Savaş Ay: Mekke Namazı İnançsızın Bile Kimyasını Değiştirir

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Bu yıl Haccı izlemeye giden Sabah yazarı Savaş Ay, dün kılınan Cuma namazının Hac tarihinin en kalabalık Cuması olduğunu belirtti.

Manzara karşısında en inançsız birisinin bile kimyasının değiştiğini söyledi. :good:

Ay, "bir ara gözyaşı dökmekten kameramın vizör camını göremez oldum" dedi.

İşte Savaş Ay'ın Hac izlenimlerinden notlar:

Sabahlara kadar tavaf, zikir, Kur'an okuma, dua, namaz diyerek o büyük anı uykusuzca bekleyenler muratlarına erdi sonunda.

Tekerlekli sandalyesinde göz namazı kılan felçlilerden, kıpırdamaya mecali kalmamış 100 yaş üstü kocamışlara kadar tarifsiz bir huşu, tutku, sevda içinde namaza duranlar vardı.

KUŞ UÇMUYOR

Sadece kutsal mıntıka mekânları değil, çevredeki alışveriş merkezlerinin içi, otel lobileri, koridorları, damlar, saçaklar, sokaklar, merdiven boşlukları, inşaat çukurları, metro tünelleri, istasyonları, taksi durağı kenarları, saçak altları çöl kumlarının insan seline dönüşme manzarasıydı sanki.

En kibirli, en aymaz, en duygusuz, en inançsız kişiyi bile bu ortama getirip 10 dakika bekletin, kimyası değişir; hayranlık, saygı, utanç duyar, titrer, gözyaşına boğulur inanıyorum ki.

Beni yakından tanıyanlara tuhaf gelebilir ama açıkça söylüyorum ki bir ara gözyaşı dökmekten kameramın vizör camını göremez oldum.

Bir önemli haber daha doğrulandı o sırada. Hac tarihinin en kalabalık Cuma namazının kılındığı, ayrıca dünyanın gelmiş geçmiş en kalabalık etkinliğinin bugün burada gerçekleştirildiği ilan edildi.

risalehaber
 
Üst