Saç dökülmesinin sebepleri

Dergaz

Profesör
Katılım
31 Ara 2007
Mesajlar
1,685
Tepkime puanı
28
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Ne fark eder ki
Erkekler de yoğun olarak 30′lu yaşlardan sonra saç dökülmesi meydana gelir. Kellik insanların bir çoğunun ruhsal sorunlarının oluşmasına neden olur.


Çünkü insanlar saç dökülmesinden sonra kötü bir görünüme sahip olur. Bazı insanlara kellik oldukça yakışır. ( Örn. Vin Diesel ) Fakat bir çok insan da saç dökülmesi oldukça kötü bir görünüm yaratır.



Saç dökülmesinin bir çok nedeni vardır. Bu nedenler arasında stres, sorun, gen gibi bir çok sorun oluşur. Beynin iç yapısında mutluluk hormonlarının salgılanmayışı saç dökülmesini beraberin de getirir. Aynı zaman da bir saç kökünün belli bir ömrü bulunmaktadır. Örneğin bir saç teli 20 defa dökülüp çıkabilir. 20 saç telinden sonra saç dökülmesi yerini kelliğe bırakır. Özellikle 30 yaşına kadar her insanın saç teli 20 defa dökülmüş olmaktadır.



Saç dökülmesinin nedenlerinden biri ise kullanılan şampuanlar ve taraklardır. Kullandığınız şampuan kalitesizse saç dökülmesi oluşabilir. Çünkü saçlara yeterli bakım yapılmadığından dolayı sürekli saçların dökülmesi normaldir. Tarakların saç dökülmesinde önemi büyüktür. Geniş ağızlı ve düz uçlu taraklar kullanmanız halinde saç kökleri zarar görmez. Fakat dar ağızlı taraklar kullanıldığında saç kökleri zarar görebilir


Haber7
 
Üst