Sol Çetelerden Müslümanlara Yönelik Saldırılar

leylinur

ARŞ.YAZAR,RADYO PROG
Katılım
26 Haz 2010
Mesajlar
2,329
Tepkime puanı
102
Puanları
0
Konum
ankara
Suruç’taki bombalı saldırının ardından masum mütedeyyin insanlara yönelik şiddet olayları iyice arttı.
kokludegisim.net

Suruç’ta yaşanan üzücü hadisenin ardından kolları sıvayan başta PKK’nın gençlik yapılanması olarak bilinen YDG/H ve diğer aşırı sol çeteler Müslümanlara yönelik saldırılarını arttırdı.
ADANA
Adana'nın Seyhan ilçesinde evinde çocukları ile sofrada iken yüzleri maskeli PKK'lılar tarafından yapılan silahlı saldırıda 30 yaşındaki Ethem Türkben isimli bir Müslüman hayatını kaybetti. Adana'da İslami etkinlikler ile kutlu doğum programlarına iştirak etmesi ile dikkat çeken Türkben'in cenaze törenine Adana'daki İslami STK'ların da katılması bekleniyor.
İSTANBUL
İstanbul Gaziosmanpaşa'da, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyeleri, IŞİD üyesi olduğu gerekçesiyle 45 yaşındaki Mürsel Gül'ü öldürdü. YDG/H üyesi bir grup, dün akşam Karayolları Mahallesi'ndeki evine giden Mürsel Gül'e silahlı saldırıda bulundu. Vücuduna 4 kurşun isabet eden Gül, olay yerinde hayatını kaybetti. Emniyet yetkilileri, saldırıyı YDG/H'nin üstlendiğini ve Mürsel Gül'ün IŞİD'le bir bağlantısının bulunamadığını belirtti.
MERSİN
Barbaros Mahallesi Kırgızistan Caddesi üzerinde bulunan pide fırının önünde oturan Hür Dava Partisi Tarsus İlçe Teşkilatı eski başkanı M. Ali Kutan, iş yerinin önünde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı. Kutan'ın iş yerine dün gece geç saatlerde yine Molotof atılarak yakılmak istenmiş, fakat çevredeki vatandaşların müdahalesi ile göstericiler kaçarak ara sokaklarda kaybolmuşlardı.
IŞİD bahanesiyle mütedeyyin insanları sokak ortasında hatta evinde çocuklarının gözü önünde katleden gözü dönmüş çeteler sosyal medya üzerinden hedef göstermeye ve intikam çığlıkları atmaya devam ediyor. Buna karşılık bazı İslami kesimler de silahlanma çağrısı yaptığı öğrenildi.
Suruç saldırısı ve sonrasında yaşananlar bu oyunu kuranların hedeflerine ulaşmış olduğunu gösteriyor. Aynı topraklarda yaşayan insanların sırf sakallı diye yahut solcu diye katledilmesi büyük bir zulüm olmakla birlikte sömürgeci kâfir ABD’nin ve İngiltere’nin şeytansı planlarına hizmettir.
Köklü Değişim olarak olaylarda hayatını kaybeden Müslüman kardeşlerimiz için Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailelerine taziyelerimizi ve sabır dileklerimizi iletiyoruz.
kokludegisim.net
 

leylinur

ARŞ.YAZAR,RADYO PROG
Katılım
26 Haz 2010
Mesajlar
2,329
Tepkime puanı
102
Puanları
0
Konum
ankara
Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti: Suruç’taki Terör Saldırısını Kınıyoruz

"Suruç’taki Terör Saldırısının Gerçek Failleri Yeryüzünü Zulüm, Kan ve Gözyaşına Boğan Sömürgeci Batılılardır"

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti Medya Bürosu geçtiğimiz gün Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan ve 31 kişinin öldürülmesi ile sonuçlanan terör saldırısına dair açıklama yayınladı. Büro yaşanan terör olayınıda kınadı.

İşte o açıklama;

"Suruç’taki Terör Saldırısının Gerçek Failleri Yeryüzünü Zulüm, Kan ve Gözyaşına Boğan Sömürgeci Batılılardır"

20 Temmuz günü Suruç’ta meydana gelen, 31 kişinin öldüğü, yüzü aşkın kişinin yaralandığı bombalı saldırı, Müslümanların topraklarında çevrilen entrikaların çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Hizb-ut Tahrir / Türkiye Vilayeti olarak bu elim saldırıyı kınıyor, aşağıdaki hususları kamuoyuna önemle duyuruyoruz.

1- Kapitalist ideolojinin açığa çıkardığı aç gözlülükleri sebebiyle İngiltere, Amerika, Fransa ve diğerleri dünya siyasetine hâkim olmak için her yolu mübah görmüşler, sayısız servetlere sahip İslam topraklarında tahakküm kurmak için kıyasıya bir yarışa girişmişlerdir. Yerli işbirlikçiler bulmakta zorlanmayan kâfirler, halklarına ve dinlerine ihanet etmiş olanlar eliyle bu rekabetlerini halen daha sürdürebilmektedir. Allah’ın hükümlerinin hayat sahnesinden uzaklaştırıldığı 3 Mart 1924’den sonra, vahşi sırtlanlar gibi İslam coğrafyasına saldıran ve kendi maslahatları için katliam dâhil her tür kötülüğü işlemekten geri durmayan Batılılar, hiç kuşkusuz ki Suruç’ta ve diğer bölgelerde patlayan bombaların gerçek failleridir.

2- İslam dini haksız yere masum sivillerin öldürülmesini yasaklamıştır. Allahu Tealâ şöyle buyurmuştur: مَن قَتَلَ نَفْسًا بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعًا “Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur.” [Mâide 32] İslam’a göre öldürmenin de bir hükmü, şartları ve metodu vardır. Zira Allah’ın dini her kötülükten münezzehtir. İslam’ın hükümleri böyle iken İslam’ı ve Müslümanları terörizmle birlikte anmak, ya büyük bir cehalettir yada kasıtlı bir stratejinin propagandasıdır. Meydana gelen bu tür saldırıların maktulleri her zaman masum siviller olmuştur. Öyleyse korumasız ve kalkansız oldukları için katledilen mazlumların Arap, Türk, Kürt, Sünni, Şii, siyah veya beyaz olması fark etmez.

3- Bu saldırıyla, İslami hassasiyetleri ile bilinen Kürtler adeta İslam’a ve Müslümanlara düşman edilmekte, Suriye’de Amerika için yeni bir müttefik olmaya itilmektedir. Amaç, örgütler arası dar çatışmayı genişleterek bir bütün olarak Kürtlerin çatışmanın tarafı haline getirilmesi ve daha da kötüsü sekülerleştirilmesidir.

4- Yine bu patlamanın koalisyon görüşmelerinin öncesinde, bir yandan PKK yetkililerinden gelen silahlanma çağrısı, öte yandan AK Parti’nin erken seçim eğilimine girmesi akabinde gerçekleşmesi, Türkiye iç siyaseti üzerinde çatışan Amerika ile İngiltere arasındaki hegemonya mücadelesinin yeni bir işareti sayılmalıdır.

Ey Müslümanlar! Türk olalım, Kürt olalım hepimiz aynı Allah’a, aynı Peygambere ve aynı Kitaba iman ediyoruz. Hepimiz İslam nimeti sayesinde kardeşiz, akrabayız. Asırlardır İslam ile mayalanmış bu topraklarda kardeşçe ve beraberce yaşadık. Aynı düşmanlara karşı beraberce savaştık. Aramıza girmek, bizi birbirimize düşürmek isteyen sömürgeci kâfirlere ve onların demokratik, laik, milliyetçi ve din düşmanı fikirlerini savunanlara karşı uyanık olalım. ABD ve Batı’nın; İslam’ı ve Hilafet’i temsil etmeyenler, Allah’ın dinine zarar verenler, yeryüzünde fitne ve fesat çıkaranlar üzerinden yürüttüğü bu oyunun farkında olalım! Yapılanları asla ve kata İslam’a ve Müslümanlara mâl etmeyelim!

Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti Medya Bürosu
kokludegisim.net
 
Üst