Rachel Corrie’nin ailesi İHH’yı ziyaret etti.

mostar

Profesör
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1,011
Tepkime puanı
244
Puanları
0
Rachel Corrie’nin ailesi İHH’yı ziyaret etti

Amerikalı barış eylemcisi Rachel Corrie’nin anne ve babası, vakfımızı ziyaret etti. Corrie ailesi için bir tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıya Corrie ailesinin yanı sıra Mavi Marmara gemi katılımcıları ve şehit aileleri katıldı.
29.01.2011 - Rachel Corrie’nin ailesi İHH’yı ziyaret etti

Filistin’de İsrail buldozeri altında hayatını kaybeden Rachel Corrıe’nin annesi Cindy Corrie ve babası Craıg Corrie, İHH İnsani Yardım Vakfı’nı ziyaret etti. Corrie ailesi için vakıf merkezinde bir tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıya Corrie ailesinin yanı sıra Mavi Marmara gemi katılımcıları ve şehit yakınları katıldı.
Tanışma toplantısında bir konuşma yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Rachel Corrie’nin adına sahnelenen oyunu herkesin izlemesi gerektiğini söyledi.
Rachel’in özgürlük mücadelesinin bir simgesi olduğunu dile getiren Yıldırım, Corrie ailesinin İsrail’e karşı çok zor şartlar altında hukuk mücadelesi yürütmeye çalıştığını belirtti.
Rachel’in annesi Cindy Corrie ise konuşmasında Türkiye halkına duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Eşiyle İstanbul’a ilk kez geldiklerini ifade eden Rachel Corrıe’nin annesi Cindy Corrie, “Bundan sonra ikinci vatanım Türkiye” dedi.
Rachel gibi Mavi Marmara gemisinin de Gazze halkına destek olmak için yola çıktığını hatırlatan anne Corrie, bu tarz hareketlerin Filistin halkı için çok önemli olduğunu ve son bulmaması gerektiğini belirti.
Rachel Corrie’nin öldürülmesinin üzerinden 8 yıl geçtiğini ifade eden anne Corrie, bu süreçte İsrail’de sadece bir dava açabildiklerini, onun da ceza davası değil tazminat davası olduğunu söyledi. Hukuk süreci hakkında bilgi veren anne Corrie yaşadıkları sıkıntıları da anlattı.
2_500x360cutout.jpg

Rachel Corrie’nin babası Craıg Corrie de, kızının cenazesini almaya gittiğinde yaşadığı bir anıyı paylaştı. Kızının cenazesini almaya gittiği sağlık merkezinde bir imamın olduğunu anlatan baba Corrie cenazeyi alırken imamın “hayatta 3 şey çok önemlidir. Birincisi ailemiz, arkadaşlarımız; ikincisi mallarımız ve üçüncüsü davranışlarımız, amellerimiz. Ancak bunlardan sadece üçüncüsü öldüğümüzde bizimle beraber gelir” sözlerinin kendisini çok etkilediğini söyledi. Kızlarından çok şey öğrendiklerini söyleyen baba Craıg Corrie, onunla gurur duyduklarını belirtti.
Tanışma toplantısında bulunan şehit Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan, şehit Çetin Topçuoğlu’nun karısı Çiğdem Topçuoğlu, şehit Necdet Yıldırım’ın karısı Refika Yıldırım, şehit Cengiz Songür’ün oğlu İsmail Songür ve şehit Halil İbrahim Bilgen’in oğlu İsmail Bilgen, Rachel’in ailesi ile tanışmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler.
Ahmet Doğan, “Rachel 8 yıl önce bir Filistinli ailenin evinin yıkılmasını önlemek isterken İsrail buldozeri tarafından bilinçli bir şekilde ezilerek öldürülmüştü. 8 yıl sonra Mavi Marmara gemisinde bulunan 9 aktivist de İsrail’in kanlı saldırısında şehit oldular. 8 yılda değişen hiçbir şey olmamış. İnsanlar öldürülmeye devam ediliyor. Ambargo devam ediyor. Artık İsrail’in bu hukuk tanımaz işgalci politikaları durdurulmalı” dedi.
Programın sonunda İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç, Corrie ailesine ve Corrie ailesini Türkiye’ye getiren A’danZ’ye Reklâm yöneticisi Fatih Bolcan’a da bir teşekkür plaketi verdi.
Rachel Corrie, 2003’te üniversite öğrencisiyken Uluslararası Dayanışma Hareketi’ne katılarak barış gönüllüsü olarak Filistin’e gitmişti. 16 Mart 2003’te Filistinli bir ailenin evinin yıkılmasını "şiddete" başvurmadan engellemeye çalışırken bir İsrail buldozeri tarafından ezilerek can vermişti.
 
Üst