niye evet 2!!!!Erdoğanı hapse yollayıp chpye geçtiler....

ilahiname

Üye
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
97
Tepkime puanı
2
Puanları
0
niye evet!!!
mahkemeye siyaset karışmaması için

Erdoğan’ın Sivas’ta, “Bana ceza verip CHP’ye üye oldular” dediği hukukçuların Yargıtay üyeleri Naci Ünver ve Yusuf Kenan Doğan olduğu ortaya çıktı


iste-erdogan-i-mahkum-eden-yargiclar_7970_b.jpg


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün referandum kampanyası için gittiği Sivas’ta “Bana ceza kesip CHP’ye geçtiler” dediği hâkimlerin, Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nin Mütekait Başkanlığı yapan Naci Ünver ve eski Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Yusuf Kenan Doğan olduğu öğrenildi. Ünver ve Doğan, Erdoğan’ın mahkûmiyetini onaylamış, daha sonraki senelerde ise CHP’ye katılmıştı. Başbakan Erdoğan hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Siirt’te yaptığı konuşmada, “Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker” ifadelerini kullandığı gerekçesiyle Diyarbakır 3. No’lu DGM Savcılığı soruşturma başlatmıştı.
Heyet ceza istedi

Mahkeme, Erdoğan’ı TCK’nın 312. maddesi gereğince siyasetten men ve Anayasa’nın 76. maddesinde yer alan milletvekili seçilme yeterliliğini düzenleyen Seçim Kanunu’nun 11. maddesine göre 10 ay hapis ve 716 milyon 666 bin 666 liralık cezaya mahkûm etmişti. O dönemde Başbakan Erdoğan’ın avukatlığını yapan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, karara itiraz ederek temyize başvurmuştu. Erdoğan’ın mahkûmiyet kararına yapılan itirazı değerlendiren Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nde görevli beş kişilik heyet, Yargıtay 8.Ceza Dairesi raportörü Mehmet Toprak’tan konuyla ilgili bir araştırma yapmasını istemişti. Toprak, Erdoğan’ın Siirt’te yaptığı konuşmanın detaylarını araştırarak, Erdoğan hakkında Diyarbakır 3 No’lu DGM’nin verdiği mahkûmiyet kararının aynen uygulanması yönündeki görüşünü heyete sundu.
Rozetini Baykal taktı

Raportörün verdiği bilgiler doğrultusunda heyet bire karşı dört oyla temyiz başvurusunu reddederek, cezanın onanmasını kararlaştırdı. Heyetin başında ise Erdoğan’ın önceki gün Sivas’ta, “Bana ceza kesip CHP’ye geçtiler” dediği Yargıtay 8.Ceza Dairesi Mütekait Başkanı Naci Ünver bulunuyordu. Ünver’in başkanlık ettiği heyette yer alan diğer isimler ise şunlardı; Uzel Kızılkılınç, Serpil Çetinkol, Muhittin Mıhçak ve Yusuf Kenan Doğan.
Başbakan Erdoğan’ın mahkûmiyetini onaylayan Naci Ünver, 2003 yılında CHP’ye katılmış, Ünver’in rozetini ise CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal takmıştı. Heyetteki diğer isimlerden Yusuf Kenan Doğan ise 2006 yılında Yargıtay 3.Ceza Dairesi Başkanlığı görevine gelmiş, 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri’nde CHP’den Malatya milletvekili adayı olabilmek için görevinden istifa etmişti.
 
Üst