Mübarek Cumhurbaşkanlığını Bıraktı

HaZiRuN

Revizyonda
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
2,591
Tepkime puanı
354
Puanları
0


HÜSNÜ MÜBAREK İSTİFASINI VERDİ.. TAHRİR MEYDANI'NDA BÜYÜK COŞKU VAR..



SAAT 18:04 MÜBAREK BIRAKTI

SAAT 17.00 BAŞKANLIK SARAYINDAN İKİ HELİKOPTERİN AYRILDIĞI BELİRTİLDİ

Mısır'ın Sina'daki El Ariş şehrinde bin kadar Mısırlının bir polis karakoluna saldırdığı bildirildi.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, tutukluları serbest bırakmak için karakola saldıran kişilerle, karakolun çatısına çekilen polisler arasında çatışma çıktı.

Saldırganların karakolun önündeki 3 aracı ateşe verdikleri ve molotof kokteyli kullandıkları belirtildi.

Bu arada, görgü tanıkları başkanlık sarayından en az iki helikopterin havalandığını belirttiler.



Mısır'da 18 gündür devam eden isyan sonunda amacına ulaştı. Hüsnü Mübarek'in yetkilerini devrettiğini açıkladığı cumhurbaşkanı yardımcısı Ömer Süleyman yaptığı açıklamayla Hüsnü Mübarek'in istifa ettiğini duyurdu.

İstifa sonrasında ülke yönetimi Yüksek Ordu Konseyi'ne geçti.

18 gündür sokak ve meydanları dolduran Mısır halkı sevinç gösterileri yapıyor.

Muhalif lider El Baradey açıklamayı, "bu hayatımın en güzel günü. Ülke artık özgür" sözleriyle değerlendirdi.



EYLEMCİLER SARAYA YÜRÜDÜ
Şimdiye kadar eylemler sadece meydan ve sokaklarda yapılmıştı ancak bugün eylemler Başkanlık Sarayı çevresine sıçradı. Devlet televizyonu eylemciler tarafından kuşatılırken ajanslar sabah saatlerinde bir kısım göstericinin Başkanlık Sarayı önünde slogan attığını ve saray çevresindeki askerlerin müdahalede bulunmadığını bildirdi. Ancak öğleden sonra saray çevresinde çatışmaların yaşandığına dair haberler gelmeye başladı. Devlet televizyonu da eylemcilerin saraya doğru yürüyüşe geçtiğini duyurdu.

MÜBAREK KAHİRE'DEN AYRILDI
Öte yandan hükümete yakın bir kaynak, Mübarek'in başkent Kahire'yi terk ettiğini iddia etti. Görgü tanıkları en az iki helikopterin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan havalandığını söyledi. Herhangi bir kaynak belirtmeden Mübarek'in Kahire'den ayrıldığını duyuran El Arabiye televizyonu da, Cumhurbaşkanının Kızıl Deniz'deki tatil beldesi Şarm Eşşeyh'e gittiğini iddia etti. Adının verilmesini istemeyen Şarm Eşşeyh'te bulunan bir yerel yetkili de bu iddiayı doğruladı. Mübarek'in burada büyük bir yazlık konutu bulunuyor.

ABD: OLUMLU BİR İLK ADIM
ABD Mübarek'in Kahire'den ayrıldığı haberlerini "olumlu bir ilk adım" olarak nitelendiridi. Beyaz Saray sözcücü, kendilerine de Hüsnü Mübarek'in Şarm Eşşeyh'e gittiğine dair bilgiler geldiğini söyledi ancak detay vermedi
 
Üst