Saraybosna'da "Matrakçı Nasuh" sergisi

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafından Boşnak Enstitüsü'nde açılan sergide Osmanlılar tarafından oynanan askeri bir spor olan matrak da gösterildi.
Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman, burada yaptığı konuşmada, Matrukçu Nasuh'un UNESCO tarafından 2014 yılı Anma ve Kutlama Listesi'ne kabul edildiğini anımsatarak, Matrakçı Nasuh'un hem Türkiye'de hem de Bosna Hersek'te farklı etkinliklerle anıldığını vurguladı.
Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş da ilk kez ziyaret ettiği Saraybosna'da gezerken, sanki daha önce de bu kentte bulunmuş gibi hissettiğini ifade etti.
Matrakçı Nasuh'un köken olarak bu topraklardan olduğunu anlatan Karataş, sergide yer alan her minyatürün bir şehri gösterdiğini söyledi.
Tarihçi Prof. Dr. Nurhan Atasoy ise Saraybosna'yı 20 yaşlarındayken ziyaret ettiğini belirterek, bu kentin Bursa'dan daha çok ''Osmanlı'' olduğunu savundu.
Matrakçı Nasuh'un sanat tarihi için çok önemli bir isim olduğunu ifade eden Atasoy, bu serginin diğer Balkan şehirlerinde de açılmasının planlandığını sözlerine ekledi.
Sergi 10 gün boyunca ziyaret açık kalacak.
 
Üst