Öldürülen Mehmet Selim Kiraz bakın kimdi...

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Öldürülen Mehmet Selim Kiraz bakın kimdi...
oldurulen-mehmet-selim-kiraz-bakin-kimdi_m.jpg


TIMETURK | NEVZAT ÇİÇEK

Mehmet Selim Kiraz,

Üç dinin, üç dilin ve farklı kültürlerin, bin yıldan beri barış, kardeşlik ve hoşgörü içinde yaşadığı bir kültür ve medeniyet şehri Siirt’te doğdu.

46 yıllık yaşantısı, adalet dağıtmaya çalıştığı Adalet Sarayı’nda “Adaletsizlik” bahane edilerek sonlandırıldı. Geride iki evladı ve aynı çatı altında çalıştığı eşi kaldı.

Evine ekmek götürüyordu ve öldürüldü diyerek Berkin'in hakkını aradığını iddia edenler, kelle koltukta evine ekmek götüren bir savcıyı öldürdü...

Eşti, babaydı, oğuldu, hemşehriydi.

Mersin İmam Hatip Lisesi’sini bitirdi. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Üniversite yıllarında okurken hayaller kurdu, lalelere baktı, martılara simit attı. Hep esmer kaldı beyaz olamadı.

Anadolu’dan gelmişti. Kalacak yeri yurt olmuştu. Önce “Muammer Dolmacı” yurdunda daha sonra ise 1995 yılında Vefa İlim Yayma Yurdu’nda kaldı. İlim Yayma’nın meşhur menemenini oda tattı.

Yurdun yanındaki bozacıda O da leblebi ile bir kaçın lafın belini kırdı… Unkapanı’nda nohutlu pilava O da kaşık salladı. Kendisini tanıyan hocalarını dinleyin insanlığınızdan utanırsınız...

“Görünmeyen Üniversite” olarak bilinen Mahmut Zahit Kotku’nun sohbetleri, söylemleri onu cezbetti. İskenderpaşa Dergâhı’ndan içeri girdi. Edebi, terbiyeyi, ilmi ve tevazuyu hayatının olmazsa olmazlarından yaptı…

İşini iyi yapan bir savcı olarak bilindi. Öyle ki aynı düşüncede olmayanlar bile bu hakkını teslim etmekten geri durmadı.

Dört aydır Berkin’in dosyasına bakıyordu. İlerleme sağlanamayan Gezi ve Berkin’in dosyası hızlanmıştı. Öyle çaba sarf ediyordu. Berkin Elvan'ın öldürüldüğü bölgede görev yapan 21 polisin kimliğini alan, ulusal kriminal büro görüntülerden polislerin eşkalini tespit edemeyince görüntüleri jandarma kriminal'e gönderen savcıydı.

Merhum savcıyı vuranlar da biliyor ki, merhum davayı çözmeye çalışıyor, olayın hasır altı edilme ihtimaline karşı jandarma kriminali de görevlendiriyordu. Allah aşkına durum böyleyken onu rehin almanın, ölümle tehdit etmenin ve sonra infaz etmenin mantığını biri bize açıklasın. Savcıyı rehin alanlar ve daha sonra infaz edenler güya katili bulacaklarmış, hayır siz o vahşeti yapmamış olsaydınız merhum savcının katili bulma ihtimalinin çok yüksek olduğunu herkes biliyordu.

Eylemin gerekçesi olarak gösterilen Berkin’in babası bile, "Oğlum öldü ama başka biri ölmesin. Savcı serbest bırakılmalı.” dediyse de gözü dönmüşleri ikna edemedi.

Anadolu’dan tırnağıyla gelen, adalet arayan ve dağıtan biriydi. Aynı camiide, aynı secdeye baş koyduklarının hükümetle hesaplaşmak adına kendisinden sonra yazdıklarını görseydi insanlıklarından utanırdı.

Şimdi gazetelerde o hatırlamak istemediğimiz fotoğraf. O fotoğrafı yayınlayanlar hiç düşündünüz mü; bir kadına kocasını, evlada babasını, anne babaya oğlunu son kez böyle gösterdiniz ya, “Yerin dibine batsın böyle gazetecilik”...

Eyüp Sultan Camii'nden öğle namazında inşallah o tabuta biz de omuz vereceğiz

İnşallah şehittir. Ailesi ve sevenleri için Rahman'dan Sabr-ı Cemil niyaz ediyorum.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Bu B. Elvanı malzeme yapanlar onu öldürenlerdi...Allahualem, savcı olayı çözecek diyerek onun kanına girenlerde aynı hainler vesselam...
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Elbette biz de döneceğiz, hainlerin elinden ve haince olması üzücü oldu... İnşaallah şehidler kervanına katılmıştır... dün geceden beri benim içim böylesi yanarken (hele de başına silah dayanmış o fotoğraf gözümden hiç silinmeyecek) Rabbim ailesine sabr-ı cemil ihsan etsin!
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Savcı Kiraz, hem okudu hem de terzilik yaptıŞehit Savcı Mehmet Selim Kiraz terzilik yaparak okumuş
İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda teröristler tarafından şehit edilen CumhuriyetSavcıMehmet Selim Kiraz'ın, Mersin'dekibaba evinde sessizlik hakim olurken, Kiraz ailesinin komşularından Ferhat Taşın, Savcı Kiraz'ın çalışarak okuduğunu lisedeyken terzilik yaptığını söyledi.

Aslen Siirtli olan ve yaklaşık 40 yıl önce Mersin'e göç eden 6 çocuklu Hakkı-Saadet Kiraz çifti kentin düşük gelirli ailelerinin yaşadığı Demirtaş Mahallesi'ndeki iki katlı evde yaşamaya başladı. Mersin Adliyesi'nde zabıt katibi olarak çalışırken emekli olan Hakkı Kiraz, yıllar önce merkez Yenişehir İlçesi'ne taşındı.
AİLENİN TEK ERKEK ÇOCUĞU...
Ailenin 15 yıllık komşusu Ferhat Taşın, Hakkı-Saadet Kiraz çiftinin uzun bir süredir şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın çocuklarına bakmak için İstanbul'da olduklarını söyledi. Ailenin tek erkek çocuğu olan Kiraz'ın şehit olmasından dolayı kendisinin ve tüm komşularının büyük bir üzüntü içinde olduklarını ifade eden Taşın, şunları söyledi:
"Lisede okurken aynı zamanda terzilik yapıyordu. Çalışarak okudu. Olayı internetten öğrendim. Savcı Beyin fotoğrafını gördüm, çocuğun ağzını bantlamışlar. Şok oldum, böyle bir şey olamaz. Çok üzüldüm ve hemen Hakkı Bey'i aradım. Telefonda operasyonun iyi sonuçlanmasını diledim. Sesi çok üzgün geliyordu. Evlat acısı çok zor. Şu anda Hakkı Bey'in durumuna üzülüyorum.
'ÇOK ALÇAKGÖNÜLLÜ BİR SAVCIYDI'
Çok değerli bir insandı. Çok saygıdeğer bir çocuktu. Babamızın, çocuğumuzun başına gelse bu kadar üzülmezdik. Çocuk savcı ama hiç öyle görünmezdi. Çok alçakgönüllü bir çocuktu. Hakkı Bey ve eşi Savcı Beyin çocuklarına bakmak için İstanbul'daydı. Komşuların hepsi çok üzgün. Bu bir terör saldırısıdır, lanetliyoruz bu olayı."
Mahallede sevilen bir aile olduğu belirtilen Kiraz ailesinin yaşadığı olay sonrası üzüntüye boğulan komşuları, telefon ile baba Hakkı Kiraz'a ulaşarak acılarını paylaştı.
Kaynak : DHA
 
Üst