Verda
Gales
- Katılım
- 9 Nis 2010
- Mesajlar
- 10,917
- Tepkime puanı
- 1,010
- Puanları
- 0
- 100 gr tereyağı
- 1 litre süt
- 4 kaşık tepeleme un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 adet yumurta sarısı
- Saray muhallebisi için sütü tencereye boşaltın, kısık ateşte ısıtın.
- Bu arada yumurta sarısıyla şekeri ayrı bir kapta karıştırın.
- Bu karışımı süte ilave edip şekerin erimesini sağlayın.
- Şeker eridikten hemen sonra ocağı kapatın. Çok ısınmamalı.
- Başka bir tencerede 100 gr margarini eritip üzerine unu ilave ederek kavurun.
- Sonra kavurduğumuz una sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar ocakta devamlı karıştırın.
- Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp üzerine vanilyayı ilave ederek 5-10 dk devamlı karıştırarak muhallebiyi soğutun.
- Daha sonra bir borcam tepsiyi ıslatıp muhallebiyi dökün.
- Üzerine dövülmüş cevizi serpiştirip saray muhallebisini buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
- Hafif ve lezzetli olan bu saray muhallebisi tarifini sizlerinde beğeneceğini düşünüyorum.
- Özellikle sütlü tatlı severlerin vazgeçilmezi olacağı saray muhallebisi tarifini denemelerini tavsiye ediyorum.
- Pratik hazırlayabileceğiniz masrafsız lezzetli saray muhallebisi tarifini kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.
http://www.nefisyemektarifleri.com/video/saray-muhallebisi-olcusu-kivami-tam/