Peynirli Ay Poğaça

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üstüne)
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Un
  • Yarım demet maydanoz
İçi için:

  • Beyaz peynir
Öncelikle şeker, maya ve ılık sütümüzü geniş bir kaba alıp bir kaşık yardımıyla karıştırıp kabımızın üstünü kapatalım. Süre dolduktan sonra diğer malzemeleri de ilave edelim. İnce ince kıydığımız maydanozları da ekleyelim, sıvılarla beraber unu da azar azar ekleyerek yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim, hamurumuzun üstüne nemli bir bez ile kapatalım ki hamurumuz kurumasın ve bu sırada mayalansın. Yaklaşık 30-35 dakika hamurumuzu dinlendirelim. Hamurumuz mayalandıktan sonra 2 ikiye bölelim. İlk hamur parçamızı daire şeklinde açalım bıçak yardımı ile eşit bir şekilde 8’e bölelim. Geniş kısmına bir çentik atalım ki sararken kolay olsun. Daha sonra geniş kısmına peynirlerimizi yerleştirip poğaçalarımızı sarıp uç kısımlarını hafif içe doğru büküp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim. Diğer hamurada aynı işlemi yapalım. Poğaçalarımızın üstüne yumurta sarısı sürelim, 10 dakika daha tepside mayalandırıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında poğaçalarımız iyice kızarana kadar pişirelim. Fırından çıktıktan sonra 5 dakika bekleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun.
peynirli-ay-pogaca.jpg

peynirli-ay-pogaca-9.jpg
 
Üst