"MİLLET KAZANIR, SEN KAYBEDERSİN" - Ahmet Alp HAN

ahze21

Yasaklı
Katılım
3 Kas 2006
Mesajlar
550
Tepkime puanı
5
Puanları
0
Yaş
46
Siz inanabiliyor musunuz bilmem ama Bu "Fakir" kardeşiniz kulaklarına inanamıyor. Neyden bahsettiğimi anlatayım efendim:
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Siirt’te PKK saldırısında hayatını kaybeden Uzman Çavuş Hakan Aktürk’ün kız kardeşine, “Ağabeyin de bu mesleği seçmeseydi” demiş.
İşin daha da garibi olayın kamuoyuyla paylaşılmasının üzerinden 24 saat geçmesine rağmen cumhurbaşkanlığı ya da Erdoğan’ın danışmanlarından herhangi bir yalanlama da gelmiyor.
Şaşırmamak elde değil! Bir tarafta kardeşini kaybetmenin acısıyla canı yanan bir kızkardeş, muhtemelen gözü yaşlı, bir tarafta da yıllarını politikaya ve mitinglere vermiş, nerede nasıl konuşacağını bilen yılların tecrübesi Reis-i Cumhur R. T. Erdoğan. Fakat, olması gereken diyalog yerine vuku bulan diyaloğa bakın:
Küçüktamer devam ediyor: “Bir telefon çaldı. Şehidin kız kardeşi açtı. Arayan Erdoğan’dı. Dedim ki, ‘Senin Bilal’in de böyle bayrağa sarılı gelirse bizi anlarsın. Senin oyların azaldı diye bizim çocuklarımızın, ağabeylerimizin bedel ödemesi mi lazım‘. Erdoğan ise ‘Ağabeyin de bu mesleği seçmeseydi’ dedi. Değil cumhurbaşkanı, 60 yaşındaki bir insanın söyleyeceği bir söz mü bu? Sonrasında ise ‘Meslek mi koydunuz ki, herkes memleketini terk edip de gitmezdi’ diye konuştum.”
Eski cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel'i çoğu fiil ve söylemleri için kınardık; kınardık ama halka veya onlardan birine çıkıp da ters bir söz söylediğini veya bir eylem de bulunduğunu hatırlamam.
Gerçi, eğer iddia doğruysa ki yalanlama gelmediğine göre doğru varsayıyoruz Recep Tayyip Erdoğan hazretlerinin başkanı olduğu cumhura karşı ilk vukuatı bu değil...
Misal mi istediniz? Buyrun burdan alın:
- Yargıtay 3. Hukuk Dairesinin tazminat cezası verdiği , Avustralya’da katıldığı radyo programında, terörist başından “sayın”, şehitlerden de “kelle” olarak bahsetmesi.
- Dönemin Başbakanı Erdoğan'ın 11 Şubat 2006 tarihin'deki Mersin gezisizinde, Çiftçinin hali ne olacak? Anamız ağladı. Hangi yüzle geliyorsun buraya?' diye bağıran çiftçiye Erdoğan 'Ananı da al git' demesi.
- 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciası sonra şehre gelen Başbakan Erdoğan'ın kendisini protesto eden bir maden işçisini bir markette tokatladığı ve korumalarının tekme tokat dövdüğü görüntülerle ortaya çıkmıştı. Zavallı işçi, nedendir bilinmez(!) ilk önce olayın doğru olduğunu söylemiş ama sonra tam 3 kere ifadesini değiştirmek zorunda kalmıştı. Akibeti bilinmez.
- Eğitim faaliyetleri ile tanınmış koskoca bir cemaati paralel ilan ederek, cemaat ablalarına "ne yaptıklarını biliyoruz" demesi.
- Yine Soma'da vuku bulan tarihin en büyük maden faciasından sonra arkada kalan gözü yaşlı anneler, eşler ve kardeşlerinin gözlerine baka baka "Bunlar sürekli olan şeyler, bu işin fıtratında bu var" sözünü sarfetmesi...
Ve daha niceleri..
Nihayi Kelam:
Sözü eski cumhurbaşkanlarımızdan rahmetli Süleyman Demirel'e bırakalım. Kendisi vefatına yakın bir dönemde Erdoğan ile görüşmüş ve şu sözleri kulağına küpe yapmasını istemiş:
"Cumhurbaşkanlığı fevkalade önemli bir makamdır ama bir şeyi yanlış yapıyorsunuz. Milletle uğraşıyorsunuz. Milletle kavga ediyorsunuz. Milletle kavga edilmez. Eğer milletle kavga ederseniz bu kavgayı millet kazanır, siz kaybedersiniz.''

Ahmet Alp HAN
GlobalHaber TV
Twitter: @ahmetalpHANN
 
Üst