Midye Börek | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

Midye Börek

Verda

Gales
İhvan Üyesi
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Puanları
113
  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı su (Yufkalar kalınsa 1. 5 bardak su ekleyin)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
İç malzemesi:

  • Lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz
Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı su
Su ve yağı karıştırın. Yufkanın birini serin, üzerine 4-5 yemek kaşığı kadar karışımdan döküp fırçayla her tarafına yayın. Yufkayı dörde bölün. Her parçanın uç kısmını geniş kısma doğru büzerek toparlayın. İki uçtan birini diğerinin üzerine bindirin. İç malzemesinden biraz ortaya doğru koyup en uç kısmı için üzerine, büzdürülüp toparlanmış kısmı da için üzerine kapatın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine su, yağ ve yumurta sarısı karşımından sürüp 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.


 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
22,784
Puanları
113
Midye nerede ?
 

Verda

Gales
İhvan Üyesi
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Puanları
113
Görüntüsünün son halinde :)
 

Verda

Gales
İhvan Üyesi
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Puanları
113
Eksik resim eklemisim sonrasinda son halini eklerim..
 
Üst