Sağlık - baş ağrılarının sebepleri

bulut_bey79

Kıdemli Üye
Katılım
28 Eki 2006
Mesajlar
12,118
Tepkime puanı
324
Puanları
0
Konum
istanbul
Web sitesi
3422unitedstates.spaces.live.com
Gerilime bağlı: şiddetli olmayan, fakat sürekli bir ağrıdır. Herhangi bir zonklama olmaz. Baş veya boyun kısmında sıkışıklık hissi olur. Yetersiz uyku, depresyon ve stres başlıca sebebidir.


Migren: Başta şiddetli ve zonklayıcı bir ağrıdır. Genellikle gözün arkasında hissedilir. Işığa ve sese karşı hassasiyet, kusma ve mide bulantısı olur. Sebepleri ise düzensiz diyet ve hormonlu ilâçlardır.


Demet (küme): Çok şiddetli olur. Genellikle tek göz çevresinde veya arkasında hissedilir. Burun tıkanıklığı, göz yaşarması da beraberinde olabilir. Ağrı genellikle uyku sırasında gelişir. Alkol ve sigara en büyük sebebidir.


Regl’e bağlı: Âdet döneminden hemen önce veya sonra meydana gelen ağrılardır. Migrene benzer.


Sinüslere bağlı: şiddetli ve sabittir. Burunda kıvamlı sıvı akışı yaşanabilir. Ağrı, burun etrafından başlar, alın ve kulaklara kadar yayılır. Sebepleri ise sinüs enfeksiyonu ve burun tıkanmasıdır.


Alerjiye bağlı: Sinüslerin tıkanması, gözlerde yaşarma, kaşıntı ve başta zonklamayla belirti verir. Çiçek tozu, küf ve toz, ağrıya sebep olur.


Kafeine bağlı: Zonklayıcıdır ve aşırı kafeinden kaynaklanır.


Yorulmaya bağlı: Ağrı, belirli bir bölge ile sınırlı değildir. Yorucu fiziksel aktiviteler, hapşırma, öksürme, tümör, migren ile birlikte görülebilir.


Eklem: Başta basınç veya sıkışma hissi, çenede ağrılı bir çıtırdama ile belirti verebilir. Çenede bozukluk ve stres başlıca sebebidir.


Romatizma: Boyunda veya başın arka bölümünde, hareket ettiğinde artan ağrılardır. Kireçlenme ve üşütmeden olur.


Göz yorgunluğu: Göz çevresinde ağrı hissedilir. Görme bozukluğu ve astigmat ağrının sebebidir.


türkiye takvimi
 
Üst