photoshop örneklerinden birkaçının resimli anlatımı

özzey

♥özlemzeynep♥
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
3,120
Tepkime puanı
93
Puanları
0
Duman Efekti Verme

Duman efekti vermek istediğimiz resimin üzerine yeni bir layer açıyoruz.
Yeni layerımızda duman efektinin bulunmasını istediğimiz yeri seçili hale getiriyoruz ve 5 değerinde feather uyguluyarak içini siyah renkle dolduruyoruz.

alcha16md.jpg





Forground color da siyah, bacground color da açık gri renkleri seçiliyken Filter/Render/Diffrence Clouds filtresini uyguluyoruz.

Son olarak layerımızın modunu Screen olarak ayarlıyoruz.


alcha28xi.jpg




Layer screen modundayken ve uygulamak istediğiz alan seçiliyken istediğiniz kadar CTRL+F tuşlarına basarak duman efektinin şeklini değiştirebilirsiniz.

alcha33wh.jpg





İşte sonuç

alchduman5vk.jpg





UZAY EFEKTİ VERME



Öncelikle siyah zeminli bir pencere açıyoruz. Filter / Noise / Add noise'dan amount'u 12 yaparak, gaussian ve monochromatic'i seçiyoruz. Pencerede bi değişiklik görünmüyo dimi? Hemen Filter / Sharpen / Unsharp Mask'i seçip sırasıyla 500 - 10 -1 olarak ayar yapıyoruz ve pencerede uzayımızın ilk halinin oluşumuna tanık oluyoruz


12na.gif


Image / Adjust / Brightness - Contrast'a gelerek, brightnessı -45, contrastı da +50 oranında değiştirerek gereksiz yıldızları maziye karıştırıyoruz.


25zl.gif


Asıl efekti verme zamanı. Filter / Blur / Radial blur'u seçerek, amount'u 25, blur method'u zoom kaliteyi de best yapıyoruz. O da ne? bunlar üstüme üstüme gelio

39hy.gif



Son olarak da parlatmak için contrast'ı 60 oranında artırıyoruz. İşte stargate efekti

41ca.gif



Hatta bir lens flare efekti (Filter/Render/Lens Flare) ekleyerek olaya ayrı bir lezzet de katabilirsiniz

54ua.gif





BİR RESMİN YANSIMASINI OLUŞTURMA

13wk.gif



Yansıtmak istediğimiz imajı seçip pencereye yerleştiriyoruz.

27cj.gif




Resmin bulunduğu layer'ın üzerine sağ tıklayarak duplicate ettikten sonra edit / transform / flip vertical dedikten sonra opacity'e 40 veriyoruz, ve duplike ettiğimiz layer'ı orjinal resimle uç uca gelecek şekilde yerleştiriyoruz.


36ok.gif



Edit / transform / perspective diyerek perspektif efekti ekranını açarak imajı sağ veya sol alt köşesinden tutarak alt kısmını genişletiyoruz.Bu, yansımayı daha gerçekçi gösterecektir.


43vz.gif



Daha sonra irice featherlı bir brush alıp (bu çalışmadakinin boyu 150 idi) duplike ettiğimiz layerın yarısını erase toolu ile siliyoruz. Buyrun size yansıma

52xi.gif




Yine duplike ettiğimiz layera filter / distort / ripple ile efekt verirsek, bir nevi göl efekti elde etmiş oluyoruz. Backgrounda güzel ve sulu bir manzara koyarsanız tam oturacaktır

alıntıdır.
 
Üst