazdığına katılıyor ve ufak bir ekleme yapmak istiyorum. Helal kazanç ve haram lokma mevzusunu biraz açmak istiyorum. Malum biz muallimiz. Birgün okulda bir kardeşimiz çikolata ikram etti herkese. Hemen bir hanım öğretmen arkadaşımız çikolata kağıdını didik didik ediyor. Açmadı yemedi henüz. Sordum hocam ne yapıyorsun? Helal sertifikası var mı ona bakıyorum diyor. Bu Helal sertifikasına bu kadar düşkün ambalajı didik didik eden hanım kızımız pek çok gün derse geç geliyor, öğrencilerinin hep anlamadığından dem vuruyor ve aile ilgilenmiyorsa bana ne diyor, toplantılarda müdür ona bir iş verirse itiraz ediyor, hiçbir komisyona kurula yazılmak sorumluluk almak istemiyor, yazman bile olmak istemiyor. Yani sorsan harama helale herkesten çok dikkat ediyorum sanır, ama bence yediği lokma haram. Çünkü işini savsaklıyor. Hangi işi yaparsan yap o işin hakkını vermeye çalışmak, işini özenle yapmak lazım. Ancak budur Helal lokma. Yoksa sertifikayla gelecek değil Helal lokma.
helal olsun da gitmeyin bencehesabımı kapatıyorum akşam 17 .00 den sonra yokum hakkınızı helal edin
hesabımı kapatıyorum akşam 17 .00 den sonra yokum hakkınızı helal edin
Abi, yıllik izninizi bitirip dönün inşallahhesabımı kapatıyorum akşam 17 .00 den sonra yokum hakkınızı helal edin