Pilav Çeşitleri..

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Kolombiya pilav tarifini de ben veririm bi ara inş =)
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,001
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Kolombiya pilavı diye bir şey yok.

Yalan söyleyen bizden değildir.

Selam ve dua ile...
 

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Kolombiyalılar pilav yemiyor mu ya Eba !? :D
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,001
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Yiyor da Kolombiya pilavı diye bir pilav tarifi yok.

Sizin Fatih'te ki meşhur pilavcı ne oldu ?

B0UhsAwCQAAz7r8.jpg
 

ömerusta

Kıdemli Üye
Katılım
16 Ocak 2012
Mesajlar
6,913
Tepkime puanı
239
Puanları
0
verda yaptıysa adınıda kolombiya koya bilir tabi pilav yapmayı biliyorsa
çok iyi laf salatası yaptığını gördük :p
 

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
:D

Sn Eba Kolombiyalı arkadaşımla geçmiş zaman odur ki o pilavı gayet güzel yaptık ve afiyetle yedik, yakın zamanda da sizin olmadığını iddia ettiginiz benimse birinci ağızdan bildiğim pilavi yapmak için konuşmuştuk, yapildiginda sizin için resim çeker atarım ins :D icine kirmizi biber, misir, tavuk daha hatirlayamadim malzemeler katiliyo.

Usta ne yaptim ben ya hu :crying:
 

ömerusta

Kıdemli Üye
Katılım
16 Ocak 2012
Mesajlar
6,913
Tepkime puanı
239
Puanları
0
yav formda monotonlaştık biraz latife iyi gider be bacım
 

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Ayrıca ben çok güzel pilav yaparim :D

Forumda pilav günü mü yapsak acaba? :D
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Arpa Şehriyeli PiLAV en klasik çeşitlerdendir..
Arpa şehriyelerin yarısı yağda rengi dönene kadar iyice kavrulur.Üzerini 1 cm geceçek kadar kaynar su, tavuk suyu ve tuz eklenip kapağı kapalı olarak suyu çektirilir.
Suyunu çeken pilavın altı kapatılıp, karıştırılır.
1/2 çay bardağı kaynar su pilava katılıp kapağı kapalı şekilde 15 dakika demlendirilir.

domatesli-arpa-sehriye-pilavi-fotografi-3-500x333.jpg
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Yüzlerce tarif de yazsak beyaz pirinç pilavının yerini hiç birşey tutmaz...

pirinc-pilavi.jpg
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
p1010026.jpg



Malzemeler:
  • 1.5 su bardağı pirinç (basmati, yasemin)
  • Su
  • Tuz
  • Toz safran
Yapılışı:Bir tencereye pirinci koyup üzerine su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Pirinçler ne çok sert ne de çok yumuşak olunca pirinçleri süzüp yıkıyoruz. Tencereye biraz yağ koyup pirinçleri ilave ediyoruz. 2 kaşık suda erittiğimiz safranı pilavı atıp, ince ince doğradığımız dere otunu da ilave edip karıştırıyoruz.

Kendi yaptığım İran pilavını nette bulamadım eğer bulursam onu da eklerim.
Hani hergün pilav yesek olur diyenlerdenseniz çeşit bilmek iyi oluyor : )
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Perde pilavını tek başıma hiç yapmadım çünkü pek istediğim bir cins değil. Hani börek yesem daha iyi :)

Birazdan pilav yapıcam düz beyaz klasik hatta hafif dibini çıtırdatarak ..
Fakültenin yemekhanede arada iç pilav veriliyor
Yahu fena değil elhamdülillah da
Tatlımsı bişey
Dışındaki hamur dengeliyor demek ki
 
Üst