Rumeli Keki

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
rumeli-keki.jpg



Malzemeler:

  • Yarım paket eritilmiş margarin
  • Yarım çay bardağı mısırözü yağı
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı kuru üzüm
  • 1 kahve fincanı hindistancevizi
  • 1 kahve fincanı çekilmiş şam fıstığı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 40-45 adet küçük pasta kağıdı

Yapılışı:


  • Yumurta ile şekeri mikserde çırpın.
  • Margarin, mısırözü yağı, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip birkaç dakika tahta kaşıkla karıştırın.
  • Ilık süt, üzüm, hindistan cevizi, şamfıstığı, limon kabuğu rendesini karışıma ilave edip kek kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  • Kaşık kaşık pasta kağıtlarına dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika 170 derecede pişirin.

Afiyet Olsun.
 
Üst